⬅ חזרה לאינדקס

אג"ח בדירוג גבוה וקרנות אגחיות

🕒 פורסם בתאריך: 23/05/2020 23:25
היי,

כמה שאלות על השקעות לא ישירות באג"ח (דרך קרנות):

האם כל נושא הסיכון וחדלות פרעון בכלל צריך לעניין אותי? באמת משנה לי אם טיקון או חברה כלשהי לא תשלם כאשר אני מושקע דרך קרן? במקרה הגרוע...אג"ח אחד מיני רבות לא יחזיר את ההלוואה. האם אני כמשקיע קטן יחסית מקרן יושפע מזה?

מה היתרונות בהשקעה של במדדי אג"ח ממשלתי (שקלי וצמוד מדד) לעומת קונצרני בדירוג גבוה? אני מדבר על המדדים היחסית חדשים של AA ומעלה? הריביות הנצברות גבוהות יותר. כמות האג"חים גבוהה יותר. בכל מקרה של נפילה רצינית באחת מהם - סביר להניח שהקונצרני יגיב ויתאושש לפני הממשלתי...

באופן כללי בימים אלו - שמחמ קצר מספק אפס תשואה ואפילו שלילית? הם לא עדיף קונצרני במח"מ קצר יותר (בדירוג גבוה) מול ממשלתי במח"מ ארוך ותנודתי יותר?

אני מודע לזה שהדירוגים האלה דיי בולשיט. ןכבר היו טיקונים בדירוג AA רגע לפני התספורות...ועדיין יש הרבה אג"ח במדד. זו האפשרות היחידה שאני רואה למח"מ קצר יחסית ללא הפסד ודאי. והאם במדינתנו הקטנה שיד רוחצת יד - יש הבדל גדול בביטחון בין אגח ממשלתי למדד בנקים וביטוח? לטוב ולרע אני לא רואה מצב שנותנים לחברת ביטוח או בנק לקרוס בישראל (בניגוד לארה"ב).

אשמח לשמוע דעות בנושא.
🕒 פורסם בתאריך: 24/05/2020 07:24
אתה תפסיד בהתאם למשקל האחזקה של הנייר בקרן שלך ולגודל התספורת. לדוגמה, אם נייר שמשקלו במדד 6% יעשה תספורת של 50%, אתה מפסיד 3% מההשקעה הכוללת. ברור שהסיכון נמוך יותר מהחזקה בנייר בודד - זה הרעיון של מיצוע, אבל נכס מסוכן נשאר נכס מסוכן בלי קשר למארז שלו.

זה נכס מסוכן פחות וזה יותר. לא מבין את שאלת ה"יתרונות" כי זה תלוי מה אתה מנסה להשיג.

ברור, משוואת תשואה/סיכון בסיסית.

אם אתה מחזיק ממשלתי (ישראלי, משתמע), אתה לא צריך יותר מנייר אחד (פר מח"מ וסוג ריבית). אין משמעות לזה שזה פחות ניירות.

מה?

אני מבין מאוד את חוסר האהדה שלך לאג"ח ממשלתי בימינו, אבל לא ממש מבין את המהלך הלוגי מכאן לקונצרני.

ודאי שיש הבדל. ו"לא יתנו לקרוס" ממש ממש לא אומר שהאג"ח/מחזיקיו לא יפגעו.
🕒 פורסם בתאריך: 12/06/2020 17:24
מה דעתכם על אג"ח קונצרני של חברות ממשלתיות כמו עמידר, רכבת ישראל, מקורות וכו' שמדורגות AAA ובעצם בעל הבית היא המדינה, ולא טייקון שיכול לפשוט רגל. האג"חים האלה בעלי ריבית קצת יותר גבוהה מאג"ח ממשלתי.

