⬅ חזרה לאינדקס

רכישת פניקס ע"י חברת הענק הסינית פוסון

🕒 פורסם בתאריך: 29/09/2015 21:59
על פניו הרכישה לא אמורה לשנות דבר, אך עדיין, אני שרוי בתחושת אי נוחות מסויימת...

החששות העיקריים שלי הינם ההישענות הרחבה של החברה על השוק הסיני, חוסר יכולת פיקוח מצד הרגולטור וחשש לחוסר שקיפות.

אשמח לשמוע את מחשבותיכם בנושא.

אתם חושבים שהדבר משמעותי עבר מוטבי קופות הגמל בהפניקס ו/או לבעלי חשבון השקעה באקסלנס, חברת הבת?
🕒 פורסם בתאריך: 29/09/2015 22:02
לא מבין בתחום, אבל נשמע לי מופרך שחברה של מדינה זרה תשלוט על פנסיה של אזרחי ישראל.
🕒 פורסם בתאריך: 30/09/2015 05:14
לדעתי זה לא ישפיע על שום דבר. סתם חששות לא מוצדקים ממשהו לא מוכר.

מה הסכנה?

"ההישענות הרחבה של החברה על השוק הסיני, חוסר יכולת פיקוח מצד הרגולטור וחשש לחוסר שקיפות"

הישענות על השוק הסיני - כפי שאני מבין, פוסון קונה את החברה כי היא לא רוצה להישען על השוק הסיני ומחפשת גיוון בהשקעות הבינלאומיות שלה. כך שזה לא באמת מסוכן. זו לא מזימה סינית להשתלט על העולם, זה ניסיון של הסינים עצמם לא להיות תלויים יותר מדי בשוק הסיני.

חוסר יכולת פיקוח מצד הרגולטור וחשש לחוסר שקיפות - פעילות קרנות הפנסיה נשארת בארץ, לכן היא תהיה כפופה לרגולטור הישראלי. אבל אני מסכים איתך, יש חוסר יכולת פיקוח וחוסר שקיפות, הבעלים הישראליים דואגים לזה. החשש מפני השקעות לא נבונות, חלוקת הכסף בדמות משכורות עתק ודיבידנדים לבעלי שליטה ומינוי בובות לתפקידים בכירים הוא מוצדק, אבל זו פרקטיקה נהוגה בישראל, על ידי כל החברות הישראליות, אולי דווקא הסינים ישנו את זה? בהיבט הזה במה יהיה שונה ואנג מפוסון מהמבורגר מחברת הראל? או תשובה? או דנקנר?

בוא תחשוב על זה אחרת, אם במקום פוסון ברקשייר האת'אווי הייתה קונה את הפניקס, האם היית חושש? או שהיית שמח שהוד מעלתו באפט הראשון החליט שזו הזדמנות קנייה והיית טופח לעצמך על השכם שבחרת בית השקעות שאפילו וורן באפט חושב שהוא מוצלח?
🕒 פורסם בתאריך: 20/12/2015 11:35
לפני שבוע פורסם כי יו"ר פוסון נחשד בפלילים. האם זה צריך להשפיע על המעבר של הפנסיה לפניקס, לאחר סיום המכרז של @Jane Doe ?