⬅ חזרה לאינדקס

משיכה מקופת גמל והקה"ש להשקעה עצמאית

🕒 פורסם בתאריך: 20/04/2020 14:59
שלום לכולם,

אני מנהל תיק באופן עצמאי (שאינו רחוק מאוד משוקולד מריר).

מעבר לכך, יש לי קה"ש וקופת גמל שתיהן נזילות לחלוטין, בעלות שווי משותף של כ-30% מתיק ההשקעות שלי.

אני משלם בשתיהן דמי ניהול מצבירה בלבד - 0.8% באלטשולר שחם, שתיהן במסלול כללי של 50% אג"ח ממשלתיות צמוד ולא צמוד; 10% אג"ח קונצרני בארץ ובחו"ל; 20% מניות בארץ ובחו"ל; קצת מט"ח יש שם; קצת הלוואות ו/או לא סחירים.

יתרונות ברורים להותרת הכסף (מבלי להתחשב באפיקי ההשקעה בקרנות) - פטור ממס רווחי הון.

חסרונות ברורים: אני לא מנהל את הכסף לעצמי (אולי לא חסרון?); דמ"נ גבוהים.

ובכל זאת יש בי רצון למשוך את הכסף ולהשקיע אותו עצמאית בתיק העצמאי (לרוב קרנות פאסיביות עם דמ"נ נמוכים מאוד).

עד כמה זה יהיה לא רציונלי מצידי למשוך את הכספים? הם ישנם יתרונות / חסרונות נוספים שלא ציינתי?

תודה לעונים
🕒 פורסם בתאריך: 20/04/2020 15:10
אתה משלם הרבה מאוד בדמי ניהול.

לגבי קרן ההשתלמות - למה לא להעביר אותה לIRA? גם תשלם דמי ניהול נמוכים יותר, גם תוכל להשקיע במה שתרצה וגם תשמור את הפטור ממס רווח הון.

לגבי קופת גמל להשקעה - הרבה נכתב על זה כאן בפורום. הדעה הרווחת היא שזה מוצר לא טוב ולא משתלם. יש סייגים לגבי מי שרוצה לשמור את זה לפנסיה ולנצל פטור ממס רווח הון (ובואו לא נפתח את הדיון הזה שוב :) ). אין אפשרות לIRA אבל יש אפשרות למדד פאסיבי (SP500 אצל הלמן אלדובי לדוגמה) שיכול להוות חלק מהתיק שלך.
🕒 פורסם בתאריך: 20/04/2020 15:10
למה לא לנייד לIRA ולהוריד את דמי הניהול?
🕒 פורסם בתאריך: 20/04/2020 15:11
אתה בטוח שזאת גמל להשקעה? ממה שאני הבנתי זאת גמל ישנה שאותה כן אפשר לנהל בIRA

@אמיר א.

איזה גמל יש לך?
🕒 פורסם בתאריך: 20/04/2020 16:38
באמת שכחתי לציין ששתי הקופות סגורות ולא ניתן להפקיד אליהן יותר.

זו קופת גמל לתגמולים ולחסכון נזילה משנת 2006 וסגורה.
🕒 פורסם בתאריך: 20/04/2020 16:57
עדיין, דמי ניהול גבוהים מאד. לא ניתן לניידם ל-IRA? תבדוק מול קל-גמל/הלמן

[תיכף יגיעו השועלים הותיקים ויסמלצו לך שהדמי ניהול יאכלו לך התשואה.]

אישית, אני הייתי מוריד דמי ניהול ומשאיר.
🕒 פורסם בתאריך: 20/04/2020 17:19
סבבה, ועדיין אם הסכום הכולל סביר לא צריכה להיות בעיה לנייד את 2 הקופות לIRA (יחד עם שאר קרנות ההשתלמות וקופות הגמל שלך, אם יש לך כאלה) ולהוריד את העמלות בהרבה