⬅ חזרה לאינדקס

איך מתחילים תהליך חיפוש עבודה לטובת רילוקיישן בהייטק?

🕒 פורסם בתאריך: 29/05/2020 09:28
הי,

אני בוגר תואר בהנדסת תוכנה מאונ' יוקרתית בישראל, אבל ללא רקע צבאי ביח' טכנולוגית. יש לי ניסיון של 7 שנים בהייטק המקומי בחברות גדולות מקומיות ומרכזי פיתוח בינ"ל שנמצאים בארץ, פה ושם גם תפקידי ניהול מאוד זוטרים.

אני לא מצליח לפרוץ תקרת תגמול וקידום מסוימים שמקובלים בהייטק התל אביבי ובגלל שרוב העבודה שלי לאורך הקריירה הייתה מול קולגות בחו"ל וביקורים תכופים בחו"ל אני יודע שעל אותה עבודה אני מתוגמל נמוך משמעותית (שלא לדבר במונחים ריאליים בהינתן ההוצאות פה - לדוגמא אני נוהג שעתיים לעבודה בתל אביב כדי לגור במקום זול יותר).

עכשיו באופן טבעי אין לי הרבה זמן - זה הייטק, ולהערכתי תוך 7 שנים כבר לא אהיה רלוונטי.

בגלל שכבר יש לי ניסיון משמעותי (7 שנים), אני רוצה לנצל את 7 השנים הבאות הללו בעבודה בחו"ל ברילוקיישן לטובת צבירת הון שיהווה בסיס לקריירה ב' בלואו טק עם החזרה לארץ - אני חושב שעם ניסיון של 7 שנים אפשר יהיה להשיג עבודה בחו"ל.

ארה"ב לא רלוונטית כי קשה להשיג ראיון עבודה שמבוסס על זה שאח"כ ירשמו אותך להגרלת H1B, ויזות L לרילוקיישן לא רלוונטיות שכן אני לא עובד בחברה מתאימה ואף אחד לא מגייס מתוך כוונה שמיד בתום השנה המחייבת ישלחו אותך לרילוקיישן בשכר כפול, ולעשות MBA ואז להישאר לא רלוונטי כי כבר עשיתי MBA בארץ.

חשבתי על קנדה וגרמניה - איך פרקטית אמורים להתחיל את התהליך? ז"א מה אני עושה ביום ראשון? נק' הפתיחה שיש לי קו"ח, פרופיל לינקדין, דף אישי, מכתבי המלצות, יודע עוד 2 שפות חוץ מעברית וכל מה שצריך עבור חיפוש עבודה.

כמו כן אני גר לבד אז אין לי צורך לדאוג לויזה לבן/בת זוג וילדים.

תודה,
🕒 פורסם בתאריך: 29/05/2020 15:59
שאני ביררתי על הנושא נאמר לי מאנשים בתעשייה שהדרך הכי טובה היא לחפש משרות כאלו בלינקדאין.

התוכנית שלך לעשות רילוקיישן כדי לצבור יותר הון בחו"ל נשמעת לי קצת תמוהה. האם האנשים מחו"ל שאתה עובד איתם ומהם הבנת שאתה מתוגמל לא כראוי הם מאירופה או מארה"ב?

למיטב הבנתי השכר בהייטק בארה"ב אכן יותר גדול מבארץ אבל באירופה הוא משמעותית יותר נמוך. כמובן ארה"ב ואירופה זה מקומות גדולים מאוד אבל בגדול ככה זה.

זה נכון גם לקנדה שם השכר יותר נמוך מבארץ בהייטק בצורה די משמעותית.

ממליץ לך להסתכל על נתוני שכר
🕒 פורסם בתאריך: 29/05/2020 16:01
שני הסנט שלי: לא עוברים לגרמניה כדי לשלם פחות מיסים.
🕒 פורסם בתאריך: 29/05/2020 16:13
גם בארהב, ברוב האזורים, השכר לא יותר גבוה. זה אם לוקחים בחשבון גם את כל ההפרשות בארץ ( כ-22%) לעומת ביטוח בריאות בארהב (כ-4%).

כנראה שבאזור המפרץ בקליפורניה השכר גבוה יותר, אבל גם ההוצאות.
🕒 פורסם בתאריך: 29/05/2020 16:57
האם ניסית להחליף עבודה?

אולי ל-faang אם אתה עדיין לא שם (לא ברור מהפוסט שלך).

הקונצנזוס בפורום הוא שההייטק הישראלי (ובעיקר התל אביבי) נותן את היחס הטוב ביותר במונחים של שכר מול כוח קניה.

יש המון פוסטים בנושא בפורום, תחפש...

אנשים שמחפשים להגר כמו @AlexNOSAM (תיקרא בפוסט פעיל אחר), עושים את זה מסיבות אידיאולוגיות ולא כדי להרוויח עוד כמה גרושים.
🕒 פורסם בתאריך: 29/05/2020 17:01
אני דחיתי הצעה לרילוקיישן לברלין, כי זה פשוט לא משתלם כלכלית - השכר שם נמוך בהרבה והמחיה רחוקה מלהיות זולה (אלא אם אתה גר בבית שבנוי מגביעי מילקי).

גם לא בטוח שהעבודה שתמצא בחו"ל באמת תקדם אותך כמו שאתה חושב...
🕒 פורסם בתאריך: 29/05/2020 22:33
היית ב- 2 חברות הייטק גדולות מאוד ישראליות ועוד אחת אמריקאית גדולה (לא FAANG רשמית אבל גם לא רחוקה משם).

אם יש משהו שלמדתי זה הדימיון הרב בהכל - תרבות ארגונית, עבודה, אווירה וכן - גם שכר. ואגב במעברים הללו היה פיזור גיאוגרפי מרשים מאוד.
🕒 פורסם בתאריך: 02/07/2020 00:03
לא חייב לחכות לרילוקיישן

אם יש לך דרכון אירופאי אז אתה יכול להגר לשם מחר

(טוב לא מחר, צריך לחכות שיסירו קודם את האיסור על ישראל)

קנדה למיטב הבנתי היא מדינה שמאפשרת הגירה למקצועות מסויימים

תמצא חברה שתעסיק אותך remote בארץ. אחרי שאתה כבר כמה זמן שם, תגיד להם שאתה רוצה להמשיך את העבודה שלך מחול. יש סיכוי שלא יהיה אכפת להם. אחרי שאתה עובר, תמשיך לעבוד איתם, ובמקביל תחפש משהו אחר