⬅ חזרה לאינדקס

מסחר בניירות ערך זרים דרך הבנק

🕒 פורסם בתאריך: 15/04/2020 19:48
שמתי לב שכשקונים נייר ערך זר במידה ואין לך מט"ח בעו"ש, חשבון המט"ח נכנס למינוס (ללא ריבית) והבנק רוכש בעצמו מט"ח מתוך העו"ש השקלי.

1) כיצד הבנק בוחר את מועד הרכישה? מדוע היא לא מתבצעת אוטומטית מיידית במועד רכישת המניות?

2) האם גם לאחר מכירת המניות הבנק ימיר את המט"ח אוטומטית חזרה לשקלים לפי מועד רנדומלי כראות עיניו?
🕒 פורסם בתאריך: 15/04/2020 19:52
דוגמא מבנק לאומי

במסך הרכישה אתה בוחר את "אופן החיוב" יש אפשרות של שקלים ויש אפשרות של מט"ח

כנ"ל בכוון השני של המכירה

לגביי מועד הרכישה, יש זמן סליקה, הוא לוקח 2 ימים

לשאלה מדוע, כי בנק זאת גרוטאה טכנלוגית
🕒 פורסם בתאריך: 15/04/2020 19:54
גם שיש דולרים בחשבון המט"ח, בוחרים מט"ח, זה עדיין נראה כמו סוג של חשבון מטח אחר שנמצא במינוס ולאחר כמה ימים יורד מחשבון המטח הרגיל...

אירוע לא ברור בכלל ומאד מוזר חח
🕒 פורסם בתאריך: 15/04/2020 20:00
כי בפועל אילו 2 עיסקאות מקבילות

הברוקר מכניס אותך למינוס כי הוא משלם למוכר על הנייר עבורך בדולרים באותו היום

לאחר 2 ימי סליקה, הדולרים שלך "מבצעים התחשבנות סופית" ומומרים תמורת שקלים

במקביל גם הרישום על הנייר עובר "על שימך" (למשמורת הבנק, מה שנקרא)

אילו לא נתונים טכניים מדוייקים מאוד, אבל באופן כללי, לשם המחשה
🕒 פורסם בתאריך: 15/04/2020 20:09
לפי מועד הסליקה. מבחינתו כל עוד אין צורך לשלם על העסקה אין צורך להמיר מט"ח.

זה הנוהג. לא רק בבנקים אלא גם בבתי השקעות וכו'.

תלוי מה תבחר.

לדעתי ברירת המחדל היא להשאיר במט"ח, אבל אם תבחר להמיר לשקלים אז מן הסתם ההמרה תתבצע במועד הסליקה ולא קודם (כי אז תתלונן שהבנק לוקח ממך ריבית על ההלואה שהוא נותן לך).

אם אתה רוצה להימנע מזה אתה יכול פשוט להמיר את המט"ח בעצמך ולהגיד לבנק (או לברוקר) לקחת את הכסף מחשבון המט"ח שלך.

הרבה יותר פשוט לדעתי.
🕒 פורסם בתאריך: 15/04/2020 23:55
המון תודה!

היו לי מניות דולריות, מכרתי אותן באופציית מט"ח ורכשתי שוב אחרי ירידה, דאגתי שתישאר יתרה חיובית קטנה של דולרים ליתר ביטחון.

בפועל בחשבון המט"ח הופיעו לי שני סעיפים - הלוואה וזיכוי עתידי לקבל, ושניהם מוצגים גם בדולרים וגם לפי שווי שיקלי. למרות שמבחינה דולרית היתרה חיובית, מבחינה שיקלית היתרה שלילית בגלל מרווחי המרה. אני מקווה מאוד שהבנק יסדר את זה ולא יבצע המרות מטח.. תוהה אם צריך להתקשר לוודא..