⬅ חזרה לאינדקס

השקעה דרך חברה לאזרח אמריקאי

🕒 פורסם בתאריך: 27/04/2020 08:47
מבין שאינכם יועצי מס (דווקא התייעצתי עם כמה), אבל מניח שמישהו התמודד עם השאלה ואולי מצא פתרון יצירתי יותר.

כידוע, לאזרחים אמריקאיים יש בעיה בהשקעה בנכסים פאסיביים שאינם אמריקאיים. מעולה, לזה יש פתרון בדמות ETFים אמריקאיים.

אך מה לגבי ישראלי שיש לו אחוזים בחברה, אשר משקיעה את הרווחים הצבורים בחברה במקום למשוך אותם כדיווידנד? במקרה הזה, החברה עצמה יכולה להיות מוגדרת כPFIC.

האם מישהו התנסה?
🕒 פורסם בתאריך: 27/04/2020 08:57
בלהחזיק PFIC?

אם יש לך יותר מ-10% בעלות בחברה החוקים כבר משתנים, אבל ברמה הזאת מומלץ לך מאוד להתייעץ עם יועץ מס שיש לו נסיון גדול עם PFIC ו-CFC.

CFC זה אותו דבר כמו PFIC רק שיש לו רוב בעלות של אזרחים אמריקאיים (ההגדרה המדויקת היא שאחוז השליטה של כל האמריקאיים שיש להם מעל 10% בעלות היא מעל 50% מהחברה - כלומר לא סופרים את המשקיעים הקטנים)
🕒 פורסם בתאריך: 27/04/2020 11:17
אני אחדד. אני מנסה להבין האם יש כאן אנשים שהם אזרחים אמריקאיים ומשקיעים דרך חברה שהם מחזיקים בה. אני בעיקר מעוניין בסיטואציה שמדובר ב-PFIC (כלומר האחזקה האמריקאיית בחברה היא פחות מ-50 אחוז).

כמובן שהתייעצתי עם מומחי מס - אפילו שניים, וקיבלתי פתרונות שונים ומשונים ומסובכים. אם מישהו מכיר מומחה נוסף ספציפית לנושא אשמח לשמוע, אבל באופן כללי, אני מניח שאני לא הראשון ולא האחרון שמעדיף להשקיע דרך חברה (דחיית מס וכו׳), והוא גם אזרח אמריקאי.

אשמח לשמוע מאנשים שהתנסו :) .
🕒 פורסם בתאריך: 27/04/2020 13:16
אתה מתכנן חברה שכל הפעילות שלה זה מסחר בני"ע? אתה מודע לסיבוכים המיסויים בארץ ובחו"ל (שלא קשורים לPFIC), כמו תשלום ביטוח לאומי וSS למשל?

אגב, למה הכוונה פה?

חברה משלמת מס רווחי הון כרגיל עד כמה שאני מכיר