⬅ חזרה לאינדקס

שאלת הדיוט לגבי קופת גמל להשקעה

🕒 פורסם בתאריך: 09/05/2020 19:55
שבוע טוב לכולם

כשאני משקיע במניות מסויימות, אם ביום אחד הערך יורד בX אחוזים וביום אחר עולה בX אחוזים אני מפסיד/מרוויח בהתאם. כשאני משקיע בקופת גמל, מנהל קופת הגמל/מנהל ההשקעות של הקופה מחליט איך להשקיע את הכסף שלי, אבל האם הכסף שכבר הושקע, נשאר לאורך זמן באותן מניות? לפי ההבנה שלי, מנהל ההשקעות של הקרן מחליט בכל תקופה נתונה איך להשקיע את הכסף, נכון? האם ההחלטה של מנהל ההשקעות תקפה רק לכספים חדשים שיוזרמו לקופת הגמל, או שהוא למעשה גם מוכר מניות בהן הכספים מושקעים בכדי להשקיע אותם מחדש?

מקווה שהייתי ברור....
🕒 פורסם בתאריך: 09/05/2020 19:56
כן.
🕒 פורסם בתאריך: 09/05/2020 20:35
אם ככה למעשה אין יתרון מסויים להזרים כספים לקופת גמל קיימת על שמי בזמן משבר/ירידת מחירים בשוק, כדי להנות ממחירים טובים יותר?
🕒 פורסם בתאריך: 09/05/2020 20:42
יתרון על פני מה?
🕒 פורסם בתאריך: 09/05/2020 21:45
על פני קניית מניות במחיר נמוך בזמן משבר
🕒 פורסם בתאריך: 09/05/2020 21:47
באופן כללי אני חושב שתיק השקעות רגיל עדיף על קופגל"ה. בלי קשר לשאלה אם אנחנו במשבר או לא.
🕒 פורסם בתאריך: 10/05/2020 03:22
אבל עדיין לא ענית על השאלה...
🕒 פורסם בתאריך: 10/05/2020 06:43
נכון
🕒 פורסם בתאריך: 10/05/2020 09:09
עניתי בדיוק על מה ששאלת.

שאלת אם עדיף להזרים כסף לקופגל"ה על פני קניית מניות ישירות בתיק השקעות ואמרתי שלדעתי לא.

או שלא הבנתי את השאלה?
🕒 פורסם בתאריך: 10/05/2020 10:45
@חתול לילה ענה על השאלה....

תודה!
🕒 פורסם בתאריך: 10/05/2020 10:52
אני לא בטוח אם אני מבין אותך וגם לא בטוח אם העונים האחרים הבינו אותך.

אם אתה מזרים כסף חדש בזמן משבר לקופת גמל להשקעה חשופה למניות (או לקרן נאמנות מנייתית, או למניות ספציפיות) אז אתה כן מקבל "הנחה" ומשלם פחות ממה שהיית משלם. זה תקף לכל המוצרים המנייתיים ולא ספציפי לקופת גמל להשקעה.
🕒 פורסם בתאריך: 10/05/2020 13:17
לא נכון.

אם הוא מזרים סכום כסף x לקופת גמל להשקעה בזמן ירידות אז הx הזה יקנה יותר מניות מאשר לפני הירידה.
🕒 פורסם בתאריך: 10/05/2020 13:33
אבל ההשוואה הנכונה היא לא בין "לפני הירידה" לבין "אחרי הירידה" - זו השוואה נטולת מובן כי אלו לא הגדרות mutually exclusive.

האם לפני עליה עדיף מאשר לפני ירידה? כמובן, אבל דורש ידיעת העתיד.

האם אחרי ירידה עדיף מאשר אחרי עליה? ממש לא.

אבל לפני ירידה ואחרי ירידה זו יכולה להיות אותה נקודת זמן, וכך גם לפני עליה ואחרי עליה וכל שילוב של לפני/אחרי.
🕒 פורסם בתאריך: 10/05/2020 13:53
אני מסכים עם הדברים שכתבת אבל ממליץ שתקרא שוב את השרשור ותבין את הקונטקסט של השאלה של פותח השרשור.

ובמובן של הדיון יש משמעות להכנסת כסף לאחר ירידה.

שים לב אגב שהוא לא שאל מה עדיף, אלא האם זה משנה. והתשובה היא שבוודאי שכן.

