⬅ חזרה לאינדקס

דמי טיפול של סוכנות ביטוח

🕒 פורסם בתאריך: 29/03/2020 12:58
היי,

אשמח להתייעץ:

בהמלצת יועץ פרטי,ולאחר שקיבלתי שירות לא משהו מהסוכן הפנסיוני בעבודה שלי,העברתי את התיק הביטוחי והפנסיוני שלי לסוכנות אחרת שהיועץ המליץ.

היועץ המליץ עליהם בין השאר (ואני סומך על המילה שלו בנושא) כסוכנות עם הרבה ניסיון וכוח מול חברות הביטוח.

היום קיבלתי מהם בקשה לחתום על הסכם דמי טיפול חודשיים תמורת השרות של הן טיפול בתיק שלי והן עדכון במידה ויהיה שינוי כלשהו שאני צריך לדעת ממנו כדי לעדכן את הביטוחים/תכניות פנסיוניות שלי. אני יכול כמובן שלא להצטרף אבל אז אצטרך לשלם עמלה על כמעט כל פעןלה שהם יעשו בשבילי.

זה הגיע כהפתעה בשבילי כי בעבודה לא שילמתי שקל לסוכנים. מצד שני אולי זו תוצאה של כך שעברתי לסוכנות פרטית שדואגת לאינטרסים שלי ולא של חברת הביטוח.

האם מדובר בפרקטיקה מקובלת?

והאם זה נכנס לקטגוריה של דברים שאני יכול לעשות גם לבד בחינם אם אתאמץ קצת ללמוד את הנושא (במסגרת הגילוי הנאות הסוכנות מציינת שאת רוב הפעולןת אפשר לעשות גם לבד מול חברות הביטוח ומדובר בסוג של שרות פרמיום שהם מציעים) או שעדיף להיעזר כאן בבעלי מקצוע עם ניסיון?

תודה.
🕒 פורסם בתאריך: 29/03/2020 13:02
אני לא מכיר שיועץ פנסיוני מפנה לסוכנות ספציפית.

כמה שילמת לו אגב?

סוכן ביטוח מקבל את העמלה מסוכנות הביטוח עמה הוא עובד.
🕒 פורסם בתאריך: 29/03/2020 13:04
שילמתי לא מעט אבל מדובר ביועץ עם הרבה ניסיון בתחום שאני מכיר זמן רב ועזר לי בעבר עוד כשהיה מתנדב בעמותה,כך שכאן אין לי ספקות. ההפניה לסוכנות הייתה בעקבות בקשה מצידי לתת לי המלצה.

לגבי הסוכנות,אם כך אני מבין שזה הגיוני?
🕒 פורסם בתאריך: 29/03/2020 13:21
אני חושב שכדאי שתעלה לפורום את הפרטים, סכום, עמלות ועוד.

אני מניח שחברי הפורום המלומדים יעברו על המספרים ויגיבו.

עדיין לא הבנתי את הקטע

אתה בטוח שהוא יועץ או 'יועץ' מטעם, ז"א סוכן.

כדאי להמתין מספר ימים עד לחתימה כדי לצבור תגובות אבל תציין בבקשה מאיפה לאיפה אתה עובר.

אופס, יש הפתעות בחיים:

מה, היועץ לא היה מודע לזה?
🕒 פורסם בתאריך: 29/03/2020 13:22
אם ככה, על פניו, נראה שהוא עומד בדרישות.

כנראה המליץ לך ספציפית על סוכנות שהוא מכיר ועם ניסיון עמם.

אני הייתי הולך עם הרשימת מוצרים שהמליץ לי ועושה סבב סוכנים [עדיף אנשים עם היכרות אישית ושאכפת להם ממני ולא עוד מס' בטלפון].

