⬅ חזרה לאינדקס

כמו כולם..בניית תיק חדש. סבבה?

🕒 פורסם בתאריך: 22/04/2020 00:33
היי,

קראתי, נברתי, למדתי וחפרתי. ועדיין...אשמח לשמוע.

זה התיק שאני מתכוון לבנות (בן 35. משקיע לטווח ארוך ומטרה כמו כולם). אני לא רוצה להמיר לדולרים אלא הכל בש"ח.

35% - אג"חים ממשלתיות - חצי צמוד וחצי קבוע. דמי ניהול 0%.

33% - ISHARES CORE S&P 500 UCITS ETF. דמי ניהול 0.07%

10% - ISHARES CORE MSCI EM IMI UCITS ETF. דמי ניהול 0.18%

10% - ISHARES CORE MSCI EUROPE UCITS ETF EUR. דמי ניהול 0.12%

7% - קסם Russell 2000 KTF מנוטרלת מטח". דמי ניהול 0%

5% - קסם NIKKEI 225 ETF. דמי ניהול 0.55%

חסר לי פה הקצאה לקנדה ואוסטרליה אבל בהינתן דמי הניהול אני מוותר.

מה דעתכם?
🕒 פורסם בתאריך: 22/04/2020 00:54
היי,

נראה לי מורכב למדי, עם קרנות שהן בעייתיות (קסם מנוטרלת מט"ח ומלכודת מס, קסם עם דמי ניהול 0.55%).

חוץ מזה זה קצת סולידי לטעמי אבל כל אחד וסיבולת הסיכון והמטרות שלו.

בנושא אחר לא ברור לי למה אתה "לא רוצה להמיר לדולרים אלא הכל בש"ח", אשמח לשמוע ממך למה החלטת את זה.
🕒 פורסם בתאריך: 22/04/2020 01:45
נשמע אחלה. מנסה גם בימים אלו ליישם תיק דומה מאוד.
🕒 פורסם בתאריך: 22/04/2020 04:18
הדברים שאנשים נאלצים לעשות עד שיביאו לנו את IWDA...
🕒 פורסם בתאריך: 22/04/2020 08:38
קסם מנוטרלת מט"ח - מדוע זה מלכודת מס? הולך עליה לRUSSELL2000 כי דמי הניהול 0%.

קסם עם דמי ניהול גבוהים - זה הכי זול שמצאתי כמדד לבורסה ביפן. יש רעיונות אחרים?

תוכל להסביר מה סולידי מדי לטעמך (אולי אלמד משהו :) )?

לגבי ההמרות-אני לא מבין לחלוטין את מנגנוני העמלות בגין ההמרה, אבל בהינתן המרה משח לדולר, הפקדות רבעוניות שוטפות שיצריכו גם המרות ואז מתישהו המרה חזרה מדולר לשח מרגיש לי סיפור לא משתלם. אשמח להבין אם זה טעות.
🕒 פורסם בתאריך: 22/04/2020 08:40
למה?

ובהינתן שאתה מתעקש על זה אז זה מיותר לדעתי:
🕒 פורסם בתאריך: 22/04/2020 08:42
זה יאפשר לך להחליף את כל הניירות המניתיים בתיק שלך בנייר אחד בדמי ניהול יותר נמוכים ולקבל פיזור עולמי יותר מדויק.

תעשה חישוב האם זה משתלם או לא. קח בחשבון עמלות ק/מ ודמי ניהול.
🕒 פורסם בתאריך: 22/04/2020 08:49
איזה מדד זה?
🕒 פורסם בתאריך: 22/04/2020 08:51
FTSE Global All Cap
🕒 פורסם בתאריך: 22/04/2020 10:15
תיק מסובך מדי למשקיע מתחיל.

האיזונים התקופתיים ודמי הניהול ינגסו לך בתשואה.

והערה קטנה - המטרות בהשקעה משתנות ממשקיע למשקיע.
🕒 פורסם בתאריך: 22/04/2020 11:14
כשאתה מגיב לאנשים כדאי שתעשה ״צטט הודעה״ או שתעשה @ואז את השם שלהם

כי אם יהיו לך רווחים, ואז יעלו את דמי הניהול מ-0 ל-1% אתה תצטרך לשלם מס רווח הון כדי להחליף אותה בקרן שלא גונבת לך דמי ניהול.

לא להשקיע במדד על הבורסה היפנית (או להשקיע בני״ע זר זול שגם כולל את השוק היפני)

35% אג״ח זה סולידי למדי, אבל זה כבר עניין של מטרות וסיבולת סיכון, אולי בשבילך זה מתאים.

