⬅ חזרה לאינדקס

עצות לשימוש חיסכון שנפתח

🕒 פורסם בתאריך: 05/10/2015 22:46
שלום חברים,

חשבון חיסכון על שמי שהתחיל לפני 20 שנה ייפתח ביום חמישי הקרוב,

מדובר על סכום של כ100,000 ש"ח.

אשמח לשמוע דעות לגבי מה כדאי לעשות עם הסכום.

כמה דברים לציין:

- אין לי כסף/פיקדון חירום (3-6 חודשים של הוצאות חודשיות ממוצעות) שראיתי שהומלץ ביותר מכמה ספרים

- אני בצבא (סדיר)

- אין לי צורך בסכום הזה כרגע

חשבתי על כמה אפיקי השקעה והייתי רוצה לקבל חוו"ד והמלצות על עוד

- (הכי גרוע) להמשיך את החסכון בבנק לעוד x שנים ו'להנות' מריבית של 0.14 אחוז

- לקחת משכנתא על דירה מכונס נכסים ולהשכיר ברווח (אם זה אפשרי)

- לקחת הלוואה על סטודיו / לופט, לאבזר אותו בשטויות ולהשכיר אותו לערבי מסיבות ודברים בסגנון (כנראה מסובך יותר לתפעול)

- הנפוץ יותר כאן כנראה, לפזר בתיק השקעות סולידי ובהתאם לגיל הצעיר לתת נפח גבוה יותר למניות

תודה רבה והמשך שבוע מעולה !
🕒 פורסם בתאריך: 05/10/2015 23:02
היי @Dany74q

מה שאתה מבקש זאת עצה אישית להשקעה וזה נגד תקנות הפורום.

אנחנו לא יועצי השקעות ולייעץ לך באופן אישי מה לעשות עם הכסף זה נגד החוק.

יש דיונים בפורום על פקדונות וחסכונות בבנק.

יש המון דיונים בפורום על השקעות נדל"ן.

והכי הרבה יש על תיק השקעות פסיבי.

אתה מוזמן לקרוא ולהשתתף בדיונים הרלונטיים.
🕒 פורסם בתאריך: 06/10/2015 00:03
בלי לגרוע מחשיבות תגובתו של @adamshalev אני אתן את החוות דעת שלי על האלטרנטיבות שהצגת ללא שום קשר אליך אישית:

1. חיסכון בבנק - הפתרון לעצלנים (לא בהכרח דבר רע - אני מאוד עצלן) - מינימום תשואה - מינימום מאמץ.

2. משכנתא ניתנת על סמך המשכורת החודשית - מי שהמשכורת החודשית שלו היא סכום בן 3 ספרות לא יכול לצפות לקבל משכנתא שההחזר החודשי שלה הוא יותר מ-3 ספרות בלי קשר למה נועדה המשכנתא.

3. כשאתה אומר "הלוואה" אני משער שאתה שוב מתכוון למשכנתא ואז ראה את דעתי לגבי #2.

אם אתה באמת מתכוון לסתם הלוואה אז כאן אתה כבר נכנס לנושא של הקמת עסק (השכרת סטודיו לאירועים זה עסק לכל דבר ועיניין) ועסק מצריך התעסקות יומיומית.

אני לא יודע אם חייל יכול להקדיש את הזמן הנדרש לניהול עסק כזה ברמה היומיומית.

4. על זה יש לא מעט מידע בפורום וזה בהחלט לא מצריך מהמשקיע שום דבר למעט תהליך הלימוד הראשוני.

אתה יכול להסתכל על שרשור מאגר התיקים שלנו ולראות תיקים שונים של אנשים שונים בשביל לקבל תחושה על האלטרנטיבות הקיימות לתיק הקלאסי של הארי בארוןם ש @המשקיעה משקיעה בו.
🕒 פורסם בתאריך: 06/10/2015 08:22
איפה החיסכון? שים לב שכאשר הוא נפתח אתה משלם מס, אם החלטת להשאיר אותו (או את חלקו) בפיקדון אתה יכול כנראה 'להאריך' אותו מבלי אירוע מס.