⬅ חזרה לאינדקס

דיווידנדים וקיזוז מס. שאלה

🕒 פורסם בתאריך: 08/10/2015 18:55
הי לכולם,

אני אשמח לדעת אם לידיעתכם וניסיונכם, אפשר לקבל את המס חזרה (מס ששילמתי על דיוידנדים שקיבלתי השנה) מול מימוש הפסד באותו הגובה של הדיוידנד?

תודה
🕒 פורסם בתאריך: 08/10/2015 19:05
למיטב ידיעתי כן אבל רק על הפסדים באותה שנת מס. אולי אני טועה.
🕒 פורסם בתאריך: 14/10/2015 08:55
גם מתלבט אם לעשות את זה.

לפי מה שנאמר לי, זה יעשה רק על ידי הגשת דו"ח למס הכנסה ולא באופן אוטומטי ע"י המערכת של בית ההשקעות.

אבל אם באמת ניתן לקזז את מס הדיבידנד במלואו עם מגן מס של הפסדי הון, זה שיקול חשוב לטובת מכירה יזומה בהפסד.

מישהו עשה את זה פה?
🕒 פורסם בתאריך: 14/10/2015 09:01
התשובה חיובית. ניתן לקזז.

זה מתבצע באחת משתי דרכים:

1. אם ההפסד והרווח באותו בית ההשקעות ואותו החשבון, אז הקיזוז יתבצע אוטומטית באותה השנה. לא צריך לעשות כלום.

2. במקרה ומדובר בהפסד ורווח בחשבונות שונים, או בשנים שונות, צריך להגיש דוח שנתי למס הכנסה. לא ניתן לגרור הפסדי הון משנים קודמות כדי לקזז עם דיבידנד או ריבית (ניתן לגרור לצורך קיזוז עם רווח הון רגיל)
🕒 פורסם בתאריך: 14/10/2015 09:09
בIBI אמרו לי שבגלל שזה לא אותו סוג מס, מס תקבולים מול מס רווחי הון, אז המערכת לא מקזזת באופן אוטומטי גם אם זה באותה שנה.

מדובר על קרן סל.
🕒 פורסם בתאריך: 14/10/2015 09:20
לא ברורה לי כוונתך במונח "קרן סל". בתשובתי התייחסתי למניות ואג"ח רגילים עם דיבידנדים\קופונים רגילים.

אם מדובר פה בקרן, אז זה לא נייר ערך רגיל , ואז כנראה ש IBI יודעים יותר טוב ממני על מה הם מדברים.
🕒 פורסם בתאריך: 14/10/2015 09:30
@איש(3718) קרן סל זה ETF. בכל הקשור לדיבידנדים ומס, ההתנהגות זהה לשל מניות.

הדגש בכך שציינתי שמדובר על קרן סל הוא שזה נייר ערך זר ולא ישראלי ואולי לזה יש משמעות בהקשר של הדיון.
🕒 פורסם בתאריך: 14/10/2015 10:28
בסופו של דבר, מה שהמערכת של IBI עושה בפועל, זה מה שיקרה בפועל.

אם הם אומרים שהיא לא מקזזת, אז היא כנראה לא מקזזת. יש בנקים ובתי השקעות שם המערכת כן מקזזת בתוך השנה.

בכל מקרה, הגשת דוח שנתי למס הכנסה תפתור את הבעיה בהתאם למגבלות שציינתי לעיל (הפסדי הון צבורים משנים קודמות לא מתקזזים כנגד דיבידנדים וריבית מהשנה הנוכחית)
🕒 פורסם בתאריך: 18/10/2015 17:52
תודה על התשובות.

לי יש דיוידנדים גם מאג"ח ישראלי וגם מETF בחו"ל. יש לי הפסד מנייר ערך בחו"ל. נראה לי שאוותר השנה. גם התנועות שאני אעשה (דרך הבנק) עולות הרבה מאוד כך שזה כנראה לא ממש ישנה.

אולם, כשאצטרך לאזן את התיק, במידה ויש הפסד, בטוח אקצור אותו לפני האיזון.

:)