בפסגות זה יוצא 0.1% לכיוון (אם הבנתי נכון), זה לא זול אבל זה מאפשר לך להחליף 5 קרנות בקרן אחת (או 2) שמכסות יותר טוב את השוק העולמי ועולות פחות.

ב-Interactive Brokers ההמרות אפילו יותר זולות בהנחה שאתה ממיר מספיק שקלים (2$ לכיוון) אבל אז יש כל מיני ״חסרונות״ אחרים (בתלות בגודל התיק שלך)
🕒 פורסם בתאריך: 22/04/2020 12:01
אבל אם הם יעלו דמי ניהול ל-1% אז הם לא יגייסו יותר כספים כי כל כסף חדש יוזרם למתחרים שלהם.

בנוסף, על ההמרה משלמים רק פעמיים (בהכנסה של כסף חדש ובמשיכה שלו בעתיד), ואילו דמי ניהול משלמים על כל ההשקעה כל שנה.
🕒 פורסם בתאריך: 22/04/2020 13:05
כן...אני חושב שאשים 20% באגח ממשלתי צמוד. לא רואה סיבה לשים בלא צמוד כרגע. יש לי גם נכסים להשקעה שהם יכולים לשמש גם לפיזור.
🕒 פורסם בתאריך: 22/04/2020 13:20
בפועל קרנות שהיו ב-0% בעבר העלו דמי ניהול והפכו לממש לא אטרקטיביות (מעבר להפרשים במיסוי דיבידנדים וכו׳).

בסוף מבחינתם זו שאלה של ״כמה אנחנו יכולים להרוויח מהכסף שכבר מושקע אצלנו פחות כמה כסף נפסיד מאלה שיעזבו פחות כמה כסף נפסיד מזה שנכניס פחות כסף מאנשים חדשים״. אם להערכתם התשובה היא מספר חיובי, הם כנראה יעשו את זה.

זו באמת נקודה טובה.

אני מדבר פחות על איך אתה מפזר את החלק הסולידי שלך ויותר על הנתח הסולידי שלך מתוך התיק כולו.

לגבי השאלה של עדיף צמוד או לא צמוד אני לא יודע לענות.
🕒 פורסם בתאריך: 22/04/2020 13:25
בעבר, חברת הקרנות היתה יכולה להעלות דמי ניהול בקרן שצברה נכסים, ובמקביל לפתוח קרן חדשה על אותו נכס בדמי ניהול אפסיים. כך, כסף שכבר נכנס ונלכד במלכודת המס שילם יותר דמי ניהול, וכסף חדש המשיך לזרום לחברה, לקרן החדשה.

אז באמת היו מלכודות מס.

אבל לפני שנים ספורות (2018 אאל"ט) נאסר על חברת קרנות להחזיק יותר מקרן אחת באותה אסטרטגיה על אותו נכס, ומאז זה באמת לא קרה למיטב ידיעתי.

כלומר, קרנות עדיין עושות "מבצעי השקה" של 0% ואחר כך מעלות, אבל מעלות לרף סביר ודומה לכלל המתחרות.
🕒 פורסם בתאריך: 22/04/2020 13:27
הפוך! זה תיק ספקולטיבי!!
🕒 פורסם בתאריך: 22/04/2020 14:18
ספקולטיבי באיזה מובן?

״לרף סביר״ - כלומר מכוונות למקסימום רווח (שזה מובן שהן עושות את זה, אבל כשחלק מהרווח שלהן מגיע מנכסים כלואים, זה פחות מגניב).

אלו מלכודות מס פחות ״בולטות״ אבל הן מלכודות מס.

לצורך העניין אדם שמסתכל על סנופי של בלקרוק ואומר ״הממ 0.07% נראה לי גבוה מ-0% של קסם, אני אלך על קסם״ יפסיד (חוץ ממיסוי עדיף של דיבידנדים וכו׳) בדמי ניהול עתידיים (ככה״נ).
🕒 פורסם בתאריך: 22/04/2020 14:25
מסוכן, אגרסיבי, במובן ההפוך של סולידי.
🕒 פורסם בתאריך: 22/04/2020 14:33
35% אג״ח זה מסוכן ואגרסיבי? למי?
🕒 פורסם בתאריך: 22/04/2020 14:35
35% אג"ח זה לא מסוכן ואגרסיבי (וגם זה תלוי באיזה אג"ח), 65% מניות זה מסוכן ואגרסיבי.

