⬅ חזרה לאינדקס

השקעות בארה״ב מעל 60 אלף דולר

🕒 פורסם בתאריך: 24/04/2020 22:23
הי לכולם ,שאלה לגבי השקעות בארה״ב .הבנתי שמעל 60 אלף דולר השקעה יש מס עיזבון של יותר מ30 אחוז על כל הסכום ולא רק על הרווח ..שאלתי היא האם שאני משקיע בתעודות סל או בקרנות מחקות דוגמת sp500 או באגח בארה״ב וכו׳ מעל 60 אלף דולר אני חשוף למס הזה ?

בתודה מראש
🕒 פורסם בתאריך: 24/04/2020 22:35
תלוי איך אתה משקיע. בקרנות אמריקאיות אתה עשוי להיות חשוף למס ירושה
🕒 פורסם בתאריך: 24/04/2020 22:43
אג"ח בארה"ב פטור ממס ירושה.

תעודות סל אמריקאיות (בניגוד לאיריות) על מניות כן חשופות למס ירושה על פי החוק היבש, נכון להיום זה לא ממש נאכף ללא אמריקאים.

הדרך הזולה, הפשוטה והנוחה להתחמק ממס זה הוא בעזרת קרנות איריות.
🕒 פורסם בתאריך: 24/04/2020 22:49
האם גם אג״ח חברות בארה״ב פטורות ממס ירושה זה לדוגמה יש אג״חים של אמזון \אפל\סיטי בנק וכו׳ או רק תעודות סל על אג״ח פטורות

תודה
🕒 פורסם בתאריך: 24/04/2020 23:15
כן.

דווקא תעודות סל מסבכות את הנושא. לדעתי (בדגש על דיעה ולא עובדה) הם פטורות.

איני יועץ מס, איני רו"ח, איני עו"ד ואיני ממליץ על דבר.
🕒 פורסם בתאריך: 24/04/2020 23:58
האם יש קרנות איריות שאפשר לקנות באמריקה ?

למשל יש לי חשבון במיטב דש שבו קניתי VT שם לא מוצא קרנות איריות. זה עניין טכני בחשבון שלי או שצריך חשבון מיוחד שיכול לקנות באירלנד ?
🕒 פורסם בתאריך: 25/04/2020 00:03
לא צריך חשבון מיוחד. אתה צריך לשאול את הברוקר האם הוא מאפשר מסחר בבורסת לונדון/ אירופאיות אחרות.
🕒 פורסם בתאריך: 25/04/2020 00:10
לא.

קרנות איריות אומנם נסחרות בהרבה בורסאות בעולם (כולל מקסיקו, מספר מדינות באירופה, אנגליה, ישראל ובטח עוד), אבל אני לא מכיר קרן אירית שנסחרת בבורסה בארה"ב.

(אלא אם באמריקה התכוונת ליבשת, ואז התשובה היא כן - בבורסה במקסיקו :-) )

לא צריך חשבון מיוחד. הבעיה שבבתי ההשקעות בארץ (למיטב ידיעתי בכולם) אין אפשרות לקנות אונליין באירופה אלא חייבים להתקשר לחדר המסחר שלהם כדי לבצע פעולות.

ממה שאני מכיר, היחידים מבין הברוקרים הישראלים שמאפשרים מסחר אונליין באירופה זה בנק לאומי ובנק מזרחי (ומזרחי לא בכל הבורסות).
🕒 פורסם בתאריך: 25/04/2020 00:12
תודה. איזה בורסה ספציפית לבקש עבור אותן ״קרנות איריות״ מדוברות ? הבנתי שיש גם בבורסת תל אביב קרנות איריות שקליות.

עריכה. תודה @roneng התכוונתי ארצות הברית :) .

אם זמינות גם בארץ אז לקנות וזהו. בתנאי שיש אחת/שתיים שמכסות טוב עם דמי ניהול זולים.
🕒 פורסם בתאריך: 25/04/2020 00:19
תלוי בקרן שאתה רוצה.

חלקן נסחרות בישראל. אבל לדעתי כולן (או לפחות כל המעניינות) נסחרות בלונדות (בדולר ופאונד) ובמספר בורסות באירופה (פרנקפורט למשל, ולדעתי גם פריז ועוד כמה) באירו, ובעוד כמה מקומות אחרים.

השאלה מה העמלות שאתה משלם בכל בורסה כזאת.
🕒 פורסם בתאריך: 25/04/2020 09:39
גם הברוקרים שעובדים עפ IB (אקסלנס, מיטב ואולי אחרים)