⬅ חזרה לאינדקס

רוצה לוודא הבנה: באיזו בורסה ובאיזה מטבע לקנות ETF?

🕒 פורסם בתאריך: 07/04/2020 10:58
חיפשתי וקראתי קצת בפורום, ואני רק רוצה לוודא שהבנתי נכון.

בהינתן שהחלטתי על נייר שאני הולך לקנות, והנייר נסחר בכמה בורסות ובכמה מטבעות, השיקול היחיד שמעניין אותי הוא העלויות אצל הברוקר שלי (אם יש הבדלים מבחינת עמלות קנייה בבורסות השונות או עמלות ההמרה למטבעות השונים), נכון?
🕒 פורסם בתאריך: 07/04/2020 10:59
תוסיף spread לשיקולים
🕒 פורסם בתאריך: 07/04/2020 11:02
בעצם, אם אני מבין נכון, הכוונה היא שכשאני מסתכל על העלות, אני צריך לחשב את עלות הקנייה של המטבע הנקוב * העלות לנייר (שבעצם לוקחת בחשבון את ה-spread). נכון? או שפיספסתי משהו?
🕒 פורסם בתאריך: 07/04/2020 11:47
קח לדוגמא את CSPX.

הגירסא הלונדונית CSPX כרגע עם ספרד של 0.03% (morningstar)

הגירסא הישראלית כרגע עם ספרד של 0.3%.

תעשה את השיקולים שלך אם שווה להמיר ולקנות או לקנות עם ספרד כזה.
🕒 פורסם בתאריך: 07/04/2020 12:16
אז יש לי שאלה שהיא אולי טיפה דבילית (אבל איכשהו מרגישה לי שלא הפנמתי):

איך בדיוק אני בודק מה הספרד?
🕒 פורסם בתאריך: 07/04/2020 15:56
לא שאלה טיפשית בכלל, שאלתי בדיוק כמוך את השאלות הללו לא מזמן.

כשאתה בא לקנות ני"ע, הספרד הוא המרווח שבין המחיר שבו עושה השוק מוכר לך את הנייר, לבין המחיר שהוא קונה אותו ממך.

כלומר, עושה השוק מוכר לך בקצת יותר יקר מהשווי וקונה ממך בקצת יותר זול מהשווי של הני"ע וכך הוא מתפרנס.

אם נסתכל על הדוגמא ממקודם:

אם תרצה למכור את CSPX האירי, תקבל 272.90 דולר ואם תקנה תשלם 272.97 (הספרד 0.03%)

בנייר הישראלי, תקבל 98300 אג' ואם תקנה תשלם 98500 אג' (הספרד 0.2%).

לא חייב לקנות במחירים הללו ואפשר לשים פקודת לימיט עם המחיר שבו תרצה לקנות. כמובן שעושה השוק יחליט אם לקיים את העסקה או לא (הוא צריך להרוויח משהו).

מקווה שעזרתי לך ולא הטעיתי אותך. בכל אופן מציע לך לקרוא על הנושא.
🕒 פורסם בתאריך: 07/04/2020 16:01
משעשע שענית עכשיו, כי בדיוק הרגע (כאילו, ממש, ברמת הדקה) הצלחתי לפענח איך מחשבים את זה. :) תודה.

עכשיו עוד שאלה:

הייתכן שלא ניתן לקנות את CSPX (שהיא אחת משתי קרנות שהתכוונתי לקנות) ב-IB? הכצעקתה?

ועוד אחת:

ראיתי שבאתר של IB מתייחסים לקרנות ללא עמלות (Commission Free ETFs), לא הצלחתי למצוא התייחסות לזה בפורום. מי יכול.ה לספר לי על מה מדובר ועד כמה זה מעניין אותנו, אם בכלל?
🕒 פורסם בתאריך: 07/04/2020 16:07
אישית לא יצא לי להשקיע דרך IB. אבל הדעה הרווחת פה בפורום היא לא לקנות ניירות איריים צוברים בחשבון שלא פטור במס (משלמים כפל מס בדיווידנדים).

יש לך את VOO או SPY שאני לא יודע על ההבדל ביניהם ואתה מוזמן לקרוא עליהם שהם מחלקות למיטב ידיעתי.

יש לך את VT, VTI, VXUS שהם מאוד פופולריים ואתה יכול לקרוא עליהם בפורום.

לא מייעץ ולא ממליץ :)
🕒 פורסם בתאריך: 07/04/2020 16:16
אני דווקא הבנתי שבהינתן שאני לא מתכנן למכור שום דבר בהרבה מאוד שנים הקרובות, יש יתרון מסוים לאירית צוברת גם בחשבון שלא פטור ממס (כי המס הישראלי על הדיווידנדים הוא רק במכירה כשמדובר בקרן צוברת). לא הבנתי נכון? (מודה שיש לי סלט בראש שכבר שנים תוקע אותי מלפעול)
🕒 פורסם בתאריך: 07/04/2020 17:04
אכן הבנת נכון.

אתה מתבלבל עם מחלקות.

צוברות הן בסדר גמור, במיוחד לטווח ארוך.

יכול להיות שלא פתחת הרשאות למסחר באירופה?

היו על זה כמה דיבורים בפורום. עד כמה שאני זוכר אין שם משהו מעניין במיוחד. בכל מקרה, בשביל חיסכון של 30 סנט זה לא באמת משנה.
🕒 פורסם בתאריך: 07/04/2020 17:25
זה כן מראה לי קרנות אחרות באירופה. זה אפילו מראה לי קרנות של בלאקרוק בלונדון, אבל לא את הקרן הזאת.

תודה.
🕒 פורסם בתאריך: 07/04/2020 18:52
מתברר ש:

1. בשביל לחפש את הקרן, עדיף להשתמש ב-ISIN ולא בטיקר.

2. בשביל לראות את התוצאות צריך הרשאות גם ל-CLP complex and leveraged products.