לכולם.
🕒 פורסם בתאריך: 22/04/2020 15:11
הכל יחסי, כן?

לדעתי זה לא מסוכן ואגרסיבי עבורי, אבל כמובן שזה תלוי במטרות ובסיבולת הסיכון (שזה מה שאמרתי מההתחלה ביחס לסיכון).
🕒 פורסם בתאריך: 22/04/2020 17:59
מחזק. אם כבר מכלילים לגבי כלל האוכלוסייה בלי לדעת הרבה על הפרטים והצרכיים האישיים של בן אדם 65% מניות זה תיק אגרסיבי/מסוכן.

חשוב לקחת בחשבון שבלתי אפשרי לדעת את סיבולת הסיכון שלך עד שהכסף שלך מושקע באמצע משבר עמוק וממושך, ועד אז בד"כ ממליצים (המשקיעה, ספרי השקעות שונים) להעריך בצורה יחסית שמרנית את סיבולת הסיכון שלך (כי המחיר של מכירה בשיא משבר והיכוות פסיכולוגית ממניות לכל החיים היא הרבה יותר מסוכנת מלהיות קצת סולידי מדי).

אני מציע לך גם לקחת בחשבון שהקוראים (ובמיוחד המגיבים) בפורום הזה הם מדגם מאוד מוטה וככל הנראה משקיעים אגרסיביים מהממוצע (להערכתי הלא מדעית).
🕒 פורסם בתאריך: 22/04/2020 22:25
נראה באמת קצת מורכב אבל יש פה אנשים הרבה יותר מנוסים ממני .

אגב אנשים, אני אשמח לשאול שאלה בנוגע לחלוקת התיק כי אני רוארה שנוצר פה אחלה דיון :)

אני החלטתי שאת התיק שלי הולך להיות פשוט, מורכב מ-100% מניות ויהיה מחולק בין VTI וVXUS.

אני בחור צעיר, בן 25, עם חיסכון בצד של חצי שנה+ שמתכנן להשקיע לטווח ארוך וממש לא אכפת לי מהכסף הזה כרגע ואני משקיע רק את מה שאני מוכן להפסיד.

אזזזז:

1. לא הצלחתי להבין לפי מה אני אמור בדיוק לבצע את החלוקה בין VTI לVXUS, האם זה אמור להיות 50-50? 75-25?

2. התיק הזה מתוכנן לתקופת טווח ארוכה. האם במהלך השנים לצורך הדוגמא למשל VTI עולה ב-10%,20% האם אני צריך למכור בשביל "לשריין" את הרווח?

התשובה שלי בעיקרון היא לא כי אז אני אהיה צריך גם לשלם את המס על הרווח וזה יפגע בריבית דריבית שלי אבל אני בכל זאת שואל אם יש משהו שאני מפספס ולא יודע.
🕒 פורסם בתאריך: 22/04/2020 22:33
לפי איך שבא לך, אם בא לך לפי שווי שוק אז יש לך VT במקום שעושה זאת בשבילך. קח בחשבון שיש גם חלופות איריות שישנם האומרים (ואני ביניהם) שהם חלופות טובות יותר.

לא! הפוך, אתה לא אמור למכור אי פעם למעט אם אתה צריך את הכסף.
🕒 פורסם בתאריך: 23/04/2020 00:14
לגבי החלופות האיריות, למה אתה ביניהם אם אפשר לשאול?

אני מבין את הקטע שבניגוד לקרנות האמריקיות יש גם איריות שהן צוברות אז אני מניח שזה יתרון כי אתה לא צריך להתעסק בנושא של הרכישה מחדש אבל מנגד דמי הניהול יותר גבוהים. אשמח לשמוע את דעתך :)

אני בדקתי בעמוד כאן את החלוקה של VT וראיתי שהשוק האמריקאי הוא באזור ה-60% :)

זה אומר שאני רוצה שהתיק שלי גם יהיה מחולק באזור הזה? 60 לטובת VTI ו40 VXUS?
🕒 פורסם בתאריך: 23/04/2020 00:19
בגלל כל היתרונות שלהם שמתעלים על החסרונות שלהם.

נכון ולא ממש, זה תלוי באיזה תעודה בדיוק, לנפוצות הם אולטרה נמוכות.
🕒 פורסם בתאריך: 24/04/2020 01:12
אשמח לשמוע על עוד יתרונות אם פספסתי

יש לך דוגמא למשהו כזה שדומה ל VTI\ VXUS?