⬅ חזרה לאינדקס

מינוף לנדל"ן/מניות - באיזה מטבע?

🕒 פורסם בתאריך: 21/04/2020 16:11
המטרה: תיק מניות דולרי ב IB, ודירה בפאונדים באנגליה

המאצעי: מינוף ב IB

המהלך האינטואטיבי הוא להתמנף בפאונדרים ב IB, ולמשוך את הכסף לצורף קניית הדירה:

אפשרות 1

1000K שווי מניות ב IB

200K חוב בפאונדים ב IB

200K דירה בפאונדים

אבל לאחר שנופל האסימון שזה שרירותי לחלוטין לשייך מינוף להשקעה ספציפית, עולה האפשרות הבאה:

אפשרות 2

800K שווי מניות ב IB

200K שווי מניות במינוף ב- IB

200K חוב בדולרים ב IB

200K דירה בפאונדים

הערה: לשם הפשטות הנחתי ש- 1 פאונד = 1 דולר. במציאות כמובן ילקח חוב בהתאם להמרה בין המטבעות.

ברור שאם הדירה הייתה בדולרים גם כן, אז 2 האפשרויות היו שקולות לגמרי כי כאמור השיוך של המינוף למניות או לנדל"ן הוא שרירותי למדי ומתבצע רק בראש שלי, ובעצם יש לי רק מניות, נדל"ן, וחוב ואת החוב אי אפשר באמת לשייך להשקעה כזו או אחרת.

אבל פה כן יש הבדל בין האפשרויות, שכן למעשה אני בוחר את מטבע המינוף.

האם יש הגיון בלבחור אחת על פני השניה?

אולי עדיף בכלל לקחת חצי מהמינוף בפאונדים וחצי בדולרים כדי לפזר ההלוואה על פני יותר מטבעות?
🕒 פורסם בתאריך: 21/04/2020 20:15
IB נותנים לך להתמנף שלא לצורך מסחר בפלטפורמה שלהם? איך אתה מושך את הכסף?
🕒 פורסם בתאריך: 21/04/2020 20:33
כן.

אם יש לך נכס רב מטבעי כמו מניות ואתה במינוף דולרי אתה בעצם בפוזיציה של שורט דולר כלומר אתה חשוף למט"ח.

אם יש לך דירה באנגליה ב200K ומינוף בפאונד ב200K אז יש לך נכס בפאונד ומינוף בפאונד ואין לך מינוף מט"ח (כל זה בגדול), מה גם תהיה לך הכנסה בפאונד מהדירה.

תחשוב הפוך: האם היית לוקח משכנתא דולרית על קניית נכס בארץ?

פשוט מושכים בדיוק כמו שאם היה לך יתרת זכות.
🕒 פורסם בתאריך: 21/04/2020 22:42
אמנם המניות של כל העולם, אבל יש חשיפה משמעותית לדולר בגלל גודל הכלכלה האמריקאית( גם אם לוקחים בחשבון שיש הרבה חברות גלובליות)

זה לא הפוך?

אם אני לוקח הלוואה בדולרים, הדולר מתחזק, ואז אני מוכר אותם, אז הרווחתי. כלומר נדמה שלקחת הלוואה בדולרים זה דווקא להמר שהדולר יתחזק, כמו לונג

מדוע זה משפיע על השיקול שלי? אני לא בטוח שאני בהכרח רוצה לסגור את ההלוואה, אם נוח לי עם המינוף
🕒 פורסם בתאריך: 21/04/2020 22:55
לא בדיוק וזה גם משנה מה מבנה התיק שלך.

לא.

לא הבנתי, לקחת הלוואה בדולרים אז יש לך מינוס דולרים, איך תמכור אותם? כבר המרת אותם לפאונד!

קנית מניות אפל אתה לונג אפל. המרת ש"ח לדולר אתה לונג דולר.

מכרת מניות אפל שאין לך אתה שורט אפל. מכרת דולרים אתה שורט דולרים.

