⬅ חזרה לאינדקס

תאונה שהפכה למפגש שכונתי.

🕒 פורסם בתאריך: 11/09/2015 17:27
נמחק על ידי הכותב.
🕒 פורסם בתאריך: 13/09/2015 04:49
יופי של סיפור וטוב לשמוע על אנשים ישרים. בגדול התעניינות בעולם ההשקעות פתחה לי תחומי שיחה עם אנשים שקודם לכן אני לא התעניינתי כהוא זה מעסקיהן, והם התעניינו עוד פחות בעולמי האקדמי. בהחלט נוצרו ביני ובין אחדים מהם קשרי חברות. בנוסף, ממד חדש זה בחיי חיזק קשרים קיימים עם חברים ותיקים שעוסקים בתחומים קרובים מתוך עניין משותף ושותפות גורל. יש משהו בודד בהשקעה, בעיקר כזו שמובילה לעצמאות כלכלית ושבירת מוסכמות חברתיות. שותפים לדרך הם אוזן קשבת ואבן שואבת לעידוד והבנה.
🕒 פורסם בתאריך: 13/09/2015 10:59
הפוך. לאנשים מסביב היו תגובות אמוציונליות להחריד כאשר שמעו על משניות סולידיות שלי.

איכשהו השומע הממוצע בחר לקחת את זה כהתקפה ישירה עליו ועל אורח חייו - למרות ש"רק" ציינתי דברים לגבי או דברים שנדונו בפורום הזה מבלי להתייחס בשום אופן לאדם שנמצא לפני.

התוצאה היא שהדבר יצר אצלי turn off רציני מלשוחח/לשתף אנשים אחרים במשניות סולידיות (השקעות/חיסכון/הקטנת הוצאות).

האדישות הסביבתית היא כה רבה, עד שהייתי היחיד במקום העבודה המונה כ-100 עובדים לגלות שדמי הניהול הועלו באופן חד צדדי ע"י חברת הביטוח. ולאחר מייל שנשלח לכלל החברה זכה להתייחסות של 10% בלבד מהעובדים שרק נתבקשו לבדוק משבצת אחת קטנה של אחוז דמי ניהול - הבנתי שממקום העבודה לא תבוא הישועה, פרט למספר קוראי "המשקיעה" D:

אז אמנם לא מפתח קשרים חדשים - אבל משתמש בכישורים כדי להוזיל עלויות של כל מי שבאמת חשוב לי ויקר לי. החלק הפשוט במשוואה הזו היא לא לומר לאותו אדם : "אתה יכול להוזיל את התשלום על X ב-Y אחוזים" אלא לנדנד לאותו אדם להתקשר לסוכן ביטוח/חברת סלולר/ספקית גז/ווטאבר" אלא לנדנד לו ולחפור עד שהוא אכן מיישם את ההנחה שלרוב מיושמת ע"י שיחת טלפון אחת או מייל אחד.