⬅ חזרה לאינדקס

הסבה מקצועית בגיל מאוחר

🕒 פורסם בתאריך: 02/06/2020 13:53
שלום לכולם, אני בן 40 עצמאי בתחום של אנימציה והדמיות והחיים טפו טפו בס"כ בסדר. אבל לאחרונה נראה שמשבר גיל ה40 מכה בי חזק ונכנס בי הצורך ללמוד משהו חדש. אני מוצא את עצמי מתעניין יותר ויותר במדעי המחשב ואפילו התחלתי באו"פ מסלול שנקרא "חוג לאחר תואר" במדעי המחשב ובינתיים הכל הולך בסדר. בינתיים, אין לי מחשבות להסב את עצמי להייטק (פשוט כי יש לי כבר עבודה) אך במידה וארצה להסב עצמי להייטק האם מעסיקים יסתכלו עליי בכלל נוכח גילי המופלג? או שהרכבת פוספסה ונשארתי מאחור?
🕒 פורסם בתאריך: 02/06/2020 14:44
הייתי ממליץ לך לאתר את החברה של בצלאל מדעי המחשב, יש מסלול כזה לתואר כפול בעברית, בעבר למדו איתי כמה משם, הם יוכלו לכוון אותך לממשק בין התחומים ואני ששם עקב הנסיון הרב שיש לך באנימציה הגיל יהיה משהו פחות קריטי.
🕒 פורסם בתאריך: 02/06/2020 15:38
אני מאמין בסבירות גבוהה שזה יפריע לרוב המעסיקים אבל גם מאמין שבסבירות גבוהה תמצא לפחות אחד שזה לא יפריע לו. הביקוש גבוה ויש נטייה להתמקד בכישורים מעל לכל. לכן אני מאמין שיימצא אחד שמייחס חשיבות גדולה יותר לכישורים ביחס לכל פרמטר אחר. עם זאת, תצטרך כנראה לבנות תיק עבודות להראות את כישוריך. ככלל, תצטרך להתאמץ יותר כדי לעבור את המשוכה של חוסר נסיון בגילך, אבל להערכתי זו בהחלט לא משימה אבודה.
🕒 פורסם בתאריך: 02/06/2020 16:49
ברוך הבא לפורום!

ידידי, אין קשר בין גיל ה 40 ל 'משבר גיל ה 40'. זו קלישאה וזה בסך הכל מספר בראש.

בגיל 40 אני עדיין לא הייתי בפריים ובדרכי מעלה, מעלה.

תחחום האנימציה מאוד רחב וכניראה שלא מיצית אותו או שלא נתנו לך אפשרויות לגדול במקום העבודה, ואת זה אני אומר לך מהכרה אישית של אנימטורים.
🕒 פורסם בתאריך: 03/06/2020 17:26
תודה על התגובות, אני אחדד קצת. אכן אינני מאמין שאני בתוך "משבר", אולי נקודה שבה אני מרגיש שהדברים לא הולכים כפי שרציתי. אני נורא אוהב אנימציה והדמיות ואני גם טוב בזה, אלא, שאני עצמאי ואירועי התקופה האחרונה מטלטלים אותי. ב-2014 היה צוק איתן ונקראיתי למילואים לפרק של כמעט 40 יום ואיבדתי אחוז ניכר מלקוחותיי, לקח לי המון זמן לחזור והנה עכשיו הקורונה מכה בנו ואני לא יודע מה המצב אצל אחרים אבל אני חטפתי חזק. לכן ישבתי עם עצמי וחישבתי מסלול מחדש(לגבי היותי עצמאי) ותכנות ומתמטיקה אלו שני ענפים שמאוד מרתקים אותי רק שאף פעם לא חשבתי שאני באמת יכול ללמוד אותם ונראה לי זמן טוב ככה לנסות את כוחי בזה.עשיתי שטויות אקדמיות בעברי (MA בפילוספיה) וחשבתי שזה זמן טוב להתנסות בצד השני של הסקאלה האקמאית - מדעים מדוייקים.
🕒 פורסם בתאריך: 03/06/2020 18:57
לא ברור האם יש כאן נסיון להרחיב תחומי עניין או למצוא פרנסה אחרת. אתה מדבר על "להתנסות", מה שמרמז על זה שאתה רוצה לגוון את החיים שלך בידע מתחומים אחרים (יש לך גם תואר שני בפילוסופיה...). מצד שני אתה שואל על עבודה אפשרית. כדי להתחיל לעבוד, אתה לא בהכרח צריך להיכנס למסלול תובעני וקשה. התואר בפתוחה במדעי המחשב הוא קשה ותובעני.

מה מציק לך יותר ? שההשכלה שלך לא רחבה מספיק , שהעתיד הכלכלי שלך לא ברור לאור שני המשברים אותם חווית? אתה חושב שהמאמץ שכרוך בלימודים אקדמיים שווה עבור אפשרות קלושה שתרצה לעבוד בתחום? אם האפשרות קלושה, אז מה שמניע אותך זה כנראה הרצון לדעת. לא?