זה ממש לא משנה אם אתה סוגר אותה או שלא, כל עוד ההכנסה שלך לא במטבע של ההלוואה שלך אז אתה מהמר על מט"ח, שזה בסדר כמובן, רק שזה מוסיף לך סיכון שלא מפוצה בתשואה, אולי בריבית נמוכה יותר אבל שגם היא באה לידי ביטוי בשערי החליפין.

בקיצור נפל לך האסימון הלא נכון.
🕒 פורסם בתאריך: 21/04/2020 23:41
תודה @אורי ג. הבנתי למה זה כמו שורט.

במקרה שלי, המניות הן ברובן מדד כלל עולמי. אתה לא מסכים שבמקרה הזה, יש חשיפה גדולה לדולר?

ונניח שבלי קשר למקרה שלי, לשם הדיון, היה לי השקעה נוספת שכן בדולרים, נניח נדל"ן בארה"ב.

למשל יש לי דירה ב200k בדולרים, ו200k בפאונד. האם זה משנה אם החוב יהיה 100k בפאונד או בדולר?

לשם כך נועד הפוסט. אתה עוזר :)
🕒 פורסם בתאריך: 22/04/2020 00:12
כנראה שכן אבל לא בטוח ודי בלתי אפשרי לבדוק.

בטח שזה משנה, כלומר אין עדיפות לאחד או השני אבל או שתגדר חלקית את הדירה בארה"ב או חלקית באנגליה או הטוב ביותר לדעתי: חצי חצי.
🕒 פורסם בתאריך: 22/04/2020 00:14
אתה צריך להחליט אם אתה משווה את הדולר לכח הקנייה שלו או שאתה משווה אותו לשקל.
🕒 פורסם בתאריך: 22/04/2020 06:59
מאיםה אתה מתכוון להחזיר את החוב?

אם משכד השאלה היא האם אתה רוצה להיות חשוף לשער פונד/דולר
🕒 פורסם בתאריך: 22/04/2020 09:32
מה הכוונה "משווה את הדולר לכח הקנייה שלו" ? איך ההחלטה הזו משפיעה?

אם בפאונדים אז מהשכר דירה. אבל לא בטוח שאני בכלל ארצה לעשות את זה ולהקטין את המינוף

אתה מתכוון במצב שבו ההלוואה היא בדולרים? כי אם ההלוואה בפאונדים אז אין שום המרה בדרך להחזרת החוב ע"י השכר דירה שגם הוא בפאונדים

הבנתי, אני מסכים.

אם יש לי חוב בדולרים והכנסה משכירות בפאונדים, אז אם אני סוגר את החוב זה דורש המרה, ואם אני לא סוגר את החוב אז אני גם אמיר את הכסף כדי להשקיע בו. כך או אחרת אני חשוף לשער המטבע.

אז עולה לי התהיה- האם במצב של חוב והכנסה בפאונדים ובמידה ואני רוצה לשמור על רמת המינוף שלי, האם לא יותר הגיוני להפחית בכל חודש את החוב מהשכירות ולהגדיל את המינוף בדולרים בשביל המניות במקביל
🕒 פורסם בתאריך: 22/04/2020 09:59
נניח שיש לך תזרים כלשהו מהדירה, אתה יכול לקחת את החלק בפאונד לפי גובהה ההחזר. בהינתן שהפאונד מתחזק ביחס לשקל

ולדולר אתה יכול להחזיר את ההלוואה בעזרת התזרים מהדירה במידה והוא נחלש אתה יכול להחזיר מהדולר או מהשקל ולקנות

בסכום האחזר ניירות ערך בפאונד. את אותו טריק אתה יכול לעשות עם הדיוודנים שאתה מקבל מאחזקת מניות בדולרים. לפי זה אפשר להחליט איך לחלק את ההלוואה.
🕒 פורסם בתאריך: 22/04/2020 10:00
לא, מכמה סיבות:

1. אתה צובע כסף ואין לו צבע, רמת המינוף נמדדת בכמה חוב יש לך מול שווי הנכסים שלך.

