⬅ חזרה לאינדקס

אכ"ע - שחרור מהפקדות וקופת גמל

🕒 פורסם בתאריך: 21/05/2020 11:26
היי לכולם, אתמול הגיע אליי חבר עם דילמה לאחר שסוכן הביטוח שלו נתן לו פריט מידע שהיה מעניין.

אותו חבר רוצה להעביר את הכסף מביטוח מנהלים לקופת גמל. בואו נתמקד על אכ"ע (משולם לו ע"י החברה שלא על חשבון התגמולים, אבל לא רלוונטי לדיון זה).

(יש לו גם קרן פנסיה שאליה הוא מפריש עד התקרה ורק מעל התקרה לביטוח מנהלים. מחקתי חלק זה מתשובות הסוכן כדי שנהיה ממוקדים פה).

הנה מה שהסוכן רשם:

"יש לו ביטוח מנהלים יקר עם הבטחת מקדם במגדל + אכע מגדל.

חשוב לציין שהאכע על חשבון מעסיק .

בפוליסת אכע ( אובדן כושר עבודה ) יש כיסוי של 75% לקבלת הפיצוי למקרה ביטוח + כיסוי שנקרא שחרור .

שחרור: המשך ההפקדות הפנסיוניות של העובד ושל המעסיק במקרה ביטוחי בנוסף לקבלת הפיצוי של עד 75% משכר העובד.

במוצרי האכע החדשים לא אמורה להיות בעיה בשחרור חברות זרות אך חברות הביטוח לא מוכנות להתחייב שהם ישחררו קופות גמל ."

החלק המודגש הוא החלק המטריד.

לפי מה שהבנתי פה הסוכן טוען שאם יש לי קופת גמל בחברה X ואכ"ע עם שחרור בחברה Y, חברה Y לא מתחייבת לדאוג לי לסעיף השחרור במידה ויהיה בכך צורך.

לאחר שיתוף עם החברים מהפורום העלנו חשש שהסוכן לא יודע מה הוא מדבר. לכן אני פניתי לסוכן בשמו של חבר שלי ולהלן תגובתו:

"אכן יכולה להיות בעיה . חברות הביטוח לא מוכנות לשלוח לנו כתוב שהן משחררות קופות גמל במילים אחרות יש סיכוי שלא ישחררו מכיוון שהן טוענות שבתקנה החדשה זה לא הכי ברור נושא השחרור לקופות גמל. מקווה שהנושא יתבהר כרגע הוא אפור".

לא נשמע פה שמדובר על סוכן שלא יודע מה הוא אומר (גם מכיר אותו, הוא הגון וסבבה סה"כ) ובאמת נשמע שאולי חברות הביטוח לא מוכנות להכיר בכך כי יש משהו מיוחד סביב זה.

מישהו שמע על זה? מכירים? האם באמת יש פה תחום אפור?

במידה וכן אני מאמין שיש פה הרבה אנשים בפורום שגם חשופים לתחום האפור הזה.
🕒 פורסם בתאריך: 21/05/2020 11:37
@FIYaacov אולי אתה תדע לסייע פה :)

באתי לתייג גם את נדב, אבל פתאום לא סגור איזה מבין כל הנדבים שיש פה בפורום הוא הנכון, פאדיחות חח
🕒 פורסם בתאריך: 21/05/2020 11:50
"ה" @נדב
🕒 פורסם בתאריך: 21/05/2020 12:04
אצלי בחברה יש פוליסת קולקטיב, אבל כתוב בפוליסה שחור על גבי פיקסלים שהשחרור הוא לכל מוצר פנסיונח בכל חברה.

אז תסתכלו מה כתוב בפוליסה מניח.
🕒 פורסם בתאריך: 21/05/2020 12:26
אז אתה טוען ש

מתייחס רק לחברות שבפוליסות שלהן הניסוח הוא שונה ואין אזכור ל"בכל חברה"?
🕒 פורסם בתאריך: 21/05/2020 12:51
גם אותי סוכן הזהיר בעבר מהנקודה הזו בדיוק.. כלומר שאם מחזיקים אכ"ע בלבד בחברה כלשהי, היא לא תכבד שחרור
🕒 פורסם בתאריך: 21/05/2020 13:23
האכ"ע שלי נמצא בכלל וחייב להגיד שאני לא רואה את זה שם בבירור כל כך, @FIYaacov יכול במקרה להעתיק את הניסוח המדויק מתוך הפוליסה ובאיזו חברה האכ"ע?

אנסה לחפש משהו דומה גם בפוליסה שלי (הורדתי את הלינק אליה כי זה ממתין לאישור הנהלה בגלל זה)
🕒 פורסם בתאריך: 21/05/2020 13:26
אני ניידתי ביטוח מנהלים לקופ"ג השבוע כי הפוליסה הקולקטיבית של חברת כלל בחברה שבה אני עובד החלה לשחרר גם לקופ"ג.
🕒 פורסם בתאריך: 21/05/2020 13:27
טוב לשמוע! אפשר בבקשה אולי ציטוט רלוונטי מהפוליסה שמציין את הנושא הזה שגם קופ"ג מתאפשר שחרור + בחברה אחרת?

מעניין מאוד לראות ואז אולי אצטרך לפעול לגביי זה.
🕒 פורסם בתאריך: 21/05/2020 13:49
כתוב שם שישחררו לכל מוצר פנסיוני בכל חברה, אין לי ציטוט מדוייק כרגע.
🕒 פורסם בתאריך: 21/05/2020 14:37
סעיף 9.10 לפוליסה:

ואותו נוסח בדיוק לאבדן חלקי.

הדבר היחיד בנספחים שמתייחס לשחרור הוא: