⬅ חזרה לאינדקס

תיק לאישה שעומדת לצאת לפנסיה

🕒 פורסם בתאריך: 20/03/2020 22:55
שבת שלום אנשים... אמא שלי אישה בת 62 עובדת כמורה ומתכננת לפרוש בזמן הקרוב, בנוסף יש לה פנסיה יפה מאוד.

לאחרונה גיליתי שהצטבר לה בחשבון עובר ושב סכום של כ200 אלף שקלים ,שהיא לא עשתה איתם שום דבר ולכן ייעצתי לה ללכת ליועצת השקעות בבנק שהיא נמצאת בו... בהמלצת היועצת השקענו כ50 % מהסכום וכרגע התיק בהפסד מצטבר של -12 אחוז בגלל המצב בשווקים. העניין שמפריע לי הוא שיש לי סוג של ידע בסיסי בהשקעות ובנוסף קראתי בזמנו הרבה מהבלוגים באתר הזה, פשוט לא היה לי ביטחון עצמי להתעסק עם הכסף של אמא שלי אז הלכתי על הדרך הקלה. עכשיו קיבלתי החלטה שאני רוצה לטפל בכסף הזה וליישם את מה שלמדתי ואני עדיין לומד מהפורום הזה ומהאתר הזה.

השאלות שלי הן אלו :

1) לאור העובדה שהכסף הזה הוא לא עניין של חיים ומוות בשביל אמא שלי, חשבתי על הקצאה של 30 % ממנו למניות ( 15 % S&P 500 ו15 % מדד המניות העולמי ) ואת שאר ה70% להשקיע באפיקים סולידיים ופה אני בהתלבטות. המחשבה הראשונה שלי הייתה להשקיע 35% מהסכום באג"ח קצרות מועד שבין 2-5 שנים אולם, לאור סביבת הריבית הכמעט אפסית ,לדעתי אין הצדקה להשקעה. לכן, חשבתי שאולי כדאי להשאיר פשוט את רוב הסכום בעו"ש או שלהשקיע במק"מ. את ה35 % הנותרים -אני מעוניין לגדר מהאינפלציה ולכן ההתלבטות שלי הינה האם להשקיע אותם בREIT ( הבנתי שנדל"ן מגן מפני אינפלציה), זהב או שבכלל להשקיע במט"ח ( במקרה והאינפלציה תשחק את השקל כמו שהיה בשנות ה80 ).

האם לדעתכם החלוקה הזאת הגיונית בהתחשב בנסיבות?

2) מה לעשות עם ההמלצות של היועצת? האם כדאי לממש את הפוזיציות עכשיו או שאולי כדאי לי לחכות שיהיה תיקון לשוק...

מעריך מאוד את מי שקרא הכל, אני פשוט מרגיש ממש אשם לגבי זה שמלכתחילה לא לקחתי על עצמי את ניהול התיק... תודה רבה למי שקרא הכל.
🕒 פורסם בתאריך: 20/03/2020 23:10
דבר והיפוכו.

מציע לא לעשות כלום כרגע. מה אמא שלך רוצה בכלל ?

*שבת שלום! ומברוק לאמא... בריאות
🕒 פורסם בתאריך: 20/03/2020 23:24
תודה על התגובה המהירה!

כתבתי שייעצתי לה כי לא היה לי ביטחון לטפל לה בתיק... בדיעבד הבנתי שזאת הייתה טעות.

מה אמא שלי רוצה? שהכסף לא ישכב לה בעו"ש וישחק שם ... ברוך השם המצב הכלכלי שלנו בבית טוב, אבא שלי מרוויח הרבה מעל הממוצע במשק ויש לו חשבונות השקעה יחסית גדולים ( שגם מנוהלים בקרנות נאמנות אבל בגלל שהם של החברה שלו אז אני לא מתערב).
🕒 פורסם בתאריך: 20/03/2020 23:26
אישית, הייתי ניגש לפק"ם הקרוב לביתי של לכמה חודשים. תן לצאת לפנסיה, לראות מה היא רוצה ומי נגד מי.

בדיעבד בעצמך ראית שחלק נכבד gone with da wind... החיפזון מהשטן.
🕒 פורסם בתאריך: 20/03/2020 23:28
אתה חושב שהשקעה של 30 % במניות הינה מסוכנת לטווח של 20 שנה נניח? פשוט חרם לי שתשים את הכסף הזה בפק"מ אם היא יכולה להרוויח עליו תשואות סבירות...
🕒 פורסם בתאריך: 20/03/2020 23:32
אני חושב שבהשקעות אני האחרון לדבר פה מהכרישים בקהל.

באמהות אני מבין. והדבר האחרון שאמא שלך צריכה זה שתשים לה כסף ל-20 שנה כשהיא יוצאת לפנסיה עוד חודש עם קורונה על הראש...
🕒 פורסם בתאריך: 21/03/2020 06:39
+1
🕒 פורסם בתאריך: 21/03/2020 08:36
אנחנו באמצע כניסה למשבר, הכי בטוח להחזיק את הכסף בעו"ש, המדדים ימשיכו ליפול בשבועות הקרובים.