⬅ חזרה לאינדקס

אם אצטרך אקנה שוב

🕒 פורסם בתאריך: 27/09/2015 17:08
לגבי היפטרות מחפצים מיותרים בספק מקטגורית:

"אולי אתם משוכנעים שיום אחד עוד תזדקקו להם (אז מה אם היו קבורים בבוידעם ב-3 השנים האחרונות)"

(מתוך הפוסט איך להיפטר מג'אנק צרכני)

בפוסט מצוין העיקרון- אם יש ספק אין ספק toss it out.

עכשיו נניח שבעוד שנתיים+ אכן אצטרך את החפץ שוב.

מהדברים הקטנים כמו סכו"ם, בגדים, מנורות שולחן, כלי אחסון, תיקים ועד מכונת תפירה, ציוד צילום ומחשב רזרבי.

האם זו מחשבה סולידית- כרגע החפץ לא שימושי וגוזל מקום יקר פיזי ומנטלי- אם יום אחד אצטרך אקנה שוב?

והאם קנייה מחודשת היא בעצם טעות שעשינו שנפטרנו מהדבר מלכתחילה.
🕒 פורסם בתאריך: 27/09/2015 17:19
לדעתי השאלה החשובה היא האם את משלמת על המקום שהחפץ מאכלס (כלומר - אם תזרקי אותו האם באמת תוכלי לגור בבית יותר קטן ולשלם פחות על השטח).

מבחינתי אני גר בדירה מיניאטורית (הכי קטנה שמצאתי כך שאני יודע שאני לא יכול להקטין אותה עוד) אבל אני ממשיך לא לזרוק חפצים שלא השתמשתי בהם שנים כי "אולי פעם אני אצטרך".

כבר קרו לי מקרים שבאמת הצטרכתי חפצים אלו כך שאם הייתי זורק אותם זו היתה טעות שעולה כסף כאשר האחזקה בהם לא מוסיפה לי עלות כלשהי.
🕒 פורסם בתאריך: 27/09/2015 19:10
מה שאתה אומר מאד הגיוני אבל יהיה רלוונטי יותר לכשאגור לבד.

לדוגמא, חפצים קטנים וזולים יחסית שיש לי מקום פיזי עבורם כמו מחברות, עטים קופסאות, בגדים וכו'. כדאי להפטר מהם בכל זאת, כי העלות שלהם נמוכה או שזו תהיה טעות כי יש לי מקום אחסון בשבילם.
🕒 פורסם בתאריך: 27/09/2015 21:51
דברים שאנחנו יודעים שלא נשתמש בסבירות גבוהה אנחנו תורמים. אם נתצרך לקנות בעתיד משהו שמסרנו לא אכפת לי. יהיה מדובר כנראה במקרים בודדים ובעלות שולית (כמה יעלה לך כבר לקנות מחברת ועט).
🕒 פורסם בתאריך: 27/09/2015 22:08
השאלה היתה בדגש על אם נקנה שוב האם זו תהיה נחשבת טעות שנפטרנו מלכחתחילה.

(תרמתי עשרות שקיות, המחברות ועטים היתה דוגמא קטנונית לא להיתפס אליה)
🕒 פורסם בתאריך: 27/09/2015 22:22
לדעתי לא טעות.

לא הכל בחיים נמדד בשקלים.

שקט נפשי, תחושה של חופש (מערמות של חפצים), יותר מקום בבית ותחושה טובה שתרמת חפצים שאתה לא חייב (גם אם קנית כמה מהם בעתיד שוב). לדעתי זה יכול בקלות להיות יותר ערכי מכסף.

דוגמא שלנו - נפתרנו לפני כמה חודשים ממדיח שהשתמשנו בו אבל לא הרבה והוא תפס מקום רב במרפסת שירות. תרמנו אותו למישהו שהיה צריך אותו יותר מאיתנו.

בעתיד יתכן שנקנה מדיח, כשנהיה בדירה יותר מרווחת או כשיהיה עוד יותר כלים לשטוף בבית (עקב אינפלציה של ילדים), ועם זאת לדעתי עשינו את הדבר הנכון.
🕒 פורסם בתאריך: 29/09/2015 12:27
נפטרתי בזמן האחרון מהמון חפצים,

והאמת שאף אחד מהם לא היה חסר לי.

אם משהו שוכב בארונות שנה ולא נוגעים בו ולא מחפשים אותו,

כנראה שאין בו באמת צורך.

D:
🕒 פורסם בתאריך: 29/09/2015 13:53
אצלי הקושי העיקרי הוא להכיר באמת המרה שככל הנראה, לא אזדקק יותר למלתחה שלמה במידה 38. את רוב הבגדים שחררתי, אבל יש כמה שאני ממש מתקשה להפרד מהם.
🕒 פורסם בתאריך: 29/09/2015 14:10
ואם יום אחד תזדקקי לו ותצטרכי לקנות (לא להשאיל)

האם זו תהיה מבחינתך טעות שניפטרת מלכתחילה?
🕒 פורסם בתאריך: 29/09/2015 15:12
תיאורטית, מניחה שאתבאס.

אבל בעיקרון דברים שהיו שמישים,

למשל כל הריהוט ומסכי המחשב שלא היה לי בהם צורך אחרי שעברתי לגור עם חבר שלי,

מסרתי לחברים סטודנטים שרק התחילו ללמוד והיו צריכים דברים.

ויש לנו הסכם כזה, הם לא קנו את זה ממני, ואולי אצטרך את זה מתישהו חזרה (למרות שלא קרה בשנתיים האלה).

מבגדים שאני לא משתמשת בהם אני נפטרת כל הזמן,

עכשיו רוקנו גם את הצד שלו. הכל הלך לתרומה, לא רואה למה שנתחרט על זה, אלה היו בגדים שלא לבשנו בכל מקרה.

מצאנו גם הרבה דברים שלא עבדו והיו מיותרים, דברים שהיו לנו בכפולות (כבלים של HDMI, כלים למטבח עם אותה פונקציה וכו').

וזרקתי / מסרתי חלק ניכר מהאיפור שלי, כי שוב, אם זה לא היה בשימוש, כנראה שאני לא אוהבת את זה מספיק.

לא היה פה משהו יקר מדי או אישי מדי בשביל להתחרט עליו.
🕒 פורסם בתאריך: 29/09/2015 16:27
מסרנו דברים לא זולים שסיימנו להשתמש בהם כרגע ושאנחנו יודעים שיתכן מאוד שנצטרך להם שוב (עגלת תינוקות וכיו"ב).

אם/כשנצטרך, נקנה יד2/נקבל יד2.

אנחנו חיים בתרבות שפע שיש בה הכל ותמיד יש מי שמוסר/זורק/מוכר משומש, לכן לא רואה סיבה להחזיק בבית דברים שלא משמשים אותי בשוטף ואי לי מקום לאחסן אותם.