אתה כותב דברים נכונים אבל הם לא רלוונטיים למה שנשאל.
🕒 פורסם בתאריך: 10/05/2020 13:58
וכדי להבהיר את הנקודה:

אני מניח שהכוונה היא להנות ממחירים טובים יותר ביחס למחיר של לפני הירידה. אם הכוונה היא למחיר טוב יותר ביחס לנקודה רנדומלית x בעתיד אז אני חוזר בי ממה שכתבתי, אבל זאת נראה לי שאלה מאוד מוזרה לשאול ולכן ההנחה שלי סבירה לדעתי.
🕒 פורסם בתאריך: 10/05/2020 14:10
תתפלא. רוב האנשים ששואלים על לנצל ירידות, עושים את זה ביחס לעתיד ולא לעבר.

הם גם צודקים (שלא שואלים ביחס לעבר). ביחס לעבר, אין לזה שום משמעות: אם קנית לפני הירידות או לא, זה כבר בעבר, ואין (לא יכולה להיות) לזה שום השלכה מעשית.
🕒 פורסם בתאריך: 10/05/2020 14:15
אבל אתה מתעלם מכך שהוא שאל כאן על עניין טכני שקשור לאופן שבו עובדת קופת גמל להשקעה. הוא לא שאל סתם ככה האם מומלץ לקנות אחרי ירידות, אלא האם הירידות יתבטאו גם בצורת הפעולה של קופג"ש. אתה מתעלם לגמרי מכל הקונטקסט של השרשור. אם הכוונה שלו היתה האם זה כדאי באופן כללי אז זה דרך מאוד מוזרה לשאול את זה כי כל הפרטים הנלווים (פלטפורמת ההשקעה) לא רלוונטיים.
🕒 פורסם בתאריך: 10/05/2020 14:17
וזאת סיבה לא להסביר לבנאדם גם דברים קצת מעבר?

אם מישהו ישאל אותך איך עדיף לשרוף שטרות, האם להשתמש במצית או בגפרורים, אתה לא תגיד לו גם "רגע חבר, למה בכלל אתה רוצה לשרוף כסף? לא חבל?"
🕒 פורסם בתאריך: 10/05/2020 14:18
זה לא המצב, כי @חתול לילה כתב "נכון" על השאלה המקורית, שזה גם לא מסביר דברים מעבר וגם מטעה אותו.
🕒 פורסם בתאריך: 10/05/2020 14:20
זה שמישהו אחד ענה לו לא נכון זאת לא סיבה לא לענות בכלל :-)

כלומר אני מסכים עם התיקון למה שהחתול אמר, אבל חושב שההרחבה של @Yoss גם מאוד חשובה
🕒 פורסם בתאריך: 10/05/2020 14:21
הוא הבהיר בדיוק מה כוונתו.

אין יתרון בלקנות קופ"ג אחרי משבר לבין לקנות מניות אצל הברוקר.

אפשר להוריד את "אחרי משבר" והמשפט יישאר נכון...
🕒 פורסם בתאריך: 10/05/2020 14:23
אבל כבר אמרתי לו את זה, ואח"כ הוא טען שזאת לא הייתה השאלה שלו.

בקיצור, לא ממש ברור מה @גל.ק ניסה לשאול. חלק (אתה ואני) הבינו דבר אחד, חלק (@וול ו @Yoss ) הבינו משהו אחר.
🕒 פורסם בתאריך: 10/05/2020 14:26
היא חשובה אבל הוא היה צריך לכתוב אותה באופן נפרד, כי מהדברים שלו (שציטטו אותי שציטטתי את חתול לילה) היה ניתן להבין כאילו הוא מחזק את דבריו המקוריים של חתול לילה. ומשקיע מבולבל ולא בקיא היה יכול להבין מהדברים כאילו התשובה המקורית שקיבל היתה נכונה.

תראה כמה בלבול יש בשרשור הזה עם גלישה בין פרטים טכניים לבין השקעה באופן כללי מבלי להפריד ביניהם.
🕒 פורסם בתאריך: 10/05/2020 14:31
אגב, אחרי ההבהרה של החתול בהודעה הקודמת, אני נוטה להסכים איתו :-)

אני חושב שהבעיה העיקרית בשרשור נובעת מזה שפות"ש לא באמת יודע מה הוא שואל ולא הסביר את עצמו.

אם הוא יענה כמו שצריך על השאלה המקורית שלי:

אולי נבין סוף סוף מה הוא רוצה ונוכל לענות.

הרי ברור לך ששלושתינו מסכימים על התשובות, רק שכל אחד חושב שהשאלה שונה.
🕒 פורסם בתאריך: 11/05/2020 12:38
ואוו כמה בלאגן.... אני אחסוך לכולם ואגיד לסיכום - עניתם לי על השאלה. ;)