2. הגיוני כדי לגדר חשיפת מט"ח כמה שיותר דווקא לשמור רמת חוב במטבע X מול שווי נכס במטבע X.
🕒 פורסם בתאריך: 22/04/2020 17:23
@אורי ג. ומה דעתך לגבי כיסוי רק החלק של הריבית על החוב, כדי שלא יצמח, באמצעות שכר הדירה? ואת השאר פשוט להמיר ולהשקיע כרגיל
🕒 פורסם בתאריך: 22/04/2020 17:53
אתה פשוט תשאר עם חוב באופן קבוע שלעולם לא תכסה ותמשיך לשלם עליו ריבית. זה בעצם החלטה נפרדת של כמה ממונף אתה רוצה להיות, אתה לוקח פה סיכון בשביל הפוטנציאל להרוויח יותר (כי אתה חושב שתניב יותר עם ההשקעות מאשר הריבית על החוב)
🕒 פורסם בתאריך: 22/04/2020 18:07
נכון. כאמור אין לי בעיה להישאר עם המינוף.

השאלה היחידה היא האם לכסות את החוב בפאונדים, או לקחת חוב בדולרים במקומו.

@אורי ג. כתב שלדעתו זה לא נבון לכסות את החוב בפאונדים, לכן התקדמתי לרעיון של רק לכסות את הריבית כדי שלא יטפח.

המינוף אגב עדיין ירד מבחינת שיעור כללי ביחס להשקעות, שכן גם אם אני לא מחזיר את החוב, אני משקיע את ההכנסה (בהנחה כמובן שהיא גדולה מהריבית)
🕒 פורסם בתאריך: 22/04/2020 18:25
אני לא באמת מבין מה אתה רוצה ולמה אתה מנסה לסבך נושא מאד פשוט.

נכס שווה X במטבע Y, כנגד חוב חוב עד גובה X במטבע Y גם הוא, חוב מעל גובה X יחשוף אותך לסיכון מטבע.

אני לא אומר שזה טוב ולא אומר שזה לא טוב, זה סיכון שאתה צריך לבחור לקחת, אתה יכול להתמנף גם ב10 מטבעות שונים אם אתה רוצה.
🕒 פורסם בתאריך: 22/04/2020 22:56
אכן.

קודם כל כמו שאורי ג. אמר לכסף אין צבע.

אבל צריך לזכור שיש שני דברים שצריך להתייחס

1. סה"כ הנכסים שווי נקי וכמה יש לי.

2. זה התזרים מה נכנס ומה יוצא. כאן צריך לראות האם החזר הלוואה (חלקי/מלא) מיועד להיות מכניסה של כספים במטבע מסוים
🕒 פורסם בתאריך: 23/04/2020 09:56
@אורי ג. כנראה שאני באמת מנסה לסבך משהו פשוט..

החלק שמבלבל אותי הוא העובדה שכאמור יש לי פה גם מניות רבות שחשופות לדולר, וגם נכס בפאונדים.

בכל מקרה סך ההלוואה X תהיה פחות גם מהנכס בדולרים וגם מהנכס בפאונדים.

אני מנסה לגבש אסטרטגיה באיזה מטבע להתמנף, או האם לחלק ביניהם (כמו בדוגמא עם הנדל"ן שנתתי).

כאמור לא חושב שאחזיר את ההלוואה בהכרח (בלון). אז יש פה רק תשלום של הריבית.. צריך להחליט האם להחזיר לפחות אותה או לתת לחוב לגדול

פה החלק המבלבל :) כביכול רמת המינוף שלי כמו שכתבת לא קשורה לנכס כזה או אחר. אבל תנאי וסוג ההלוואה עצמה שאני לוקח, כן קשורה לנכס ספציפי בפרוטפוליו - ובפרט הגובה שלה, והמטבע שלה
🕒 פורסם בתאריך: 23/04/2020 10:48
אסור לך לכתוב פה שיש לך "מניות" שחשופות ל"דולר". זה לא עובר פה בקלות מניסיון קודם.

הכל בהומור :)
🕒 פורסם בתאריך: 23/04/2020 11:06
חח התלבטתי אם לכתוב הערה שיש חשיפה גם לעוד מטבעות :)

רק לשם שלמות, אין סתירה שיש לי גם מניות שחשופות לעוד מטבעות.. החלק העקרוני זה שיש לי מספיק מניות שחשופות ספציפית לדולר :)
🕒 פורסם בתאריך: 23/04/2020 11:18
אתה צודק שהחשיפה מוגבלת.

