⬅ חזרה לאינדקס

שאלה על הלוואות קיימות

🕒 פורסם בתאריך: 07/09/2015 10:40
היי (:

לאחרונה המשפחה שלי עוברת תהליך של התייעלות כלכלית, שכלל מעבר ממינוס לפלוס בחשבונות הבנק באמצעות צמצום בהוצאות וניתוב חלק משמעותי מהכסף לחיסכון. עם זאת קיימות שתי הלוואות שנלקחו משני בנקים שונים עם ריבית דיי גבוה ורציתי לדעת האם במידה ואנחנו מחזירים את ההלוואה לפני הזמן, הבנק ידרשו מאיתנו גם החזר על הריבית או שמחזירים רק את הקרן?

בנוסף, יש אופציה לשנות תנאים של הלוואה קיימת, כלומר, להוריד את הריבית או לקצר את זמן ההחזר? (ההלוואה נלקחה מהחשבון של אימא שלי ולמרות שלאחותי ולי יש סכום שיספיק להחזיר את שתי ההלוואות בפעימה אחת, יש סיכוי שאימא שלי תעדיף להגיע להסדר טוב יותר עם הבנק ולא לקחת מאיתנו את הכסף).

תודה מראש,
🕒 פורסם בתאריך: 07/09/2015 11:24
אמא שלך צריכה לבדוק בסניף, לא בטלפון.

יש מצב שאפשר לתת התראה של 30 יום ולהחזיר בלי קנס, יש מצב שאפשר להחזיר מהיום למחר, יש מצב שבסניף מכירים אותה ולכן אפשר למחזר לתנאים טובים יותר.

להחליט אם ממחזרים - אותו סכום כל חודש ומקטינים את מספר התשלומים ו/או/ אותו מספר חודשים והקטנת ההחזר החודשי.

לגשת לסניף עם רשימת הנכסים/הלוואות ולבקש הלוואה אחת למחזור ההלוואות.
🕒 פורסם בתאריך: 07/09/2015 13:56
לא הבנתי מה הכוונה "החזר על הריבית". הריבית מתווספת כל חודש לקרן, בכל החזר חודשי את קודם כל מחזירה את הריבית לחודש זה, ואחר כך, היתרה, מורידה את הקרן. כלומר מה שאת משלמת במידה ואת רוצה לחסל את ההלוואה זה את יתרת הקרן.

אם שאלת לגבי קנסות יציאה, עד כמה שאני יודע, הלוואה לכל מטרה שלוקחים בבנק מסחרי (בשונה ממשכנתא) היא בריבית משתנה הצמודה לפריים, לכן אין במקרה הזה קנסות.

אם השתה דירוג שלכם (עליה במשכורת, התנהלות אחרת בבנק) אז זה יכול לשנות. אם לא זה יותר קשה אבל תמיד אפשר לנסות. במקרה כזה אפשר לבקש הלוואה בבנק אחר (תוך אמירה, שבהינתן הלוואה תעבירו את החשבון לבנק האחר) ויש סיכוי גבוה שתקבלו הלוואה טובה יותר.

נ.ב. כל הנ"ל מתבסס על ניסיון שלי, לא מעבר. קחו בע"מ.
🕒 פורסם בתאריך: 07/09/2015 17:58
צריך לבדוק את כל זה מול הסניף. ביום הפירעון המוקדם את משלמת את סך הכל הקרן של הלוואה שאת רוצה לפרוע ( זה יכול להיות חלק או הכל) ואת הריבית שנצברה על הקרן הזו ועוד לא שולמה. שימי לב!!! אם ההלוואה נפרעת בתשלומים שווים מהיום הראשון ועד האחרון, וכבר עברה יותר ממחצית תקופת ההלוואה - מה שלא תעשי , מחזור או פרעון, לא תחסכי בריבית, כי את רובה כבר שילמת! זה מה שנקרא ריבית דריבית... די מדהים
🕒 פורסם בתאריך: 07/09/2015 21:40
לדעתי אתה טועה. זוהי טעות נפוצה. זה לא משנה כמה זמן כבר עבר, משנה רק כמה נשאר. אם נשארו 4 שנים להלוואה, זה לא משנה אם היא לקחה אותה לפני חצי שנה או לפני עשר שנים.
🕒 פורסם בתאריך: 08/09/2015 09:31
@טל51 ... גם אם לא נחסך שקל (ונחסכים כמה שקלים).

אם יש לי את הכסף היום ואני מחזיר עכשיו... נמנעתי מ-X תשלומים שווים... כל חודש אני "ארגיש" בכיס את ה"תשלום הקטן" שנשאר אצלי.

אם אני ממשיך להחזיק את הכסף אצלי ורק משלם ממנו את התשלומים, תמיד קיימת האפשרות שאשתמש בכסף הזה ברגע משבר, בלי משים, בטעות.

אם אפשר - לסגור הכל במכה.

אם אי אפשר - לתת סכום כסף מוקדם יותר כדי להקטין את ההחזר החודשי על מנת שישאר לי יותר "לחיות ממנו" בכל חודש.
🕒 פורסם בתאריך: 08/09/2015 14:31
מה שאתה מתאר הוא לוח סילוקין בו בתשלומים הראשונים עיקר התשלום החודשי הוא ריבית ומיעוטו מוקדש לצמצום הקרן, בעוד באחרונים כמעט כל סכום התשלום מחזיר את הקרן ורק מיעוטו הוא ריבית. יש בדבריך, אם כך, טעם רב, אבל ראשית יש לבדוק את לוח הסילוקין הספציפי, ושנית זו איננה ריבית דריבית. זה משהו אחר.