⬅ חזרה לאינדקס

IRA

🕒 פורסם בתאריך: 16/04/2020 12:58
האם קופת גמל בניהול אישי בישראל מצריכה במינימום או שאפשר להינות מההטבה הזאת כבר מהשקל הראשון ?

ואם כן, על איזה בית השקעות הייתם ממליצים ?
🕒 פורסם בתאריך: 16/04/2020 13:14
א. לכאורה בקל גמל אפשר מהשקל הראשון

ב. בגלל שזה ניהול עצמי >אני< הייתי מכוון לבית ההשקעות עם העמלות הנמוכות ביותר שאתה מצליח להשיג (בלי צבירה זה כנראה רק קל-גמל, עם צבירה יותר גבוהה להבנתי אפשר להתמקח בעיקר בין מיטב דש והלמן אלדובי)

ג. הכדאיות של זה גם תלויה בגובה ההפקדות שלך (בגלל שיש עמלות מינימום לרכישה ועלות לזמן שבו אתה מחכה עם הכסף בחוץ)
🕒 פורסם בתאריך: 16/04/2020 13:18
אז אולי כרגע עדיף לפתוח קופת גמל להשקעה ?

אני מתכוון להפקיד מעט ולתת לזה להצטבר שם בקופה, כרגע אין לי שום כוונה לגעת בזה אבל אי אפשר לדעת מה צופן העתיד.

מה אתה אומר על קופת גמל להשקעה של מיטב דש ?
🕒 פורסם בתאריך: 16/04/2020 13:33
הקשר בין קופת גמל IRA ובין קופת גמל להשקעה הוא מאוד רופף (מדובר בטריק שיווקי מבריק של החברות הרלוונטיות).

אני אישית לא אוהב את הרעיון של קופת גמל להשקעה (במיוחד לא בהשוואה לתיק השקעות עצמאי).

אבל חשוב שתבין שמדובר בכלי נפרד ולא קשור לקופת גמל.

כלומר, אם מדברים על חלופה לקופת גמל IRA (וזה במידה שחשבת על זה והחלטת ש-IRA לא מתאים לך) אז יש בעיקרון קרנות פנסיה למיניהן (אני מכיר שהרבה אנשים בפורום מרוצים ממסלול מניות חו״ל פסיבי של הפניקס), קופות גמל במסלולים שונים (יש מספר חברות שמציעות מסלולים מחקי מדד פסיביים), וביטוחי מנהלים (שלא נראה לי שכיום יש מי שממליץ עליהם חוץ מסוכני ביטוח שמקבלים עליהן עמלות שמנות).

אפשר גם לציין שתחת הכותרת IRA ניתן גם להזכיר את קרנות ההשתלמות IRA (שהחלופות עבורן הן קרנות השתלמות במסלולים ״מנוהלים״, גם כאן יש אופציה של מסלול מחקה מדד)
🕒 פורסם בתאריך: 16/04/2020 13:39
אז בעצם ההבדל בין גמל להשקעה לבין IRA הוא זה שבגמל אני חייב לבחור מסלול של בית ההשקעות ובIRA אני יכול לנהל את ההשקעה בעצמי ?

זאת אומרת לקנות ולמכור קרנות מחקות
🕒 פורסם בתאריך: 16/04/2020 13:47
לא.

גמל להשקעה זה מוצר שונה לחלוטין (למרות השם המבלבל). גמל להשקעה זה סוג של קופת חיסכון.

קופת גמל, לעומת זאת, זה מוצר חיסכון פנסיוני, בדומה לקרן פנסיה ולביטוח מנהלים.

וקרן השתלמות זה סוג שלישי של מוצרים.

IRA זה בסה"כ מסלול שאתה יכול לבחור בו. נכון להיום הוא זמין רק בקרן השתלמות ובקופת גמל (פנסיונית).