האם הם יכולים להחליף את רכיב האג"ח הממשלתי בתיק?
🕒 פורסם בתאריך: 12/06/2020 17:42
בוא אספר לך סוד קטן. תשואה וסיכון תמיד הולכים ביחד.
🕒 פורסם בתאריך: 12/06/2020 18:20
במקרה הזה ואולי ככלל בשוק ההון.....אבל תמיד זה קצת חזק מידי,לפעמים בחיים יש הזדמנויות שהתשואה בהם גדולה והסיכון יחסית קטן.
🕒 פורסם בתאריך: 12/06/2020 18:52
ברור לי שאם אני אקנה אג"ח של "דלק" הסיכון הוא הרבה יותר גבוה מאג"ח מדינה. אבל למה הסיכון במקרה הזה גדול יותר? בשני המקרים מדינת ישראל ערבה לאג"ח
🕒 פורסם בתאריך: 12/06/2020 19:05
א. זה כתוב באיזה מקום, או שאתה החלטת את זה?

ב. המדינה יכולה להחליט שבגלל "קורונה מצב חרום" היא נסוגה מהערבויות שלה

השוק כבר הביא בחשבון ותימחר את כל הסיכויים-סיכונים. לא יהיה מצב שאג"ח אחד נותן תשואה גבוהה יותר מאחר באותה רמת סיכון.
🕒 פורסם בתאריך: 12/06/2020 19:18
מתוך תיאור עמידר אגח א:

עילות לפירעון מיידי:

אם יוטל עיקול על נכסי החברה, כולם או רובם או תבוצע פעולה של הוצאה לפעול על נכסי החברה, כולם או רובם, בגין חוב בסכום מצטבר של 100 מיליון ש"ח או יותר ולא יוסר העיקול או תבוטל הפעולה, תוך 45 ימים לאחר שהוטל העיקול או בוצעה הפעולה, לפי העניין.

אם אגרות החוב (סדרה א') תפסקנה להיות מדורגות על ידי חברת דירוג לתקופה העולה על 60 ימים רצופים, עקב נסיבות או סיבות שהינן בשליטת החברה.

אם החברה ביצעה הרחבה של סדרת איגרות החוב שלא בהתאם להוראות.

אם המדינה חדלה להיות בעלת השליטה בחברה, במישרין או בעקיפין.

אם החברה השתמשה בכספים מתוך סכום הקרן השמורה ולא מילאה את כספי הקרן השמורה בתוך 3 חודשים ממועד השימוש בכספים מתוך סכום הקרן השמורה כאמור.

מתוך פרופיל החברה:

החברה, עמידר החברה הלאומית לשיכון בישראל בע"מ, הינה חברה ממשלתית המהווה זרוע ביצוע של ממשלת ישראל בתחום הדיור הציבורי.

באותה מידה המדינה גם יכולה להחליט שהיא לא משלמת אגח מדינה?
🕒 פורסם בתאריך: 12/06/2020 19:24
כן, אבל נשמע לי פחות סביר.

הטענה שלך מעניינת, אשאיר למומחים גדולים ממני.
🕒 פורסם בתאריך: 12/06/2020 21:28
לא הבאת שום אינדיקציה לערבות מדינה על החוב. היו הנפקות אג"ח של חברות ממשלתיות שהיו בערבות מדינה (והריביות שלהן היתה נמוכה יותר מהנפקות דומות ללא ערבות מדינה, לדוגמה בחברת החשמל ב-2012), אבל זה ממש לא נכון באופן גורף על חברות ממשלתיות.

חברה ממשלתית היא עדיין חברה, לא משרד ממשלתי.

אני לא מכיר תספורת בחברה שכולה ממשלתית, אבל היתה כבר תספורת בחברה חצי ממשלתית (אגרקסקו), ובהחלט יכולה להיות כזו בחברה ממשלתית (אולי היתה כבר, לא יודע).
🕒 פורסם בתאריך: 12/06/2020 22:19
א. איפה ראית דבר כזה?

ב. מדינה גם פושטת רגל

ג. אין שום ביטחון שתקבל את כל הכסף גם אם המדינה ערבה לחוב
🕒 פורסם בתאריך: 12/06/2020 23:26
עמוד 178 בדו"ח של שנת 2019:

"לטובת תשלומי החברה למחזיקי אגרות החוב, תפקיד המדינה בחשבון בנק ייעוד תשלומים באופן התואם את לוח הסילוקין של החזר קרן אגרות החוב ובסכום שלא יעלה על 1 מילאדר ש"ח (להלן- "תשלומי המדינה ו- "חשבון תשלומי המדינה)".......

