⬅ חזרה לאינדקס

הסבת מדמ"ח דרך הפתוחה?

🕒 פורסם בתאריך: 28/05/2020 19:24
אהלן,

בן 31 בקרוב, ושוקל הסבה להייטק.

אני לא יכול להתקבל לבוט קאמפ, לפחות לא לאקספיריס ולאינפיניטי (אין תואר). ראיתי שיש עוד בוטקאמפס, אבל לא יודע כמה הם שווים או מבטיחים עבודה.

הדרך הכי פרקטית שאני מכיר מלבד זאת, היא ללמוד בפתוחה.

אני תוהה מה הסיכוי לעשות שנה בפתוחה, במדמ"ח כמובן, ולמצוא עבודה לאחר מכן, בהתחשב בגיל, בהתחשב בחוסר ניסיון, בהתחשב בזה שבאותו שלב אין לי עדיין תואר.

לאו דווקא להמשיך ללמוד, אלא להשתמש בזה כאפיק כניסה, ונראה מה יהיה לאחר מכן.

אני כן יודע ללמוד לבד, עם המוטיבציה הנכונה יכול להשקיע, ויש לי את היכולות, אבל זאת לא הנקודה.

ריאלי?
🕒 פורסם בתאריך: 28/05/2020 19:35
זה אפשרי. אתה מתחיל ללמוד תואר, מוצא משרת סטודנט ואז פורש מהתואר.

כמובן צריך לוודא שהמעסיק מוכן להעביר אותך למשרת מהנדס לאחר הפרישה מהתואר.

אני מכיר אנשים שעשו את זה בטכניון עם ייתרת לימודים של סמסטר/שתיים.
🕒 פורסם בתאריך: 28/05/2020 19:36
תודה. רק רוצה לוודא, הרעיון הוא לעשות שנה בפתוחה, לעומת זאת הדוגמא שנתת היא של אנשים לקראת סיום התואר.
🕒 פורסם בתאריך: 28/05/2020 19:40
אחרי שנה בערך אתה מוצא משרת סטודנט.

אבל אתה לא יכול לפרוש מהתואר בשניה שמצאת משרת סטודנט.

אתה יכול לפרוש רק ברגע שהמעסיק יסכים להעביר אותך למשרה מלאה, וזה יכול לקחת זמן...

(צריך להוכיח את עצמך)
🕒 פורסם בתאריך: 28/05/2020 19:44
מה גם שחבל להפסיק לקחת קורסים כשתמצא משרת סטודנט.

אתה תגיע יומיים בשבוע לעבודה ומה תעשה בשאר הימים?
🕒 פורסם בתאריך: 28/05/2020 19:44
יתרת לימוד קצרה זה חריג מאוד אבל אפשרי.

בגדול מגייסים סטודנטים בשנה השנייה כי אז הם קצת מבינים משהו והשנה השנייה קצת יותר נינוחה מהראשונה. תנאי הסף הם בד"כ מעל 80 באוניברסיטאות הטובות ויותר מזה במכללות ואם הגעת לזה בסוף השנה הראשונה כבר תישאר ותסיים את התואר.

בכל החברות הגדולות יש הגבלה של 4-5 שנים למשרת סטודנט.

באופן כללי ממליץ לך ולכל חולמי ההתעשרות המהירה, אל תחפשו קיצורי דרך. אולי תצליחו להכנס אבל תהיו הראשונים להפלט במשבר הגדול הראשון.
🕒 פורסם בתאריך: 28/05/2020 19:46
התכוונתי שהאדם פורש מהתואר כאשר יש לו יתרה נמוכה (סמסטר/שתיים). כמובן שכאשר הוא התקבל למשרת סטודנט הייתרה שלו הייתה גדולה (שנתיים או שלוש, אם התואר הנדסי).
🕒 פורסם בתאריך: 28/05/2020 19:48
אני לא חושב שבגיל הזה יש לי את המוטיבציה להתחיל תואר שלם ואינטנסיבי. בכנות.

מישהו יודע להמליץ על בוטקאמפס ברמה של אינפיניטי ואקספיריס?
🕒 פורסם בתאריך: 28/05/2020 19:49
הבנתי את כוונתך. זה די טפשי כי כבר עשה את רוב המסלול ותמיד תהיה תקרת זכוכית.

יכול לספר שבאמזון\פייסבוק\אינטל לא יחזרו אליך בכלל ללא תואר סגור ברוב המשרות.

חריגים זה תחום הסייבר, AI ואולי עם נסיון ב 8200
🕒 פורסם בתאריך: 28/05/2020 19:55
אני מסכים שזה לא אופטימלי ואני בעצמי דאגתי לסיים את כל התארים שהתחלתי.

אבל כמו שצויין בשרשורים על faang, יש מספיק חברות הייטק בארץ. כך שגם לאנשים שעושים את הטריק הזה, יש מקום בשוק.

האדם שאני מכיר שעשה את זה לא תיכנן לפרוש ככה. פשוט נמאס לו מהלימודים לקראת הסוף ומצד שני הוא התבלט לטובה בעבודה והמעסיק הסכים להעביר אותו למשרה מלאה. אז הוא קפץ על זה...
🕒 פורסם בתאריך: 28/05/2020 19:57
חבל שאני לא איש מאמין, הייתי אומר "אלוהים אדירים" ומחפש קיר.