ולא הולך איתם ספציפית קצת מוזר לי עניין העמלות החודשיות
🕒 פורסם בתאריך: 29/03/2020 13:29
כן,בטוח במאה אחוז שהוא עוזר לי ללא שום אינטרס. הוא גם הבטיח לבדוק עם הסוכנות את העניין עבורי עכשיו. אשמח לא לדון בשאלה האם הוא מנסה לדפוק אותי כי אני מכיר אותו אישית ויודע שלא.תודה.
🕒 פורסם בתאריך: 29/03/2020 13:29
תודה,אבדוק את הנושא (היועץ הפרטי הבטיח לבדוק איתם גם).
🕒 פורסם בתאריך: 29/03/2020 13:32
אם בא לך, תשתף מה הוא המליץ שנוכל ללמוד מהניסיון שלכם.

בד בבד, אני אישית אשמח לדעת מה העלות ומה התמורה, אני על המדוכה באותו עניין בנוגע למשפחתי המורחבת... כמובן, אם מתחשק לך לשתף.

סגר נעים
🕒 פורסם בתאריך: 29/03/2020 13:41
אשתף בכיף,אם כי אין יותר מדי גילויים מרעישים מבחינת התוכן. בעיקר מדובר בסיוע בקבלת תנאים טובים יותר ממה שיש לי כרגע במוצרים השונים.
🕒 פורסם בתאריך: 29/03/2020 13:45
בהחלט.

אני ועוד רבים אחרים בפורום עובדים בלי סוכן אלא ישירות מול החברות.
🕒 פורסם בתאריך: 29/03/2020 13:46
גם בעינייני ביטוחים?
🕒 פורסם בתאריך: 29/03/2020 13:52
בעיקר.

אם אתה מבין מה צריך ומה התנאים,

אתה יכול להגיע ל

"שלום, קיבלתי ביטוח חיים ב-X תמורת Y, נא להוריד לי או שאלך לחברה אחרת" וכו' וכו'

כמובן שיש מוצרים טיפה יותר מורכבים, אבל ברגע שאתה יודע מה אתה צריך, זה משחק ילדים כמו קרן השתלמות ;)
🕒 פורסם בתאריך: 29/03/2020 14:35
לדעתי לאדם הפשוט זאת התלבטות לא קלה.

אין ספק שלרכוש ביטוח כולנו יכולים, השאלה היא מה קורה כשהדברים לא הולכים חלק (הפקדות לא תואמות אם זאת פנסיה כעצמאי, תביעות כאלה או אחרות וסתם בעיות כי המערכת של חברות הביטוח על הפנים): לדעתי שם נכנס עניין סוכן הביטוח לפעולה ושם נמדדת איכותו.

אין ספק שאת רוב הדברים שהסוכן עושה גם האדם הפשוט יוכל לעשות והשאלה היא כמה זמן או כסף זה יקח לו.

אני חושב שהמודל של תשלום קבוע לסוכן ביטוח שידאג לאינטרסים שלי הוא נכון, אבל צריך למצוא את הסוכן שיש לו הוכחות שהוא באמת פועל כך.

בעברי הלא רחוק הייתי גם סוכן ביטוח ואפילו סמנכ"ל בסוכנות וכבר לפני יותר מחמש שנים היה ברור שהענף חייב ללכת למודל של תשלום מהלקוח בלבד, תוך שמירה על הערוץ הישיר למערכות חברות הביטוח כדי באמת לטפל בלקוחות.

אני באופן אישי כרגע מטפל בעניינים שלי, אבל בהחלט מחפש סוכן שאשלם לו כמה עשרות שקלים בחודש לטיפול בכלל המשפחה.
🕒 פורסם בתאריך: 29/03/2020 14:41
מהנסיון שלי ושל חברים - בדיוק ההיפך.

הסוכן ממש לא בודק תאימות של הפקדות, אלו דברים שאתה צריך לעשות בכל מקרה.

ההבדל הוא במקרה שאתה רואה בעיה כזאת - אם יש לך סוכן אתה חייב לדבר איתו שידבר עם החברה וכו', מה שיוצר סתם טלפון שבור. כשאתה בלי סוכן אתה מדבר ישירות עם חברת הביטוח והכל הרבה יותר פשוט.

