⬅ חזרה לאינדקס

ETF - הסבר על קביעת המחיר

🕒 פורסם בתאריך: 24/03/2020 12:29
שלום,

אשמח להסבר על ETF-ים. אני כל פעם קורא את ההסברים בפורום ובאתרים אחרים ועדיין לא בטוח שמבין לחלוטין איך המחיר שלהן נקבע.

נגיד שקניתי ETF שעוקב אחר מדד מניות עולמי, ומחזיק פיזית בכל המניות במדד, מדוע יש לי אפשרות לקנות אותו במחיר משתנה, כלומר להציע BID בתקווה שיתקבל ע"י סוחר אחר? האם לא אמור להיות ל-ETF מחיר שנקבע רק בהתאם לערך כלל המניות שהוא מחזיק?

באופן ספציפי אומר שרכשתי VHVE (קרן אירית עוקבת מניות מדינות מפותחות בעולם). זו עדיין קרן חדשה יחסית אז אין בה תנועה מרובה של קונים/מוכרים. היא כן ירדה באופן דומה יחסית לשאר הקרנות לאור ארועי השבועות האחרונים. השאלה היא האם יש השפעה למשל לעובדה שהסחירות בה נמוכה לאופן המעקב שלה אחר המדד? כלומר בהנחה שהיא מחזיקה בכל המניות וארצה בזמן כזה או אחר למכור אותה, האם ייתכן והמחיר שלה כלל לא יהיה תואם לההתרחשויות במדד (אני לא מתייחס כמובן להפרשים קטנים שנובעים כתוצאה מעלויות מסחר פנימיות של הקרן ויודע שהן לא עוקבות ב-100%) ושיכול להיות מצב שהמניות יעלו או ירדו פתאום ב-20% אבל הקרן תשאיר במחיר שלה כי אף אחד לא רוצה לקנות/למכור?

אני מבין גם שיש את הנושא של עושה השוק, ומתוודא שלא מבין אותו לחלוטין. האם במקרה הזה ואנגארד היא עושה השוק והיא תשנה את מחיר הקרן בהתאם לשינוי במחיר המניות בקרן?

מקווה שלא יצרתי בלאגן,

תודה למי שיוכל או תוכל לענות