לא ראיתי שכתוב במפורש שהמדינה ערבה לחוב, אבל כן כתוב שהיא תעביר את התשלום.

אין שום ספק. אבל אם המדינה תפשוט רגל גם אג"ח מדינה יעבור תספורת.

ובאג"ח מדינה אותו כנ"ל?
🕒 פורסם בתאריך: 13/06/2020 01:24
אכן כן,

אבל בגלל שחברה זאת ישות משפטית "נפרדת" המדינה יכולה בקלות להתנער מהתשלומים או יותר נכון מהמשכם

כל עוד אין ערבות, אני מתקשה לראות את "חובתה"

בכל מקרה, גם השטר בארנק שלך הוא אג"ח (במח"מ אפס) וגם אג"ח מדינה הוא מסמך כלשהו

אתה צריך להחליט האם אתה באמת מתמחר את הסיכון או שאתה רואה דגל וזה נותן לך ביטחון כלשהו

אם דגלים עושים לך את זה, משמע הסיכון נראה דומה לאג"ח ממשלתי

נשאלת השאלה, למה חברה ציבורית צריכה אג"ח משלה אם זאת אותה חותמת על האיגרת?

או שזו לא אותה החותמת על האיגרת?

אם אתה לא ממש בקטע של דגלים אז אתה חייב לנתח את החברה כלכלית (פונדמנטלי) ומשפטית

השאלה הראשונה שאתה שואל:

האם היא יכולה לשרת את החוב? (מצבה העיסקי)

השאלה השניה

איזה עוד חוב יש? (התחייבות קצרות וארוכות)

השאלה השלישית

איפה אתה נמצא בסדר הנשייה (איזה נכסים משועבדים אם בכלל ומה מכיל האג"ח שאתה רוכש מבחינת בטחונות או ערבים)

ואז תסתכל שוב בתשואה ותענה לעצמך
🕒 פורסם בתאריך: 13/06/2020 08:13
או לחילופין, תניח שמספיק אנשים עשו את העבודה המשעממת הזו, וכרגע (לדעתם) התשואה משקפת את הסיכון.
🕒 פורסם בתאריך: 13/06/2020 08:49
אסכם את הנושא:

יש אג"חים סמי ממשלתיים שנותנים תשואה טיפ טיפה יותר גבוהה ממשלתי ויש המניחים שהמדינה ערבה לחוב, יתכן וזה אפילו מוסכמה.

הסיכון הוא טיפ טיפה יותר גבוה בגלל זאת.

אם רמת הסיכון מתאימה לך לך על זה.

יש גם רמות סיכון קצת יותר גבוהות עם תשואות יותר גבוהות כמו אג"חים של בנקים וכו'

רק אתה יודע מה רמת הסיכון שמתאימה לך, דרך טובה למדוד סיכון היא בעזרת תנודתיות, אני מניח (לא בדקתי) שבעת משבר בגלל הנזילות הנמוכה יותר שלהם הם גם נופלות יותר משמעותית ממשלתיות.

אני אישית מעדיף להחזיק אג"ח קצר בדירוג גבוה (אמריקאי) בתור תחליף לממשלתי, הסיכון והתשואה מתאימים לי. עם סיכון המט"ח אני מסוגל לחיות, משהו כמו SDIA או VCSH, הדירוג אשראי הממוצע של קרנות כאלה הוא קצת פחות משל מדינת ישראל עצמה, דירוג AAA מקומי.

לא ממליץ על דבר.
🕒 פורסם בתאריך: 13/06/2020 09:44
במקרה של "דלק" המדינה ממש לא ערבה לאג"ח - ולכן הסיכון שונה [וגם התשואה - והקרן].

@גלמ
🕒 פורסם בתאריך: 13/06/2020 09:57
יודע במקרה מה הכי קרוב ל 30 day sec yield שקיים בקרנות אג"ח האמריקאיות ?

נראה שחסרים קצת נתונים לחשב את זה
🕒 פורסם בתאריך: 13/06/2020 16:16
Weighted Average YTM

מינוס דמי ניהול.