בהצלחה עם למצוא אחד כזה...
🕒 פורסם בתאריך: 30/03/2020 00:40
בלת"ק:

יש לי קרוב משפחה שהוא סוכן ביטוח (שם מוזר לעיסוק של מי שמתעסק בעיקר בפנסיות וקרנות השתלמות). משיחה איתו הבנתי שכל נושא התשלומים והתגמולים משתנה מאוד מהר בענף. בעבר סוכנים חיו טוב מעמלות מחברות הביטוח על הפוליסות שהסוכנים העבירו להם. זה ירד כמעט לאפס. עם האינטרנט, האפליקציות והטכנולוגיה היכולת של חברות הביטוח לשווק ישירות ללקוח די הרגה את הסוכנויות. כדי לשמור את הראש מעל המים, סוכנים יהיו חייבים להתחיל לגבות תשלום מלקוחות, גם אם עד עכשיו זה לא היה נהוג.

אם אתה שואל אותי - המקצוע הזה הולך להיעלם מהעולם, יחד עם סוכני נסיעות ועוד כל מיני פונקציות שהיו חשובות מאוד לפני עידן הסמארטפון
🕒 פורסם בתאריך: 30/03/2020 00:42
אשמח להסבר ממך כמי שמכיר את המערכת מבפנים. הנסיון שלי היה שסוכן הביטוח הוא פקיד שאומר לי איזה טפסים צריך ומעביר אותם לחברת הביטוח. ואז מודיע מה חברת הביטוח החליטה. בסוף כשזה נהיה באמת רציני, גם ככה הולכים לעורך דין והוא סוגר הכל מול חברת הביטוח. מה סוכן "חזק" יכול לעשות אחרת בתהליך הזה?
🕒 פורסם בתאריך: 01/04/2020 14:49
זה כשהסוכן שלך לא מטפל בהפקדות שלך ולא מקבל על זה כסף. כיום יש הפרדה בין סוכן לבין מתפעל - המתפעל מקבל כסף מהמעסיק וזה בעיקר תפקידו.

תודה. וברצינות - יש כאלה, עדיין לא שמעתי ביקורת ממישהו שאני מכיר.

סוכן חזק נמדד בעיקר בתביעות, זאת לפחות הייתה הגישה שלנו. הייתי עד ללא מעט מקרים שבהם החברה דחתה את התביעה ואנחנו הפעלנו שרירים והתביעה אושרה, לפחות חלקית. למה חברת הביטוח עשתה את זה? כי איימנו שנעביר את כל הלקוחות שלנו. האם היום זה עדיין ככה? לא יודע.

לא מעט פעמים השגתי ללקוחות שלי תשלום של "לפנים משורת הדין" כזה או אחר, או אפילו עליתי על מקרים שהם אמורים לקבל כסף ולא ידעו שצריך לתבוע.
🕒 פורסם בתאריך: 01/04/2020 14:57
נו אתה מוכיח בדיוק את מה שאני אומר.

יש את המתפעל (סולק) של המעסיק. זה מישהו שהמעסיק בוחר ואין לי שליטה מי זה. הוא בכל מקרה מקבל כסף מהמעסיק.

ויש את הסוכן, שאני יכול לבחור אם לעבוד דרכו או לעבוד ישירות מול חברת הביטוח.

הסוכן בכל מקרה לא מטפל בהפקדות ולא מקבל על זה כסף (בניגוד לסולק). הוא מקבל אחוזים מחברת הביטוח.

שמעתי שמועות על כאלה. עדיין לא יצא לי להתקל באחד כזה...
🕒 פורסם בתאריך: 03/04/2020 11:08
שמח שאנחנו מסכימים, רק שים לב שיש הבדל בין ביטוח פנסיוני לביטוח אחר כמו חיים (לא חושב שיש משמעות לסוכן) וביטוח בריאות, שבו לסוכן יש המון השפעה.