אגב, זה נכון גם במניות וגם בנדלן.
🕒 פורסם בתאריך: 23/04/2020 12:17
אבל אתה לא יודע כמה וזה גם משתנה, מניות של חברות רב לאומיות הם מגוונות מטבע, אולי יש להם חשיפת יתר לדולר ואז מה? אתה בעצם מגדר את החלק העודף הזה כדי להחזיר את הגיוון מטבעי שלהם לסל המטבעות ה"טבעי"? חסר סיכוי או הגיון לדעתי.

אני חושב שאתה שובר את הראש יותר מדי, אין פה נכון ולא נכון, גם אם תיקח 50% דולר ו50% פאונד או 100% פאונד אלו אלטרנטיבות טובות.

רק קח בחשבון דבר אחד וזה מה שאני עושה באמת:

אתה לא באמת יכול ולא יודע איך לגדר חשיפה מטבעית של מניות.

אתה כן יכול לגדר לחלוטין חשיפת מט"ח בנדל"ן.

בנוסף ככל שתיקח יותר מינוף במטבע ספציפי הריבית שתקבל תרד לפי המדרגות של IB.

אנחנו חלוקים בצורה נחרצת בקטע הזה (בנק ישראל מסכים איתי אגב), השואל יחליט מה שטוב לא.
🕒 פורסם בתאריך: 23/04/2020 12:40
לא הבנתי, אתה טוען שאין חשיפה בכלל למטבע במניות או שאתה טוען שהחשיפה בנדל"ן היא 100%?

בכל מקרה עם שניהם אני לא מסכים.

חברות חשופות (במידה מועטה) לתנודות מטבע. למשל חברה שמייצרת בטבע X ומוכרת במטבע Y תיהיה מוגבלת בכמה היא יכולה להעלות מחיר אם שווי מטבע Y ירד (כלומר תלוי בכמה הוא ירד, אין יחס של 1:1 בין הירידה לבין העלאת המחיר)

נדל"ן מוגן במידה מסויימת משינוי במטבע. למשל במקרה של היפר אינפלציה, שמטבע X שווה פתאום 1/1000 מערכו הקודם, מן הסתם השכירות לא תרד ל0 ריאלי (וגם לא תעלה פי 1000, אבל כן תעלה.)
🕒 פורסם בתאריך: 23/04/2020 13:50
גם דרך לווה ישראלי? או רק דרך בתי השקעות \ לווים זרים?
🕒 פורסם בתאריך: 23/04/2020 16:27
דרך כל מי שיהיה מוכן לתת לך הלוואה במטבע הנכס (כנראה ישראלים לא יהיו באמת מוכנים לתת לך הלוואה בפאונדים, אבל תאורטית אם היו מוכנים לא הייתה בעיה)
🕒 פורסם בתאריך: 23/04/2020 17:26
אני טוען שבמניות יש חשיפת מטבע שאינך יודע אותה במדויק אבל אפשר להניח שמדד אמריקאי חשוף יותר משמעותית לדולר מאשר מדד גרמני אשר חשוף משמעותית יותר ליורו.

אני גם טוען שבנדל"ן יש חשיפה מטבעית גבוהה מאד, לא 100% אבל באחוזים גדולים ביותר.

איני מעוניין לדון עוד בנושא ונמשיך להשאר חלוקים בנושא כנראה.

לא הבנתי, מה הקשר למי הלווה?

מוכנים הכל, הכל שאלה של עלות.
🕒 פורסם בתאריך: 23/04/2020 17:47
אבל אני לא חושב שאנחנו חלוקים בנושא בכלל :-)

אנחנו מסכימים שיש חשיפה מסויימת (אבל לא גדולה) במניות, ואנחנו מסכימים שיש חשיפה בנדל"ן (אבל לא של 100%).

