⬅ חזרה לאינדקס

המרת מטח

🕒 פורסם בתאריך: 06/10/2015 21:55
לא נעים לדבר על זה, אבל קיבלתי ירושה בסכום די חביב (כמה עשרות אלפים), בדולרים.

הארוע רחוק כרונולוגית מפטירת הקרוב משפחה כך שזה לא כל כך היה צפוי ופחות כרוך בכאב האבדן...

כרגע, הכסף יושב בחשבון בעוש שלי בבנק -במטח,

אני תוהה איך הכי חכם להתנהל.

כל ההשקעות שלי הם בשקלים. לא מרגישה ביטחון כרגע לשנות את זה.

איני מבקשת יעוץ כמובן!

אך שתפו אותי בחכמתכם...

האם כדאי להמיר את הכסף בבנק ואז להעביר לתיק השקעות? להמיר בבית השקעות? דרך צ'יינג'?

לא מצליחה להבין את הענין של שער הדולר, באתר הבנק נותנים לי הצעת מחיר להמרה שתקפה ל-2 דקות,

אני הבנתי לעומת זאת ששער יציג הוא יומי,

אני גם לא מבינה איך בנק ישראל נותן שער יציג מסויים והבנק שער אחר,

התוכלו להחכימני מעט?
🕒 פורסם בתאריך: 07/10/2015 04:28
בגדול המרת מט"ח בבנק זה עסק יקר :(

מה שאפילו יותר יקר מהמרת מט"ח בבנק זה העברת מט"ח מהבנק לגוף אחר.

משיכת המט"ח מהבנק זה כמובן יותר גרוע משתי האלטרנטיבות לעיל.

לעניות דעתי הנזק המינימאלי יתקבל מהמרת המט"ח בבנק (בעיקר בהתחשב בעובדה שאת בכל מקרה מתכננת להמיר אותו לשקלים).
🕒 פורסם בתאריך: 07/10/2015 08:32
השער היציג נקבע פעם ביום, אבל הדולרים נסחרים לאורך כל היום, לכן השער שנותנים לך הוא לא בהשוואה לשער היציג אלא לשער הרציף (השער שבו הדולר נסחר כרגע).

תנסי בכל מקרה, לפני שאת ממירה, לבקש הנחה. בבנקים יש גם עמלת המרה וגם מרווח שער יחסית לשער הרציף . את יכולה לבקש פטור מעמלה ובנוסף הנחה בשער, ולהשתמש בעובדה שהסכום שאת רוצה להמיר לא מאד קטן.
🕒 פורסם בתאריך: 07/10/2015 10:59
אפשרות נוספת היא למצוא מישהו שרוצה להמיר שקלים לדולרים ולעשות איתו עסקה בשער יציג שחוסכת את כל עמלות התיווך. הייתי מקפיד במקרה כזה על העברות בנקאיות (גם אם עולה מעט יותר) למקרה של תהיות עתידיות לגבי התנועות בחשבון הבנק שלך.
🕒 פורסם בתאריך: 07/10/2015 11:13
יתכן שכדאי גם לחשוב על הנושא הזה שוב לפני המרת הכסף.

אם תשקלי את זה לעומק יתכן שתווכחי שלהחזיק חלק מן התיק במט"ח, ובדולר בפרט, זה לא רעיון כ"כ רע.

לא יעוץ או המלצה כמובן, רק נק' למחשבה.
🕒 פורסם בתאריך: 07/10/2015 14:13
הבעיה היא שעמלת העברת המט"ח אליו תהיה יותר יקרה מעמלת ההמרה עצמה.

גם אם תחליט למשוך שטרות (דולרים) אז עמלת משיכת מט"ח שוב תהיה יותר גדולה מעמלת ההמרה.

לדעתי הדבר הזול ביותר (שהוא לא כל כך זול) זה להמיר את זה בבנק לפני שעושים משהו.
🕒 פורסם בתאריך: 08/10/2015 11:24
איך מבקשים הנחה בבנק? בעקרון ההמרה היא באינטרנט...
🕒 פורסם בתאריך: 08/10/2015 12:55
אני תיאמתי פגישה עם מנהלת הסניף והיא אישרה לי הנחה יותר גדולה אם אני מבצע את הפעולה בסניף מאשר ההנחה באינטרנט.
🕒 פורסם בתאריך: 08/10/2015 13:02
מדברים עם הפקיד בבנק. הם מזינים את ההנחה בחשבון ואז כשאת ממירה באינטרנט את מקבלת תעריף זול יותר.