⬅ חזרה לאינדקס

אפיק השקעה פסיבי למתחילים

🕒 פורסם בתאריך: 05/04/2020 19:11
היי,

נעים מאוד :) אני חדש כאן, שמי טל, בן 27. קראתי קצת פוסטים והמידע כאן עוזר מאוד.

עכשיו כשהתפנה קצת זמן החלטתי שאני רוצה סוף סוף להשקיע, אני רוצה כבר תקופה ארוכה אבל אין לי ידע מטורף בנושא.

המטרה היא להשקיע כ30-40 אלף ש"ח ל10 שנים לפחות, זה סכום שאני יכול לשים ולשכוח ממנו בתקווה להרוויח כשהשוק יחזור לעצמו לאחר המשבר הנוכחי ולטווח הרחוק.

למיטב הבנתי האופציות שלי הן קופת גמל להשקעה או לפתוח תיק, נכון?

מה דעתכם בנושא? איזו אלטרנטיבה עדיפה ומאיזה בחינה?

אני רוצה להשקיע ולא להתעסק בזה יותר מדי, שהכסף ישב שם במקום בעו"ש, לצערי אין לי כרגע קרן השתלמות.

יש לי גם 3 קרנות גמל שפתחו לי בשנות ה90(לדעתי ב1992-1993) שאני עכשיו בבירורים איך הן עובדות(הבנתי שבגמל הישנות אפשר למשוך אחרי גיל 18), האם אפשר להפקיד כספים לקופת הנ"ל? המשיכה תהיה עם מס רווחי הון?

קראתי על קופות הגמל ואני רוצה לעבור לקרן מחקה S&P 500.

אני מניח שחלק ממכם ימליצו ללכת לקרוא וללמוד עוד על הנושא כדי להבין קצת יותר אבל אני רוצה עד שבוע הבא כבר להשקיע(מרגיש לי שחבל לבזבז זמן בתקופה הזאת) לכן אלך על האופציה שנראת לי הכי טוב ומקסימום בהמשך אשנה מה שצריך.

אין כאן כוונה לבקש ייעוץ פרטי, רק תהיות לגבי האלטרנטיבות.

אשמח לחוות דעתכם.

תודה מראש
🕒 פורסם בתאריך: 06/04/2020 17:12
up
🕒 פורסם בתאריך: 06/04/2020 17:18
כל התשובות נמצאות בבלוג ובפורום.

אתה יכול לקנות בבנק קרן מחקה על המדד החביב עליך.
🕒 פורסם בתאריך: 06/04/2020 17:26
היי, תודה.

השאלה אם זה שווה לי מבחינת עלויות(ממה שקראתי דרך הבנק זה הכי פחות משתלם).

עדכון- אני משלב מאבא שלי(בן 55) עוד 25K ולכן הסכום יהיה סביב 55 אש"ח, האם אופציה של גמל להשקעה(לפתוח אותה על שם אבא שלי) כאשר עוד 5 שנים הוא מגיע לגיל 60 היא טובה? אוכל למשוך בעוד 5 שנים במקרה הצורך בצורת קצבה, נכון?
🕒 פורסם בתאריך: 06/04/2020 18:18
אתה לא תוכל לעשות שום דבר בנכס שרשום על שם אביך.

אתה לוקח בחשבון שלקופה כזאת ובטח אם תמשך ממנה קצבה יש השפעה על שאר הקצבאות שייתכן שאביך זכאי להן או מעוניין בהן? איכפת לך בכלל מזה? לאבא שלך איכפת מזה?

למה אתה זקוק לקצבה של 100 שקל בחודש בגיל 32?!
🕒 פורסם בתאריך: 06/04/2020 18:27
טל אני ממליץ לך לקרוא עוד קצת על האפיקים השונים. אני בדעתי עם כימאי.

מבחינת עלויות, בבנק הכי יקר, בבית השקעות כנראה הכי זול. בבנק ייקחו ממך דמי משמרת שהם אחוז מסוים מהתיק הכולל כל רבעון. בנוסף העלויות של קנייה ומכירה גבוהות ואתה כנראה תקנה שוב.

שבוע הבא כבר להשקיע יהיה להיכנע לדחף ולא למחשבה. להיפך, נצל את התקופה לבנות בסיס טוב ועל זה תבנה קומה ראשונה. לגבי ניצול הזדמנויות, טוב זה באמת נושא שנחפר כאן מספיק ואינך זקוק לדעתי.
🕒 פורסם בתאריך: 06/04/2020 19:01
מה קורה אחרי שבוע הבא? אני במתח...
🕒 פורסם בתאריך: 06/04/2020 21:36
אף אחד משניכם עוד לא יכול לדבר בפרטי בכמות ההודעות שלכם :)

ומה יש לך לספר בפרטי שאי אפשר לכתוב כאן? תוהה...
🕒 פורסם בתאריך: 06/04/2020 22:23
אוקיי תודה על העצה אני השבוע אקרא את כל הבלוג והפוסטים בפורום.

השאלה העיקרית היא האם כדאי לפתוח תיק בבית השקעות ולהשקיע ב S&P500 או גמל להשקעה עם קרן מחקה S&P500, מבחינת יתרונות וחסרונות של שתי הפלטפורמות או אם יש פלטפורמות אחרות.

ועל מה אני צריך להתמקח עם בתי השקעות? לאן אני שואף להגיע מבחינת עלויות?

יש לי גם 3 קופות גמל בהלמן משנת 1993 שאני עכשיו מנסה להבין איך הן עובדות כי פעם זה היה חסכון לילדים, אולי יש אופציה להמשיך אותם.

בכל מקרה אני אקרא עוד הרבה על הנושא לפני שאשקיע אבל אשמח לשמוע מה דעתכם בנושא.

תודה מראש
🕒 פורסם בתאריך: 06/04/2020 22:40
ממליץ לך לקרוא באריכות על קופת גמל להשקעה בבלוג ״פנסיוני״ וגם המשקיעה כתבה על הכלי. מבחינתי, ולשאלתך, אני רואה ק.גמל להשקעה כנדבך לזמן הפנסיה. ופנסיה בלבד. אני אישית משקיע כספים בכלי הזה כשהמטרה הבלעדית זה תוספת הכנסה לזמן הפנסיה. אין לי ומעולם לא הייתה ולא תהיה לי כוונה למשוך משם כספים לפני, באף מצב, ואני יודע מראש כמה אני משקיע שם כל שנה. ק.גמל זה כלי מנוהל עם עלות גבוהה יחסית. פסיכולוגית, כשהכסף שם קל לי להתנתק ממנו באמת.

כדי להשקיע במדד סנופי בית השקעות זה בעלות הכי נמוכה שאני מכיר. לדעתי האישית אין מה להתמקח יותר מידי כי עלות חודשית היא זולה ונעה בין 10-15 שח בחודש. עמלות ממה שראיתי דיי דומות. יש שרשור כאן בפורום על עמלות שם תוכל להשוות ולראות בעצמך את גבולות המיקוח. פסגות לדעתי מוביל בכל הקשור להמרות מט״ח.

אני אישית לא הייתי משתמש בק.גמל להשקעה לטובת השקעות טווח קצר.
🕒 פורסם בתאריך: 07/04/2020 16:46
אני חושב שאלך על פתיחת תיק בבית השקעות, השבוע אקדיש הרבה זמן לקרוא על התהליך ולמה צריך לשים לב.

תודה רבה