⬅ חזרה לאינדקס

קניית יחידות בקרן סל

🕒 פורסם בתאריך: 27/05/2020 18:58
שלום לכולם!

אני סוחר דרך מערכת spark.

מעוניין לקנות יחידות של קרן סל של מדד מסוים (עד עכשיו קניתי יחידות של קרנות מחקות וזה היה יותר פשוט).

לדוג' נייר 1150531 (מחקה מדד ניקיי).

אני רואה שער- 2,124, היצע- 2,124, ביקוש- 2,107

גם רשום לי שער בסיס, שער פדיון, ושער קניה- בכולם רשום 2,098

במסך הקניה רשום שינוי באחזוים 1.24% (- זה אומר שינוי באחוזים מפתיחת המסחר?)

ובשעת מסחר רשום 16:00 (זה אומר התחלת מסחר או סוף מסחר?)

ובפקודות יש גם המון אפשרויות: LMT, LMO, stop limit' stoploss, buyabove, takeprofit, IOC, FOK, KRN..

1. בבקשה אשמח לסנן מידע לא רלוונטי והסבר על הפקודות הפשוטות הנדרשות לקניית הניירות.

2. לגבי הזמנים שבהם אפשר לקנות את הנייר- האם אלו רק בשעות שהבורסה פתוחה?

או שמכיוון שמדובר על מדד ביפן אז בשעות שהבורסה פתוחה ביפן? (ואיפה כתוב מה השעות)

תודה על העזרה
🕒 פורסם בתאריך: 27/05/2020 19:46
שים לב שהיא מנוטרלת מט"ח ובדמי ניהול 0.83%

שער הבסיס הוא השער שהשינוי היומי נמדד ממנו. אם אתה קונה ברציף עם לימיט מה שחשוב לך זה ההיצע והביקוש.

יש לקרן עושה שוק אבל הם לא מתחייבים שהוא יפעל כל הזמן ושהמחיר שתקנה יהיה בשווי ההוגן נכון לרגע הקנייה.

קרן סל אפשר לקנות כמו מניה (עם לימיט) או כמו קרן (ללא לימיט, בשער שייקבע בסוף היום).

אם אתה רוצה לקנות במסלול קרן אתה קונה עם פקודת KRN וצריך לשלוח את הפקודה עד השעה הייעודה - 16:00.

שים לב שבמסלול קרן יש לך עמלה נוספת של יצירה/פדיון.

בתכלס מה שמעניין אותך זה LMT לקנייה עם לימיט ברציף או KRN שהסברתי מקודם.

כשאתה קונה בבורסה בארץ אתה יכול לקנות רק בשעות המסחר של הבורסה בת"א.

אם אתה קונה במסלול קרן אתה מוגבל גם רק עד השעה 16:00.

שים לב גם לימי המסחר. קרנות על מדדים בחו"ל נסחרות רק בימים ב'-ה'.
🕒 פורסם בתאריך: 27/05/2020 20:46
"ברציף" הכוונה בזמן המסחר?

המערכת במצב כזה נותנת לי בקניה ברירת מחדל של השער (2,124), האם אני יכול לבקש מחיר שיותר קרוב לביקוש? וגם אם כן, האם זה סתם להתחכם ובאופן כללי עדיף לעשות לימיט במחיר השער?

זה בעצם המנגנון שמתמחר את ההיצע והביקוש?

ואז הקניה תלויה באנשים שמוכרים ניירות? זאת אומרת אם יש מצב שאף אחד לא יעשה פעולת מכירה אז לא תתבצע פעולת קניה שלי?

מהי העמלה הזאת? אבל אם אני לא טועה אין לי עמלת קניה כמו בקניה בזמן מסחר

תודה על המענה :)
🕒 פורסם בתאריך: 27/05/2020 21:16
תקרא על שלבי המסחר בבורסה. השלב הרציף זה רוב היום, מ-10:00 עד מסחר הנעילה (17:15 אאל"ט).

אתה יכול לבחור לימיט נמוך מההיצע ולהמר שיירד בהמשך היום. כמו שאתה קונה כל מנייה.

מי שדואג שתהיה סחירות בנייר גם אם אין מוכרים וקונים. כשהוא פעיל הוא דואג שיהיה היצע וביקוש סביב השווי ההוגן.

כן בתיאוריה. גם יכול להיות מוכרים וקונים בשערים שונים מההיצע והביקוש של עושה השוק. וגם יכול להיות מצב שלא יגיע ללימיט שלך והפעולה לא תתבצע.

אאל"ט זה 0.3%. תקרא על קרנות סל.

בשמחה.
🕒 פורסם בתאריך: 27/05/2020 21:44
לא. בקנייה/מכירה כקרן (KRN) הפקודה תבוצע בוודאות, בשווי הוגן (בניכוי עמלת יצירה/פדיון), ולא מיידית.

דווקא בקניה במסחר עם פקודת לימיט אתה תלוי באנשים שמוכרים/קונים (אבל יש פקודת מרקט שמתבצעת מיד במחיר שמוצע באותו רגע. בהנחה כמובן שיש איזשהו היצע אבל כשיש עושה שוק תמיד יש היצע במחיר כלשהו)
🕒 פורסם בתאריך: 27/05/2020 21:58
לא שמתי לב ששאל עם הציטוט על KRN.

@אורי86 התשובה שם מתייחסת ללימיט כמובן. במסלול קרן אתה תמיד מקבל שווי הוגן של סוף היום כמו שכתבתי בהודעה הראשונה.