⬅ חזרה לאינדקס

ניצול הירידות למגן מס

🕒 פורסם בתאריך: 06/04/2020 13:20
לאור הירידות בשוק, יש לי בתיק מניות שנמצאות כעת בהפסד.

ההשקעה הינה לטווח ארוך ואני לא צפוי לממשה בשנים הקרובות.

חלק מהתיק שלי מורכב ממניות המחלקות דיבידנד על בסיס קבוע ולכן נוצר מצב שמצד אחד התיק נמצא בהפסד על הנייר ומצד שני אני משלם מס על הדיבידנדים המתקבלים.

עלה לי רעיון למכור מניה שנמצאת בהפסד ומיד לקנותה בחזרה מה שיצור לי מגן מס בתיק מפני תשלומי המס שאני עתיד לשלם על קבלת דיבידנדים בשנה הקרובה.

בהנחה שעמלות קניה ומכירה הן זניחות בתיק והחסכון במס עולה על תשלום העמלות הנוסף, האם הרעיון טוב? עד מתי מגן המס יהיה תקף וחוץ מרווח הוני על מימוש מניות, כנגד אילו רווחים הוא מקוזז? (קופון של אגח, דיבידנד וכו..)
🕒 פורסם בתאריך: 06/04/2020 13:30
ברוך הבא לפורום!

מה הקשר למצב? זה חלק מתכנון מס רגיל ולא המצאת את אמריקה.

טוב, לא התכוונתי להיות אגרסבי בתשובתי אבל זה פשוט נשלף לי מהשרוול.

אז כן, יש לך מספיק זמן לתכנן מכירות ברווח והפסד עד סוף שנה.

אני מוכר מעט ניירות בהפסד של חברות שאני מניח שלא ייצלחו את המשבר וממתין עם מכירה של מה שמוגדר כ 'חברות טובות' עם פוטנציאל.

את מניות הדבידנדים אני מחזיק כי זה מקור הכנסה בלי קשר למחירן אלא אם יחליטו להפסיק לחלק.

מכירה/קניה מיידית זה ווש סייל ולא תקבל מגן מס.
🕒 פורסם בתאריך: 06/04/2020 13:53
אין דבר כזה ווש סייל בישראל. זו חיה מהדוח האמריקאי (למי שאזרח/תושב).

כן, אבל הייתי מוכר רק עד הגבול של הדיבידנדים הצפויים.

לנצח, בתנאי שתגיש דוח שנתי כל שנה בין שנת המימוש לשנת הניצול (ובמיוחד אם תקזז הפסדים נגד דיבידנדים השנה, תצטרך להגיש דוח בגין 2020, מתישהו באמצע 2021).
🕒 פורסם בתאריך: 06/04/2020 14:51
אז אני מבין שבישראל מכירת מניה וקניה מיידית שלה כן תביא לי את מגן המס?
🕒 פורסם בתאריך: 06/04/2020 14:54
אם אני מוכר בהפסד השנה מה שיצור לי הדשנה קיזוז מס כנגד דיבידנדים(קיזוז שלמיטב הבנתי נעשה באופן אוטומטי) ואני לא מגיש את הדוח המדובר, אז ההשלכות הן רק שיתרת מגן המס נמחקת או שגם הקיזוז שנעשה מבוטל?
🕒 פורסם בתאריך: 06/04/2020 16:07
אם זה קורה בבית השקעות ישראלי אז כן.

רק זה. יש לך עד 6 שנים אחרי שנת המס בה מגן המס נוצר להגיש את הדוח שמכיר בהפסד.
🕒 פורסם בתאריך: 06/04/2020 20:49
מדגיש שהאמור למעלה נכון על דיבידנד ממניה ישראלית. ממניה אמריקאית המס מנוכה על ידי האמריקאים (יש איזהשהו מגן מס שתקבל אבל פחות שימושי, ובכל מקרה לא יחזירו לך את המס על הדיבידנד חזרה)