אתה בן 31. לפניך עוד כ 30 שנים לפחות של עבודה. אתה שואף להעביר אותן בתחום מתגמל אך תובעני, מתיש, שוחק ואין לך מוטיבציה.

חסוך לך את עוגמת הנפש ותחשב מסלול מחדש.

@sogi

ובפוסט של בחור שמחפש לעצמו כיוון בחרת לציין דוגמא איזוטרית שלא מייצגת אפילו מקרה סביר?
🕒 פורסם בתאריך: 28/05/2020 20:00
יש לי מוטיבציה לעבוד. אני לא יודע אם יש גם ללימודים של 3 שנים. ויש הבדל מהזווית שלי. חישוב מסלול מחדש זה מה שאני עושה ממש עכשיו, בגלל זה אני כותב.
🕒 פורסם בתאריך: 28/05/2020 20:03
במצב של אדם ללא תואר זה באמת איזוטרי.

אבל הקונספט של ניצול לימודים בפתוחה לצורך קבלת משרה ראשונה בהייטק הוא ידוע מאוד.

דוגמה:

יש לך תואר בפיזיקה (או משהו אחר שקצת רחוק ממחשבים) ואתה לא מוצא עבודה כי אין לך ניסיון.

אתה נרשם ללימודי מדמ"ח בפתוחה, מוצא משרת סטודנט, צובר ניסיון, עובר למשרה מלאה במקום אחר.

במקרה הזה יש לך תואר כלשהו ביד, כך שאתה לא קירח מכל הכיוונים.

זו כבר לא דוגמה איזוטרית. יש מאות אנשים שצוברים ניסיון ככה.
🕒 פורסם בתאריך: 07/07/2020 11:43
אני: עובד בחברה גדולה. בן תואר-ראשון במדעי המחשב.

לפחות אחד מהמכרים שלי בעבודה עובד בתחום הFront-End, ללא תואר. עבד כמה שנים בתור עצמאי, העלה אתר מקצועי לאוויר, בא לראיונות עבודה עם תיק עבודות מנופח שמראה שהוא יודע מה הוא עושה.

אני לא רואה מה תלמד בפתוחה בשנה הראשונה שיתרום לך למצוא עבודה. זה השנה הכי קשה בתואר, והכי פחות מתגמלת\מלמדת דברים רלוונטים לשוק העבודה.

מה גם שרוב המקומות אחרי "הפרישה" מהתואר לא יזרמו על זה שעשית שנה תואר ועבדת בעבודת סטודנט כלשהי. יש עלייך 500 סטודנטים אחרים בשנה שכן סיימו את התואר.

במקומך הייתי הולך ולומד עצמאית (או בקורסים למיניהם) על-מנת להגיע למצב שאתה בצורה עצמאית נותן תוצאות ויכול להראות אותם בראיונות עבודה. איזה תוצאות אתה רוצה להראות, זה כבר שאלה מקצועית שאתה צריך להבין בעצמך אחרי מחקר\עצות כדי שתתחיל גם ללמוד תחום (בתוך מדמ"ח) שמעניין אותך בצורה כזו או אחרת.
🕒 פורסם בתאריך: 07/07/2020 12:49
אתה לא בא ללמוד, את הלמידה תעשה כבר בעבודה עצמה.

אתה משלם בשביל לקבל סטטוט "סטודנט" שנחוץ בשביל להתקבל למשרת סטודנט.

משרת סטודנט היא עיסקת ההעסקה הנפוצה ביותר והקלה ביותר לאנשים ללא ניסיון.

לצערנו, אדם שהוא לא רשום כסטודנט לא יכול להתקבל למשרות האלה גם אם הוא מוכן לעבוד במשרה חלקית ומסכים לשכר המוצע (כדי לצבור ניסיון).
🕒 פורסם בתאריך: 07/07/2020 13:10
מסכים עם כל מה שכתבת.

הוספתי שיש איזה בעיה רעיונית שהיא:

1. להתקבל למשרת סטודנט סבירה כלשהי אחרי שנה של למידה בפתוחה בלי שום ידע אחר רלוונטי לשוק זה לא קל. (שעל זה כתבתי שאולי עדיף פשוט לא ללכת למשרת סטודנט וישירות ללמוד כדי להיות רלוונטי מספיק לשוק. 90% מהסטודנטים מתקבלים לעבודה בשביל הפוטנציאל, לא כי הם יודעים לעשות משהו.)

הרבה מעסיקים דורשים יותר מזה, ומסננים גם לפי ניסיון טכנולוגי בעבר.

2. זה מקצוע שאת ה"למידה עצמה" אנשים עושים עצמאית (אם במהלך התואר או לפניו), כך ששוב אני רק מחדד שמבחינת למידה כדי להיות רלוונטי (אפילו למשרת סטודנט), יפיק לך יותר תועלת ללמוד עצמאית מאשר "ללמוד" בפתוחה את השנה הראשונה.

אני גם לא מניח שלא לומדים כלום בתואר בפתוחה. פשוט רוב הידע הרלוונטי לתעשיה הוא יותר מקורסים שהם לא בשנה הראשונה.