🕒 פורסם בתאריך: 24/09/2015 10:34
היי,
אני מהנדס מכונות, עובד 3 שנים במקצוע.
הנדסת מכונות זה לא מקצוע שמתעשרים ממנו במהירות, אבל בהחלט משתכרים יפה.
אם מישהו רוצה ללכת ללמוד מקצוע ואחר כך להרוויח הרבה אז הייתי ממליץ לו על הנדסת חשמל, תוכנה, מדעי המחשב.
אבל הדבר הכי נורא שיש זה לעבוד במקצוע בלי הנאה.
טבלת השכר המייצגת בעיני היא זו של אתוסיה (חפש בגוגל), ניתן לראות כי השכר ההתחלתי לבוגר ללא ניסיון הוא 9-11 אלף.
בזמנו שחיפשתי עבודה ב 2012 השכר ההתחלתי היה קצת יותר, אבל קיבלתי הצעות בתחום ה 9-10.
החיבור שלי למקצוע התחיל עוד בכיתה י׳ , אני בוגר בית ספר מקצועי ובתיכון עשיתי בגרות מלאה במגמת מכונות לאחר מכן המשכתי להנדסאי מכונות וכל מה שעסקתי בצבא ולאחר מכן קשור למכונות, כך שעבורי זו ממש דרך חיים, אני אוהב כל מה שקשור למכונות ומתעניין בהרבה תחומים בהנדסת מכונות.
כיום אני עוסק בתכן מכאני לזיווד של כרטיסים אלקטרוניים, מדובר על תחום תכן בו עוסקים בתכנון בכל דבר שמכיל אלקטרוניקה (כמה מוצרים כאלה יש לכל אחד מאיתנו בבית? אצל המשקיעה אני יכול למצוא 10 לפחות).
העבודה היא בצמוד למהנדס חשמל שאחראי על התכן החשמלי ועורך כרטיסים אלקטרוניים שאחראי על תכנון המוליכים בכרטיס. לתוך כל החגיגה הזו מצטרפים גם מהנדסי מערכת למיניהם, מנהלי פרוייקט, אנשי ניהול תצורה (תעשייה וניהול), אנשי קו ייצור ואינטגרציה.
זאת אומרת שבנוסף ליכולות ההנדסיות של מהנדס מכונות נדרש ממנו (וגם מהאחרים) עבודת צוות ויחסי אנוש מעולים - זה חלק לא מבוטל מהצלחה של פרוייקט.
היצע המשרות בשוק תלוי גם בתחום שבו אתה רוצה לעסוק.
רוב משרות התכן המכאני נמצאות באזורים מסויימים במרכז, צפון וקצת דרום.
לעומת זאת יש הרבה משרות של אחזקה ותחומים אחרים במגוון יותר גדול בארץ, מבחינת היצע משרות זה תחום בו תמיד תראה כמות משרות גדולה במגוון תחומים, רק חשוב לזכור שהמשרה הראשונה שלך בתחילת הקריירה יש השפעה לא קטנה על ההמשך.
אותי תמיד עניין לעסוק בתכן מכאני, ומדובר על תחום שבו קשה למצוא עבודה אם אין לך ניסיון, דרך הפעולה שלי היתה להשקיע בלימודים כדי לסיים בהצטיינות פלוס ביצוע פרוייקט גמר בתכן מכאני, לאחר 3-4 חודשים הצלחתי למצוא עבודה.
דרך נוספת היא תוך כדי הלימודים למצוא משרת סטודנט בתחום ולצבור ניסיון, יש לי חברים שסיימו בציון ממוצע למדי ומצאו עבודה בתחום תכן בגלל הניסיון שלהם.
ישנה בעיה של ביצה ותרנגולת לכל מי שרוצה לעסוק בתיכנון, היצע המשרות לבוגרים בתחום זה הוא מאוד קטן ולכן התחרות היא גדולה.
זכורים לי מקרים שבהם אמרתי שאני מוכן לעבוד בשכר סטודנט (למרות שכבר היה ברשותי תואר מהנדס) רק כדי לצבור ניסיון.
לבסוף, בישראל כמו בישראל צריך גם קשרים, ואם אתה בתחילת הדרך, חשוב לטפח כמה שיותר קשרים.
בהצלחה.