⬅ חזרה לאינדקס

ביטוח מבנה - כמה לבטח ?

🕒 פורסם בתאריך: 19/03/2020 01:34
בשעה טובה רכשתי דירה.

הדירה דירה חדשה במרכז הארץ בעלת שווי גבוה יחסית ואני תוהה בכמה לבטח ביטוח מבנה.

הדירה 100 מ״ר בערך, ובחלק מהחברות הציעו לי סכום של 5500 למטר - מה שיוצא סכום של כחצי מיליון (רחוק משווי הדירה).

ב aig הציעו לי מראש לבטח על סכום של כ 900 אש״ח והסבירו לי שעלות שיפוץ/שחזור לכזו דירה לאחר אירוע כמו שריפה חו״ח וכו׳ יהיה יותר מאשר 500 אש״ח.

שלא לדבר על חורבן טוטאלי מכל סיבה שאז 500 אש״ח רחוקים מסכום הדירה (וגם 900 אש״ח) וזו תהיה קטסטרופה כלכלית.

לא ברור לי מה כדאי לעשות.

לכאורה - משום שאין לי יכולת כלכלית לעמוד בנזק גבוה לדירה עליי לבטח ביטוח בסכום גבוה (אולי אפילו יותר מאשר ה 900 אש״ח).

אשמח לתובנות בנושא
🕒 פורסם בתאריך: 19/03/2020 02:21
אין קשר בין שווי הדירה לביטוח. שווי הדירה נגזר גם מערך הקרקע (בתל-אביב למשל ערך הקרקע גבוה מעלות הבניה).

כשאתה מבטח דירה, מה שצריך לעניין אותך זה כמה יעלה לך להחזיר אותה למצב הנוכחי לאחר קטסטרופה קטנה או גדולה. כמו כן, אתה צריך להבין מה תהיה ההשתתפות העצמית שלך בקרות המקרה וגם לדעת איזה קטסטרופות לא יסכימו לבטח לך או איזה תנאים יעמידו לך כדי לזכות בכספי הביטוח.

יש בעיות "רגילות" כמו פיצוץ/נזילה בצנרת שגורם לרטיבות ועובש בקירות (ואם יש מתחתיך דירה, אז העובש שנוצר אצלה גם) - זאת הסיבה הנפוצה להפעלת הביטוח. יש בעיות כמו שריפה (ואז לבדוק אם יש החרגה כשזה נובע מאשמתך) ויש רעידות אדמה (או שלא מסכימים לבטח) ויש פגיעת רקטה שזה המדינה משלמת.

אם להערכתך הסכום הזה מספק לצורך שיקום הדירה, דיינו.