⬅ חזרה לאינדקס

מהם היתרונות של VTI/VXUS מול הקרנות של בלאקרוק?

🕒 פורסם בתאריך: 24/03/2020 02:42
שלום,

אני מתלבט לגבי VTI/VXUS מול הקרנות של בלאקרוק, למשל : iShares Core MSCI Europe UCITS ETF EUR ו-iShares Core S&P 500 UCITS ETF.

אשמח אם תוכלו להגיד לי אם הבנתי את התמונה הגדולה של היתרונות והחסרונות:

הבנתי שהיתרונות של בלאקרוק על פני VTI/VXUS ב-IB הם:

1) עלות דיבידנד נמוכה יותר של 15% במקום 25%

2) מדובר בקרן צוברת, וזה מאוד נוח שלא צריך לעשות עוד פעולה כדי להשקיע את הדיבידנדים בחזרה

3) אין צורך בהמרת שקלים לדולרים. העלות ב-IB עבור הפעולה היא די אפסית, אבל בכל זאת זה יותר נוח

4) אין צורך בטפסים מול מס הכנסה במקרה של רווח

עוד דברים שאני מפספס?

בצד של החסרונות אני מוצא:

1) דמי ניהול טיפה גבוהים יותר (0.15% במקום 0.05% בערך)

2) פיזור פחות טוב בבלאקרוק

עוד דברים שאני מפספס?

בהינתן זה שהתיק שלי ב-IB נמצא בהפסד (בערך 20%) - אם אני מוציא את הכסף, אני לא צריך לעדכן את מס הכנסה, נכון? (זה רק במקרה של רווח שאני צריך לעדכן אותם?)

ולמעשה הדבר היחיד שאפסיד במקרה שאוציא מ-IB ואכנס לברוקר ישראלי לבלאקרוק - זה שבעתיד יילקח ממני יותר מס (כי המחיר בסיס שבו אני ״אכנס״ לשוק עכשיו הוא נמוך יותר)

תודה
🕒 פורסם בתאריך: 27/03/2020 22:58
אתה לא צריך לעדכן אבל מאוד כדאי לך לעשות את זה בדו"ח השנתי כדי להשתמש בהפסד לקיזוז מרווחים באותה שנה או רווחים עתידיים בשנים הבאות.

בצד של החסרונות: החסרון המרכזי: באמריקאיות תשלם 25% מס על דיבידנד פעם אחת. באיריות תשלם 15% פעם ראשונה (בקבלת הדיבידנד) ו25% כשתוציא כסף מהקרן (במידה ואתה מורווח).

ביתרונות יש גם עניין של מס ירושה מעל סכום מסוים באמריקאיות (נדמה לי 60K דולר), אבל אנשים פה ספקנים לגבי הסיכוי שייגבו אותו בפועל.
🕒 פורסם בתאריך: 27/03/2020 23:38
צבירה זה לא בהכרח יתרון זה גם תלוי בזמן שאתה מחזיק כי אתה משלם מס כפול במכירה. בזמן פרישה מוקדמת נניח עדיף מחלקת.

סיבה אישית נוספת שאני מחזיק בVT זה כי יהיה לי יותר קל לעשות רילוקיישן אם ארצה כשאני מחזיק את התיק שלי בIB