אני משתדל להסתכל על חצי הכוס המלאה :-)
🕒 פורסם בתאריך: 23/04/2020 17:56
אם ככה הכל טוב. לגבי "לא גדולה" זה אני לא יודע, זה בטוח משתנה ממדינה למדינה, מסקטור לסקטור וחברה לחברה. יש חברות וסקטורים עם חשיפת מט"ח גבוהים מאד. אם אתה מדבר על מדד רחב מאד כמו VT אז החשיפה היא קטנה וגם אי אפשר לדעת לאיזה מטבע אז אפשר להתעלם.
🕒 פורסם בתאריך: 01/05/2020 09:36
אם יש לי חוב של 100 אלף פאונד בIB בעקבות משיכה לקניית דירה, ועכשיו קיבלתי 1000 פאונד שכירות שאני מעוניין להכניס לחשבון, להמיר לדולר, ולקנות מניות. זה אפשרי בכלל?

הרי בחשבון שלי לא תהיה יתרה של 1000 פאונדים שאני יכול להמיר לדולרים, אלא רק חוב מקוזז מעט של 99 אלף.

ואז כשאנסה למכור GBP.USD אקבל שגיאה מרנינה שאין לי אפשרות להיכנס למינוס(על אף שאני כבר במינוס..).

אני מפספס משהו?

כי נדמה שנגזר עלי להקטין את המינוף בפאונדים, בלי יכולת להשקיע את השכירות
🕒 פורסם בתאריך: 01/05/2020 10:13
נראה שאתה צודק.

הצלחת למצוא תרוץ למה לקחת מינוף בדולר ⁦ :-) ⁩

לחלופין אתה יכול לקנות קרנות איריות בפאונד כדי לשמור על המינוס
🕒 פורסם בתאריך: 01/05/2020 10:15
לא. אי אפשר "להעמיק" מינוס כדי להמיר למטבע אחר.

נו הנה אתה יודע.

אפשר לעשות את מה שאתה רוצה ע"י פתיחת חשבון נוסף.
🕒 פורסם בתאריך: 01/05/2020 10:33
:lol:

להחזיק חשבון נוסף ב IB לצורך המרות? איזה פיגור :(

נשמע שזה אכן יפתור את הבעיה.. אפשר דרך אינטרקטיב ישראל כדי להימנע גם מדמי ניהול חודשיים.

אבל זה הופך את זה לכאב ראש חודשי (או לאגור ואז אחת לתקופה):

קבלת שכירות ל TW -> העברה לאינטרקטיב ישראל -> להמיר לדולרים -> לשלוח חזרה ל TW -> העברה לIBKR

אולי עדיף כבר להמיר ב TW בכחצי אחוז וזהו..
🕒 פורסם בתאריך: 01/05/2020 10:40
אני לא יודע איך חשבון נוסף איתם איתם עובד ואם אפשר לממשק רק חשבון אחד אליהם בלי השני.

אני הצלחתי להמנע מעלויות חשבון ע"י זה שערך החשבון נשאר על 0 כמעט כל הזמן, זה ככה כבר כמעט שנה, אני לא יודע אם זה ימשך.

למה? אפשר להעביר כסף מחשבון לחשבון בIB, לא צריך גורם צד ג', ההעברה גם מיידית אגב בהנחה שזה אותו בעל חשבון.
🕒 פורסם בתאריך: 01/05/2020 11:38
:) אפשר להשתמש בביטוי הזה?
🕒 פורסם בתאריך: 01/05/2020 12:01
מה ששלי שלך.
🕒 פורסם בתאריך: 01/05/2020 16:52
יצרת חשבון נפרד ממש שאין לו שום קשר לחשבון המקורי, או Linked Account?
🕒 פורסם בתאריך: 01/05/2020 22:16
זה חשבון חדש לכל דבר ועניין אבל הם כן LINKED.
🕒 פורסם בתאריך: 01/05/2020 22:25
אז ממה שקראתי, אם יש לך 200 אלף בכל החשבונות ביחד (100 אלף כפול כמות החשבונות המחוברים), אתה פטור מדמי חשבון. ייתכן שזו הסיבה שלא גבו ממך כלום
🕒 פורסם בתאריך: 02/05/2020 00:51
אין לי מושג, שאלתי פעם בצ'ט והוא אמר לי שכל חשבון העמלות מחושבות לחוד ושאני אחויב בעמלות אבל הוא גם אמר לי שאם החשבון ב0 אז אין חיוב.
🕒 פורסם בתאריך: 03/05/2020 20:37
מעתיק לפה לטובת הקוראים כי שמתי לב שהגבתי את זה בדיון אחר שפתחתי בטעות במקום כאן
🕒 פורסם בתאריך: 26/09/2022 21:19
בהמשך להתפתחויות האחרונות, האם לדעתכם עדיף להמיר הלוואה בדולרים אל הלוואה בפאונדים, בהנחה שצפי האינפלציה באנגליה גבוה יותר?

