⬅ חזרה לאינדקס

השוואת קרנות פנסיה - הפניקס מחקה מדד חו"ל - הראל מניות

🕒 פורסם בתאריך: 05/04/2020 16:12
שלום,

דרך מקום העבודה יש לי תנאים פנטסטיים בהראל - אין דמי ניהול מהפקדה ודמי ניהול מצבירה נמוכים משמעותית מ 0.1%.

אולם, מדיניות ההשקעה של קרן פנסיה מחקה מדד מניות - היא איך נאמר - לא ברורה במקרה הטוב. ראו תמונה מטה. לכאורה כחצי מהמניות MSCI AC השאר בארץ. אבל לא ברור האם זו קרן מחקה / קרן אקטיבית? ובכל מקרה אני לא רוצה להיות חשוף לישראל ברמות הללו.

{

"lightbox_close": "Close",

"lightbox_next": "Next",

"lightbox_previous": "Previous",

"lightbox_error": "The requested content cannot be loaded. Please try again later.",

"lightbox_start_slideshow": "Start slideshow",

"lightbox_stop_slideshow": "Stop slideshow",

"lightbox_full_screen": "Full screen",

"lightbox_thumbnails": "Thumbnails",

"lightbox_download": "Download",

"lightbox_share": "Share",

"lightbox_zoom": "Zoom",

"lightbox_new_window": "New window",

"lightbox_toggle_sidebar": "Toggle sidebar"

}

מצד שני יש את הקרן של הפניקס מחקה מדד חו"ל. ויש מדיניות השקעה שהיא קרובה יחסית ל MSCI ACWI בחלק המנייתי.

דמי הניהול שהציעו לי עליה הם 1.5% מההפקדה ו0.1% מהצבירה. דמי ניהול גבוהים מאד.

מדיניות השקעה בהפניקס - מחקה מדד מניות חו"ל (החלק המנייתי)

55% SPX

24% SXXR

12% MSCI EM

9% TPX

האם למיטב ידיעתכם היא באמת פאסיבית? האם יכולים לשנות מדיניות השקעה בין שנים (ולהפוך אותה ללא כל כך פאסיבית)?

האם יש דרך כמותית להעריך "כמה אני מפסיד" בחלק המנייתי בהראל לעומת החלק המנייתי בהפניקס כדי להעריך האם כדאי לי לעבור קופה?

על פי the little book of common sense in investing של מרן John Bogle צריך לרכוש את הכי זול לפני כל מיני הבטחות אחרות על תשואה. בתיק הממוסה שלי הברירה פשוטה - קרנות אינדקס. כאן זה כבר לא כל כך פשוט.

תודה רבה, ותהיו בריאים.
🕒 פורסם בתאריך: 05/04/2020 16:52
הבטחה לסיכון מופחת הוא גם שיקול.
🕒 פורסם בתאריך: 05/04/2020 16:55
כן. אפשר לתמחר אותו במושגים כמו תנודתיות. השאלה היא איך אני עושה זאת?

ד"א בשלב זה אני מעדיף להישאר עם קרן הפנסיה והאג"ח המיועד (4% צמוד נראה לי אחלה של דבר בסביבת ריבית נמוכה וdividend yield של 2%