⬅ חזרה לאינדקס

למה אתם מייעדים את קרן ההשתלמות?

🕒 פורסם בתאריך: 15/09/2015 10:45
גם אני, כמו רבים מחברי הפורום, בעל קרן השתלמות IRA שאמורה להיות 100% מנייתית (קונה IWDA בהדרגה). גם אני רואה בקרן השתלמות נכס ייחודי בשל הפטור ממס רווחי הון עד התקרה (+ העובדה שהיא הונית ונזילה) ואני מתכנן להשאיר שם כספים כמה שיותר זמן (לא משכתי אותה לטובת משכנתא וכו...).

השאלה היא- בראייה אסטרטגית, למה אתם מייעדים אותה? מתי אתם מתכננים כן למשוך משם כספים? לשימוש בפנסיה? לפרישה מוקדמת בסגנון המשקיעה? לירושה? לעזרה לילדים?
🕒 פורסם בתאריך: 15/09/2015 11:15
עבורי זה חלק מסך תיק ההשקעות ובגלל הפטור ממס ודחיית המס מעל התקרה זה הכסף האחרון שאני אי פעם מתכוון לגעת בו, גם בפנסיה. כך שרוב הסיכויים שהכסף יעבור בירושה או שלפחות אפדה אותו לכשארצה להעביר ירושה באופן נזיל.
🕒 פורסם בתאריך: 15/09/2015 12:10
@adamshalev קלע בול.

קרן ההשתלמות היא הפנסיה האמיתית.
🕒 פורסם בתאריך: 15/09/2015 12:40
עד היום בו יהפכו אותו לממוסה.
🕒 פורסם בתאריך: 15/09/2015 12:48
נכון. זה סיכון. אבל מקריאה של לא מעט תקנות וחוקים שקשורים למוצרים פנסיוניים ומיסוי בארץ יש עקביות של ״תמיכה לאחור״ בחקיקה חדשה.

כלומר רוב הסיכויים שהמיסוי יהיה תקף רק לקרנות חדשות, או שיהיה לך משך זמן מוגדר למשוך ללא מס או שבכל מקרה אתה תדע שיש חקיקה בדרך ותוכל למשוך לפני שהיא תיושם. לדעתי הסיכון בפועל מאד נמוך.
🕒 פורסם בתאריך: 15/09/2015 13:01
אין דרך להוריש קרן פנסיה או קופת גמל קצבתיות - אלא אם כן לא התחלת להשתמש בהן.

אם תוכל לשכנע את עצמך שתסתדר בלי הפנסיה/גמל - כדאי לחשוב על האפשרות לנצל למחייה את קרן ההשתלמות. אז תוכל להוריש גם את מה שישאר בקרן ההשתלמות וגם את הסכום שנצבר בפנסיה/גמל.
🕒 פורסם בתאריך: 15/09/2015 13:05
זאת נק' ממש טובה. יש לי עוד כמה עשרות שנים להחליט. עד אז בכל מקרה לא אגע בקרן השתלמות, ואני גם לא נוגע בקרן פנסיה (פיצויים, המרה לקופת גמל וכד').
🕒 פורסם בתאריך: 15/09/2015 13:46
ע"פ מה שאני יודע, לפני שמתחילים לקבל קצבה מקרן פנסיה\ביטוח מנהלים, אני קובע את מספר התשלומים המינימאליים שאקבל. אני חושב שהמקסימום שניתן להבטיח הוא 240 תשלומים (20 שנה). במקרה כזה, אם אני נפטר לפני כן, היורשים ממשיכים לקבל עד תום ה-240 תשלומים. זה לא ירושה הונית, אבל זה סוג של ירושה. אם הארכתי חיים מעבר ל-240 חודשים, אז באמת מהפנסיה\ביטוח מנהלים לא תהיה "ירושה" (מלבד קצבה לאלמנה עד יום מותה), מצד שני- כנראה ש"ניצלתי" את כספי הפנסיה\ביטוח מנהלים בצורה טובה.

אני לא יודע מה החוקים לגבי קופת גמל לקצבה. מניח שיש משהו דומה.

* לא מומחה\יועץ\משווק פנסיוני. יתכן שמדבר שטויות *
🕒 פורסם בתאריך: 15/09/2015 15:23
שתי הערות:

1. כל המיסים שהוטלו עד היום לא הוטלו על רווחים שהופקו בעבר (אם כי לעיתים נוסחת חישוב הרווחים מעתה ואילך פגעה במי שחסך בעבר, כפי שלעתים היטיבה בכך שלא מיסתה רווחים בעתיד). בכל מקרה, מי שימשוך כסף יום אחרי הטלת המס לא יפגע, אם מתבססים על ניסיון העבר.

2. אי אפשר להוריש סכום שנצבר בקרן פנסיה. לפני שמחליטים לא לגעת בכסף שנצבר, כדי להתייעץ עם רואה חשבון מומחה לעניין. אני לא מצליח לראות את ההיגיון במהלך שכזה.
🕒 פורסם בתאריך: 15/09/2015 16:21
אני ממש לא מומחה, ואכן צריך להתייעץ עם מישהו שיודע מה הוא אומר.

למיטב ידיעתי ניתן להעביר קרן פנסיה לקופת גמל, ולמיטב ידיעתי ניתן להוריש לאחר מכן את קופת הגמל.

התהליך הזה לא חף מבעיות כנראה, אבל אני חושב שהוא אפשרי.
🕒 פורסם בתאריך: 15/09/2015 16:53
קופת גמל שתועבר לקצבה משלמת תקבל תנאים כמו קרן פנסיה ואי אפשר להוריש אותה (מלבד מספר חודשי קצבה לפי מה שנקבע בעת ההצטרפות)

יש תקנות לגבי הפרישה שהם מסובכות

אבל בגדול יש אפשרות למשיכת פיצויים עם פטור ומס שולי מופחת(פריסת מס) , בנוסף יש אפשרות להוון פנסיה עד 25% וגם שם יש אפשרות לפריסת מס.

מי שינצל את התקנות בצורה מוצלחת יצמצם את חבויות המס למינימום
🕒 פורסם בתאריך: 16/09/2015 15:41
אפשר להוריש קופת גמל קצבתית. אם החוסך נפטר לפני גיל 75 הכספים יהיו גם פטורים ממס רווח הון על הרווחים. במידה והחוסך ילך לעולמו אחרי גיל 75, הרווחים ימוסו (נומינלית) ב 15%.