חוץ מזה, סוכן גם יכול לעזור לבחון כל הזמן את הביטוחים המתאימים, כמובן שמי שנכנס לעומקם של הדברים לא חייב את זה.
🕒 פורסם בתאריך: 03/04/2020 11:23
מסכים שיש הבדל. לא בטוח שבביטוח בריאות יש יתרון לסוכן אבל זה גם פחות רלוונטי. דיברנו פה על ביטוח פנסיוני בלבד, ובמקרה הזה שנינו מסכימים שסוכן זה מיותר.

מה זה "ביטוחים מתאימים"? לי זה נשמע יותר כמו "סוכן יכול לנסות למכור לך ביטוחים מיותרים". אבל אולי זה רק אני...
🕒 פורסם בתאריך: 05/04/2020 09:36
לא נריב על זה, כי כמו שאומרים על עורכי דין, גם אצל סוכני ביטוח 99% מהם מוציאים שם רע לכל השאר - וברצינות, ברור שיש הרבה סוכני ביטוח שמתעסקים בלמכור הרבה ביטוחים כי רק כך הם יכלו להתקיים, אבל בשנים האחרונות העולם השתנה ויצא לי לפגוש המון מקצוענים שמסתכלים רק על טובת הלקוח עם הסתכלות ארוכת טווח. במקרה כזה, לידע של סוכן ביטוח, ובעיקר היכרותו עם המערכת ועם כלל המוצרים, יש משמעות רצינית.
🕒 פורסם בתאריך: 26/05/2020 10:32
רק רוצה לעדכן: אני עובד כבר כחודשיים עם הסוכנות ביטוח הזו שהומלצה לי ובינתיים - אני ממש מרוצה.

כל מה שאני צריך מטופל ביעילות ובמקצועיות.

אז נכון,כנראה שהייתי יכול לחסוך את דמי הטיפול החודשיים שאני משלם להם (פחות מ100 שח לחודש) ולעשות את הכל בעצמי. אבל זה חוסך לי זמן ועצבים של לתקשר בעצמי עם חברות הביטוח (דוגמא קלאסית לזה הייתה אתמול,כשהחברה שניידתי ממנה את החיסכון הפנסיוני ניסתה לעשות איתי שיחת שימור - ובמקום לכתוב מייל ברור ומסודר של "יש לנו הצעה איקס,דבר איתנו אם אתה מעוניין" ניסתה לעשות לי תרגיל "אנחנו מנסים להשיגך ללא הצלחה תחזור אלינו" וכששאלתי באיזה נושא התחמקו וכתבו "בקשר לחיסכון שלך".מזל שהיה לי את הסוכן שיכולתי לשאול אם יש בעיה כלשהי לטפל בה או שזה סתם שיחת שימור ולחסוך את הבזבוז זמן הזה באמצע יום עבודה.או דוגמא אחרת מלפני שבועיים,כשהגשתי תביעה במסגרת ביטוח רפואי ונדרשתי לשלוח קבלות מקוריות בדואר - באמצע סגר הקורונה, ובשיחה אחת של הסוכן עם החברה התברר שמספיק במקום זאת למלא טןפס הצהרה פשוט שאני לא מגיש את הקבלות למקום אחר ולהעביר למייל - שכמובן שהטופס הזה לא מפורסם בשום מקום והסוכנות הקודמת שהייתה לי בחינם ממקום עבודה קודם לא טרחה להעביר לי אלא ניסתה להחתים אותי על הצהרת אובדן קבלה). אז כרגע,אני לגמרי מוכן לשלם את העמלה הקטנה הזו כדי שאוכל להתרכז בראש שקט בעבודה שלי ולא להתעסק בשיט הזה בעצמי (שמילא היה קשור באיזו הבנה מעמיקה של הדברים...אבל זה פשוט טרטור וכאב ראש שנובע כנראה ספק מחוסר אכפתיות וספק מחוסר יעילות של חברות הביטוח שכרגע נחסך ממני)