⬅ חזרה לאינדקס

רק רציתי לפרוק

🕒 פורסם בתאריך: 24/03/2020 10:07
לפני כשנה, חבר שלח לי תמונה שלו בעת הנפקה של החברה בה הוא עובד. השתעשעתי ברעיון לשים שם כסף, אבל מכיוון שהייתי זמן קצר לאחר הוצאה גדולה מאוד (סגירת חלק נכבד מהמשכנתא), העדפתי לשמור את הכסף בכיס, מה גם שלאחר שיטוט של מספר שנים בפורום, אני מסכים עם הגישה של להשקיע במדדים ולא במניות של חברה זו או אחרת. מפה לשם, ערך המניה עלה מאז בכמעט פי שלוש. כמו רבים מאיתנו בתקופה הזאת, אני יושב מרבית היום בבית, ובכל פעם שמזכירים בטלוויזיה את אותה החברה ואת העובדה שהמניה שלה ממשיכה לעלות, אני נאכל מבפנים. אני חוזר ואומר לעצמי שזה היה הימור כמו כל הימור אחר, ושואל את עצמי מה הייתי עושה אם הייתי שם כסף והמניה היתה מתרסקת יחד עם כל המדדים, אבל לשווא, תחושת ההחמצה ממשיכה לכרסם. אני מאוד שמח בשביל אותו חבר, בהן צדק, אבל בכל זאת, אם רק הייתי פועל אחרת...רק הפעם. זהו, רק רציתי לפרוק.
🕒 פורסם בתאריך: 24/03/2020 10:12
ילד פרסי מתגאה בפני אבא שלו איזה מעשה חכם הוא עשה: "היום במקום לעלות לאוטובוס חסכתי 5 שקל ורצתי אחריו עד לבית הספר". האבא מוריד לילד כאפה ואומר: "טיפש! אם היית רץ אחרי מונית היית חוסך עשרים שקל!".

טיפש! אם כבר יש לך הרהורי חרטה, לא עדיף שהם יהיו על הביטקויין? שם יכולת להרוויח פי 1000 ולא פי 3...
🕒 פורסם בתאריך: 24/03/2020 10:16
ואם מחר המנייה תצלול בחדות?

אתה שופט על פי התוצאה.

כמו הזוכה בלוטו שממליץ לכולם גם לשלוח.

זה שבדמיונך ״החמצת״ רווח

לא אומר שלא פעלת בצורה הגיונית ומושכלת.
🕒 פורסם בתאריך: 24/03/2020 10:18
חבר טוב שם חלק נכבד מהונו על סטארטאפ שבהתחלה נראה מאד מבטיח של מכר שלנו.

long story short, היום הסטרטאפ כבר לא קיים והחבר הפסיד עשור של חיסכון והיה בדיכאון עמוק לתקופה לא קצרה בגלל זה.

אל תשכח שיש גם את הצד השני (הנפוץ בהרבה).

עדיפה תחושת ההחמצה על כסף שלא הרווחת בהשקעה מאשר על המון כסף שעבדת קשה בשבילו ועפו ברוח.
🕒 פורסם בתאריך: 24/03/2020 10:25
בתזמון נכון של טסלה עד לפני שנה יכלת לעשות הרבה יותר מפי 3..

אז מה? אפשר בקלות למצוא עוד חברות כאילו.. מה זה אומר? פשוט הימור כמו כל הימור.. יכלת גם לעשות 1000%+ על TVIX בזמן הירידות האילו אז מה? ואם VIX לא היה שובר שיא חדש? ואם השוק לא היה יורד ישר? ואם השוק היה מגיב בדיליי יותר גדול?

הכל זה הימורים כי אין לך איך לדעת מה מליוני אנשים וסוחרים יעשו
🕒 פורסם בתאריך: 24/03/2020 10:51
אילו הייתי...

גם אני קניתי לפני עשור רציו בשער 4-4.1 והיא שכבה שם מספיק זמן כדי לאסוף כמה שאתה רוצה.

אבל את הכסף סופרים במדרגות,

וחשוב להשקיע לפי תוכנית, ולא להתפס על חלומות בכאילו.
🕒 פורסם בתאריך: 24/03/2020 14:28
חשבתי על זה, ההבדל הוא שהביטקוין "רחוק" ממני, לא שמעתי עליו עד שמחירו כבר הרקיע שחקים והתקשורת התחילה לפמפם אותו, ואפילו כיום אני לא מבין בדיוק איך הדבר הזה עובד. המקרה הנוכחי היה קרוב, ממש קיבלתי התרעה בזמן אמת, היתה לי אפשרות לקנות במחיר ההתחלתי (או מאוד קרוב אליו), ולא עשיתי זאת.

אני חושב שההחמצה אינה דמיונית, או לפחות מרגישה מאוד אמיתית, אבל אני בהחלט חוזר ואומר לעצמי שאכן פעלתי בצורה הגיונית ומושכלת.

לא חושב שיש מישהו שיערער על זה.
🕒 פורסם בתאריך: 24/03/2020 14:31
אם זה עוזר, אני עוד זוכר כתבות על זה שביטקוין הגיע ל-1 דולר.
🕒 פורסם בתאריך: 25/03/2020 16:55
אני גם ראיתי כתבות כאלה, ובתור ילד שבדיוק השתחרר גם התכוונתי להשקיע בזה בערך אלף שקל שבדיוק היו לי. קראתי קצת על בעיות אבטחה, התעסקות עם ארנקים דיגיטליים וכו' וכו' וירדתי מהעניין.