⬅ חזרה לאינדקס

הוספת קרן לתיק למטרת פיזור

🕒 פורסם בתאריך: 25/03/2020 19:39
אני כרגע בתהליך של בניית תיק אשר מורכב ממוצרים עוקבי מדד. התיק יהיה מחולק כך שבחלקו יהיה מנייתי ובחלקו האחר יושקע באג"ח.

כרגע המדדים אותם אני בוחן הם

s&p 500

russel 2000

nikkei 225

הקרן של blackrock אשר כוללת 440 חברות שונות מרחבי אירופה

אני מעוניין להכניס עוד מדד לשם פיזור גדול יותר בתיק, אך אני מתלבט מה לבחור. אני מודע לכך שישנו מדד של שווקים מתפתחים, אך למיטב הבנתי התשואה שלו לאורך השנים היא לא גבוה כל כך, והוא די תנודתי.

אשמח לעזרה והכוונה. כמו כן, כמובן שאין אני רואה המלצה בדברים הנאמרים כאן ובסופו של דבר אקבל החלטה בעצמי.

תודה!
🕒 פורסם בתאריך: 25/03/2020 19:43
שים לב לדמי הניהול.

מדד stoxx 600 תופס את רוב אירופה וסוגר לך את הפינה.
🕒 פורסם בתאריך: 25/03/2020 19:49
חפש קרן סל או קרן מחקה של מדינות אחרות בעולם, אירופה או מדינות מפותחות אחרות או מתפתחות אחרות

בדוק גם דמי ניהול ותנודתיות של הקרן (בד"כ מספר חברות נמוך או מדינות יותר עניות מצביע על תנודתיות גבוהה)

התשואה בעבר לא רלבנטית כי לא ניתן לחזות בעזרתה את העתיד.

לא מייעץ ולא ממליץ.

בהצלחה.
🕒 פורסם בתאריך: 25/03/2020 21:06
הקרנות שמחקות אותו הן סינטטיות בניגוד לקרן של blackrock. בגלל זה חשבתי לבחור בה ולא בstoxx 600

לדעתך יש מדינות שיותר כדאי לבחון אותם על פני אחרות?

אני שואל כי לא כל כך יודע מאיפה להתחיל, ועל מה כדאי לשים יותר דגש
🕒 פורסם בתאריך: 26/03/2020 13:00
יש מדדי MSCI לשווקים מפותחים וגם לשווקים מתפתחים.

היתרון בהם שיש שם הכל מהכל, ודי קשה להרכיב תיק כזה לבד.

מה שאני עושה, רוכש את המדד MSCI ובנוסף רוכש מדדים אחרים יותר ספציפים.
🕒 פורסם בתאריך: 26/03/2020 13:06
אי אפשר להחליט בשבילך, ואף אחד לא יודע את עתיד שוק המניות!,

הדעה הרווחת כאן שדרוש פיזור מספיק רחב, באיזה דרך זה אתה צריך להחליט.

אפשר על פי שווי שוק, על פי עמלות נמוכות, על פי גודל קרן, על פי ענפים שאתה מאמין בהם לטווח ארוך,

על פי מדינות או תל"ג שלהם, על פי מתאם לכלכלה הישראלית\לשוק הישראלי. על פי בורסת מסחר שאתה מאמין בה, על פי מקום שבו אתה מאמין במערכת משפט שתומכת בכלכלת שוק (שלא יסגרו את הבורסה,ילאימו, יגדילו מיסי מכירה, יגבילו תושבי חוץ או ישראלים שמשקיעים בה), על פי מודלים של סביבה הגירה ואקלים, להעריך אילו מדינות וכלכלות יהיו טובות יותר בעתיד.

או פשוט לקנות קרן אחת של רוב מניות העולם ולקוות שזה מספיק טוב.