*לצורך הדיון נניח שהריביות זהות. אבל האמת שבפאונד הריבית כרגע אפילו קצת יותר אטרקטיבית מדולר

** יש נכסים עם הכנסות גם בדולרים וגם בפאונדים
🕒 פורסם בתאריך: 26/09/2022 21:22
כל הימור מטבע כלשהו נדון לכישלון. אם בהפחתת סיכון עסקינן אז אידיאלית תמנף ב2 המטבעות לפי יחס ההכנסה מהם.
🕒 פורסם בתאריך: 26/09/2022 21:26
יש יתרון באינטרקטיב לרכז חוב כמה שיותר גבוה באותו המטבע כי הריבית במדרגות, אבל כן האפשרות הזו חלפה לי בראש..
🕒 פורסם בתאריך: 26/09/2022 21:31
זה נכון, בעיה ידועה.
🕒 פורסם בתאריך: 26/09/2022 21:56
האם ידעת לצפות לפני חצי שנה שהפאונד ייחלש ב20% מול הדולר?

אם לא, למה שתדע לצפות את התנודות העתידיות בינהם?
🕒 פורסם בתאריך: 26/09/2022 22:14
היום יש נתוני אינפלציה שלא היו לפני חצי שנה, אז הם היו דומים והיום באנגליה האינפלציה משמעותית הרבה יותר. השאלה האם נתוני האינפלציה הנוכחיים והצפי אינפלציה הם מידע שכדאי להתחשב בו..
🕒 פורסם בתאריך: 26/09/2022 22:33
נתוני אינפלציה הם רק חלק מהתמונה.
🕒 פורסם בתאריך: 26/09/2022 22:42
הכל מגולם ואם אתה חושב שלא יש דרכים הרבה יותר טובות לעשות הרבה כסף מאשר בלהתמנף על מטבע כזה או אחר.
🕒 פורסם בתאריך: 30/09/2022 20:51
לפחות בצד של הריבית- לא בטוח שהיא מגלמת בהכרח את האינפלציה כי מדובר בריבית שנקבעת ע״י פקידים ו/או פולטיקאים ולא ע״י השוק.

מעניין אותי האם אתה באופן אישי היית לוקח בדולרים, בפאונדים, או בשניהם?

- יש נכסים עם הכנסה גם בפאונד וגם בדולר

- הריבית על הפאונד קצת נמוכה יותר (וגם המדרגה הבאה באינטרקטיב קצת נמוכה יותר)

- ההלוואה באינטרקטיב ולכן אם מרכזים את כל ההלוואה באותו מטבע נהנים מריבית נמוכה יותר
🕒 פורסם בתאריך: 01/10/2022 00:42
עוד הפעם, אם אתה חושב שיש משהו שלא מגולם ואתה כן יודע לגלם אותו אז תוכל להרוויח הרבה מאד כסף בלי לתהות על כדאיות מינוף במטבע כזה או אחר.

רק אחד מהם, כנראה שאדיש לאיזה מהם אבל אם יש נכסים בשווי משמעותי גדול יותר במטבע אחד מאשר מטבע שני אז הייתי לוקח במטבע זה.
🕒 פורסם בתאריך: 01/10/2022 07:53
לשם הדיון, נניח שאני חושב שהריבית באנגליה צריכה להיות גבוהה יותר בחצי אחוז. איך אפשר להרוויח מזה הרבה מאוד כסף?
🕒 פורסם בתאריך: 01/10/2022 08:38
צריכה להיות או שצפויה להיות וזה לא מגולם בציפיות השוק?

אם השני אז כן, ארגזים של כסף.