⬅ חזרה לאינדקס

מיזעור נזקים או שאבוד לי

🕒 פורסם בתאריך: 22/04/2020 11:59
העבר התעסוקתי שלי כולל תחלופה גדולה מאוד של מעסיקים מכל מיני סיבות, שלא רלונטיות כרגע, דבר שיצר בלאגן גדול באפיקי-חיסכון שלי בגלל הפרשות מעסיקים לשלל קרנות פנסיה, ביטוחי מנהלים וקרנות השתלמות.

בשלב כלשהו הבלאגן הזה הפריע לי ורציתי לעשות סדר לרכז.

בכל נקודת זמן התיעצתי עם סוכני הביטוח שהמעסיק עובד איתם, לראות שאיחוד הכספים אפשרי ושלא פוגע בזכויות ובתנאים של החיסכון. היום מצרה על כך מאוד!!

את כספי קרן הפנסיה שהיתה לי עם גיל פרישה 60, העברתי לקרן פנסיה שגיל פרישה בה 64.

ואם זה לא מספיק אז העברתי ב-2013 לקרן פנסיה שגיל פרישה בה 67.

תערובת של טפשות, תמימות וחוסר ידע והבנה שלי. לוקחת אחריות מלאה על הטעויות האיומות האלו.

שאלותי:

האם יש לי מה לעשות למיזעור נזקים בקרן הפנסיה?

האם יש צעדים משפטיים שיכולה לנקוט בהקשר זה, ומה תהיה תועלתם?

ובנושא אחר, האם איחוד קרנות השתלמות שונות הוא מהלך שעשויות להיות לו פגיעה בתנאים?

מתי קרן השתלמות מקבלת תג "לא ניתנן לאיחוד"? (זה מה שנאמר לי באחת החברות)

תודה מראש למגיבים
🕒 פורסם בתאריך: 22/04/2020 12:11
יש מצב שאת טועה בהבנה שלך לגבי קרן הפנסיה ואת רק מציינת את מה שכתוב על הדו״ח לגבי הקצבה הצפויה לך?

כי פעם הם באמת רשמו את הקצבה הצפויה בגיל 60/64 וכיום ברוב הדוחות מציינים את הקצבה הצפויה בגיל 67 אבל זה לא קשור למועד שבו את יכולה להתחיל לקבל את כספי הפנסיה.

בעיקרון, בישראל, אדם יכול להתחיל לקבל את כספי הפנסיה שלו החל מגיל 60. כמובן שככול שגיל הפרישה מתאחר המקדם יורד ואז הקצבה החודשית גדלה (אבל במקביל הוא מקבל את הקצבה פחות שנים).
🕒 פורסם בתאריך: 22/04/2020 12:24
רוב החברות לא נותנות לאחד קרנות ממעסיקים שונים.

אבל זה שקוף לך. את יכולה תמיד לפדות קרן השתלמות שעוד לא נזילה בהתבסס על הותק של הקרן השתלמות הכי ותיקה שלך.
🕒 פורסם בתאריך: 22/04/2020 12:26
קפיצת דרך תודה רבה על התגובה. אכן ציינתי מה שכתוב בדוח.

לעניין איחוד של קרנות פנסיה שונות:

האם יש דרך לדעת מקדמים בקרנות השונות מבלי להסתמך על עצות סוכני ביטוח,

הנתון הזה לא מופיע בדוחות שנתיים, ובקרנות החדשת המקדם משתנה לפי לוחות תמותה ואקטואריה.

איך אפשר לברר כדאיות באופן אמין?
🕒 פורסם בתאריך: 22/04/2020 12:27
אני יודעת, האיחוד נועד לאפשר לי בקרה טובה יותר וללא פיזור במקומות שונים
🕒 פורסם בתאריך: 22/04/2020 12:32
אין בעיה לנייד את כל קרנות ההשתלמות לאותה חברה, ככה שהבקרה תיהיה קלה יותר.

זה שפנימית אצלהם זה מפוצל למספר קרנות שונות לא אמור להפריע לך יותר מידי.
🕒 פורסם בתאריך: 22/04/2020 12:34
אאל"ט זה אמור להופיע בתקנון של קרן הפנסיה (בטבלה מסובכת עם חלוקות לפי מין/שנת לידה ועוד כל מיני דברים. לא הדבר הכי ברור בעולם, אבל עם קצת מאמץ אני מאמין שתצליחי לפענח את זה).
🕒 פורסם בתאריך: 22/04/2020 13:21
למיטב ידיעתי אין מקדמים מובטחים בקרנות פנסיה והן יכולות לשנות את התנאים בכל עת
🕒 פורסם בתאריך: 22/04/2020 13:24
האוצר משנה את הטבלאות, והקרנות פשוט מחשבות מה הגיל הממוצע אצלם ולוקחות את המקדם מהטבלה של האוצר