⬅ חזרה לאינדקס

קרנות השתלמות מקבילות

🕒 פורסם בתאריך: 27/09/2015 15:35
הי,

א. האם יש אפשרות להחזיק שתי קרנות נאמנות במקביל ? (אני מניח שלא)

ב. בהנחה שלא אמשוך את הקרן לאחר שש שנים האם אני יכול לפתוח אחת חדשה ולהנות מפטור ממס על שתיהן ?

ג. גיליתי שיש לי קרן השתלמות מזמן היותי בקבע (לפני 10 שנים), לא נצבר בה סכום משמעותי, מה כדי לעשות איתה ?

תודה רבה לעונים וחג שמח
🕒 פורסם בתאריך: 27/09/2015 16:33
א. מניח שהתכוונת לקרן השתלמות. התשובה היא כן. לדוגמא, הפרשת לקרן א, ואז החלטת להפסיק להפריש לקרן א ולפתוח את קרן ב ולהפריש אליה. אין שום בעייה עם זה. ניתן גם דרך 2 מעסיקים שונים במקביל להפריש ל-2 קרנות שונות במקביל.

ב. בוודאי. הפטור ממס רווחי הון מתייחס לסכום הכולל החודשי/שנתי המופרש לקרן ולא למספר הקרנות שאת מחזיק.

ג. קרן השתלמות משתדלים מאד לא לפדות בשל הפטור ממס רווחי הון. יש הרבה פוסטים כאן בפורום על זה שכדאי שתהיה כמה שיותר מנייתית, על קרן השתלמות Ira וכו... כדאי מאד שתחפש מידע בפורום תחת התגית של קרן השתלמות. אולי כרגע לא הצטבר בה סכום משמעותי, אבל אם תעביר אותה להיות מנייתית (לדוגמא, ibi מחקה s&p) אז אולי עוד 20 שנה יהיה בה סכום משמעותי.
🕒 פורסם בתאריך: 27/09/2015 17:02
קרן השתלמות זאת קופסת קסמים שלוקחת כל השקעה שאתה עושה בה ומגדילה אותה ב-25% (ע״י הפטור ממס רווחי הון. בערך, לשם ההמחשה. אפילו קצת יותר עם הקטנה של הכנסה חייבת).

אבל ברגע שמוציאים ממנה כסף לא ניתן להחזיר אותו. כמו כן יש הרבה סייגים קטנים על קרנות השתלמות כמו הפקדה מעל התקרה, החלת ותק, נעילה של הקופה במקרה של משיכה ועוד מיני.

מציע שתקרא את החומר הקיים פה ובבלוג לפני שתעשה צעד כלשהו בלתי הפיך.
🕒 פורסם בתאריך: 27/09/2015 17:16
אהמ - מגדילה את הרווחים שלה ב-25%...

בשביל להגדיל את הקופה ב-25% הרווח צריך להיות 100% :)
🕒 פורסם בתאריך: 27/09/2015 17:17
תודה רבה.

אם הבנתי נכון, במידה ויש לי קרן השתלמות נזילה ואני פותח קרן נוספת, אני רשאי להשאיר את הקרן הנזילה בחיסכון ולפדות לדוגמא בעוד 18 שנה (קרן ראשונה) ו-12 שנה (קרן שנייה) ומשתיהן לא יגבה ממני מס רווחי הון ?
🕒 פורסם בתאריך: 27/09/2015 17:34
כן. כל עוד לא עברת באף אחת מהשנים את תקרת ההפקדה לפטור ממס רווחי הון (באזור 18 אלף) בקרן השתלמות, אתה רשאי להשאיר קרנות נזילות בחסכון, לפתוח חדשות ולהפקיד במשך עשרות שנים למס' קרנות השתלמות ולא יגבה מאף אחת מס רווחי הון.

מס יגבה רק אם עברת את תקרת ההפקדה, וגם אז רק על החלק היחסי שעבר את תקרת ההפקדה.
🕒 פורסם בתאריך: 27/09/2015 17:35
אם כבר להיות קטנוני - אז מגדילה את הרווחים שלה ב-33%.

אם הרווח ללא מס הוא 100, והרווח אחרי מס הוא 75 - אז הקרן מגדילה את הרווח מ-75 ל-100, כלומר מוסיפה 33%.

וכן - אם מישהו רוצה להיות עוד יותר קטנוני אז הזנחתי שליש אחוז בדרך...