שוב, למרות השם הדומה, אין שום קשר בין קופת גמל (בין אם IRA או לא) לבין קופת גמל להשקעה.
🕒 פורסם בתאריך: 16/04/2020 13:51
אוקיי

אני מעוניין לפתוח חשבון ולהפקיד בו כל חודש לא יותר מ500 ש"ח לאורך פרק זמן ארוך (בנוסף לזה גם מתכנן לפתוח תיק השקעות).

אז מה אתם מייעצים לי לעשות - איזה חשבון לפתוח ?
🕒 פורסם בתאריך: 16/04/2020 13:53
למה בנוסף לתיק השקעות?

האם יש לך כבר חסכון פנסיוני? האם אתה עצמאי? האם יש לך קה"ש?
🕒 פורסם בתאריך: 16/04/2020 13:56
מצטער שחסכתי במידע :)

אני בן 21 חייל משוחרר

מעוניין להשקיע בשוק ההון דרך תיק השקעות אבל בלי שום קשר מעוניין לשים כסף בצד לחסכון לפנסיה.

אז השאלה שלי באיזה דרך עדיף לי לעשות את זה ?
🕒 פורסם בתאריך: 16/04/2020 14:13
לא הבנתי איפה הסתירה בין השניים?

אם יש לך הכנסות כלשהן אז אפשר לנצל את הטבות המס שבאות עם חיסכון פנסיוני או קרן השתלמות (בהנחה שאתה עצמאי או שהמעסיק מוכן לפתוח לך).

אם אין לך הכנסות אז אין סיבה ללכת על משהו שהוא לא תיק השקעות רגיל.
🕒 פורסם בתאריך: 16/04/2020 16:46
בתיק השקעות רגיל יש עמלת מינימום חודשית, נניח בין 120 ל-240 ₪ לשנה.

עם הפקדה הדרגתית של חודשית של 500 ₪ לחודש העלויות יצאו בשנה הראשונה 8-4%.

אולי אפשר למצוא הטבת שנה ראשונה חינם, אבל אם לא, בשלב ראשוני נראה לי עדיף גמל להשקעה.

אפשרות אחרת, אולי "וידאה"? לחיוב, יש שליטה ישירה יותר בהשקעה, ואמנם זה יקר יותר מגמל להשקעה אבל זול מברוקר לסכומים התחלתיים. לשלילה, נראה לי שזה רק דרך תוכנה סלולרית.
🕒 פורסם בתאריך: 16/04/2020 16:55
מאוד תלוי איפה אתה פותח את התיק.

יש המון ברוקרים שלוקחים עמלה חודשית של 0 עגול.

מסכים שב500 ש"ח לחודש אם תעשה קניה חודשית תפסיד הרבה כסף בגלל עמלות מינימום.

אבל בסכומים כאלה אין בעיה לעשות קניה רבעונית או אפילו שנתית.
🕒 פורסם בתאריך: 16/04/2020 17:01
0 לחודש בחברות ישראליות, בלי סיבוך דיווח מס? ומה אחרי שנה?

נשמע לי שה-OP סה"כ רוצה להתחיל בקטן. לא יהיה נחמד לחכות שנה או יותר לפני הפקדה ראשונה.
🕒 פורסם בתאריך: 16/04/2020 17:53
מי קבע שהחברה חייבת להיות ישראלית?

זה קצת תלוי ברו"ח שאתה שואל, אבל לדעת רבים מהם זה בלי סיבוך של דיווח מס (עד שאתה מוכר).

חוץ מזה שהתאריך השתנה (ובתקווה הסכום שלך בתיק גדל) לא השתנה הרבה.

לא בכל סכום משתלם להשקיע. סכומים קטנים לפעמים עדיף לצבור בעו"ש ולבצע קניה רק כשיש לך סכום מספיק.

חוץ מזה שלפות"ש יש בכל מקרה תיק השקעות (לטענתו). לא ברורה לי ההפרדה שהוא רוצה לעשות בין חיסכון בתיק השקעות (לפרישה?) לבין חיסכון "אחר" כלשהו ל"פנסיה" (איך פנסיה שונה מפרישה?).