⬅ חזרה לאינדקס

IB - שאלות טכניות

🕒 פורסם בתאריך: 17/03/2020 09:32
שלום רב,

פתחתי חשבון ב-IB, העברתי כסף, והיום לראשונה המרתי לדולרים בשביל להתחיל לראשונה לקנות קרנות.

קניתי את הדולרים לפי הויקי פה בפורום. קניתי את הדולרים ב-MKT ובהתאם לכמות שהמערכת אמרה שאפשרית מבחינת סכום הכסף שיש לי בחשבון. ראיתי גם שתהיה עמלה של 7.54 ש"ח.

אחרי שקניתי בחלונית ה-CASH שלי שיש לי את סכום הדולרים שרכשתי ובנוסף ILS -41. וה-TOTAL CASH הוא בערך 60 ש"ח פחות ממה שהיה לי לפני קניית הדולרים.

השאלה היא מה המשמעות של ה-41, האם אני חייב את זה לחברה (פתחתי חשבון margin לפי הסרטון בויקי, אבל המטרה שלי היא לעשות שימוש רק בכסף שיש לי בלי מינוף), האם נגבתה ממני עמלה גבוהה ממה שרשמו, האם זה פשוט הפרש שערים בגלל ששער ההמרה משתנה כל הזמן? לא יודע איזו אופציה מאלה נכונה אם בכלל.

אודה לעזרתה בנושא. מתרגש להתחיל סופסוף להשקיע אחרי שנים של קריאה בלוג ובפורומים, אבל לא רוצה לגלות שאני פתאום משקיע בטעות כסף שאין לי.

ובאותו נושא, האם מישהו או מישהי עברו מחשבון margin ל-cash ויודעים כמה זמן זה לוקח, והאם אפשר לעבור אחרי שכבר רכשתי מניות (בלי מינוף כמובן), והאם יש בו הגבלה על קנייה של קרנות ומניות סטנדרטיים?

תודה רבה
🕒 פורסם בתאריך: 17/03/2020 09:40
כל מאזן שלילי במזומנים זה חוב (מארגין) ל-IB והם גובים עליו ריבית חודשית.

אבל זה לא אמור להיות אפשרי כי IB חוסמים לישראלים אפשרות להמיר מטח באופן שיוצר מינוס בכל מטבע.

כאשר נרשמת לIB נרשמת כישראלי או כבעל לאום אחר?
🕒 פורסם בתאריך: 17/03/2020 09:44
נרשמתי כישראלי. וגם לפני שקניתי כשהכנסתי סכום דולרים גבוה יותר הוא הוציא הודעה שאי אפשר לקנות מעבר למה שיש לי, ולכן הורדתי את הסכום עד שזה אפשר.

האם זה בגלל שביקשתי סכום דולרים מסוים במחיר MKT וכשבוצעה ההמרה השער עלה?

איך אני סוגר את החוב הזה? חבל שסתם יהיה שם בלי סיבה ויצבור ריבית
🕒 פורסם בתאריך: 17/03/2020 09:54
נשמע הגיוני.

במיוחד עכשיו כששוק המטח כל-כך תנודתי.

IB בדכ לוקחים מרווח בטחון כדי שלא תיכנס למינוס, אבל הוא כנראה לא בנוי לתנודתיות כזאת
🕒 פורסם בתאריך: 17/03/2020 09:57
או שתעביר עוד כסף או שתמיר חזרה כמה דולרים לשקלים.

אבל בשביל 41 שח לא הייתי דואג, מדובר על ריבית של כמה אגורות בחודש. פשוט תחכה להפקדה הבאה