⬅ חזרה לאינדקס

למה לבחור בין vt לבלאקרוק אם אפשר גם וגם?

🕒 פורסם בתאריך: 07/06/2020 00:42
היי, קראתי הרבה דיונים והרבה בעד ונגד לכל צד בויכוח של בלאקרוק ישראליות נגד vt.

תהיתי לעצמי, אם ההבדל לא גדול ויש יתרונות לפה ולפה, למה לא לאמץ את הגישה המשקיעה ולקחת את הממוצע?

יש משהו שאני מפספס פה? יש איזשהו הפסד כפול במקרה כזה?

בנוסף, מה כרגע הstate of the art לגבי התמהיל של הבלאקרוקים במטרה לתפוס את כל העולם במינימום דמי ניהול?

תודה.
🕒 פורסם בתאריך: 07/06/2020 01:17
לשתי האפשרויות יש יתרונות וחסרונות, לאנשים שונים היתרונות של אחד משמעותיים יותר מהשני, למשל - אזרחות אמריקאית תגרום להעדפה מובהקת לכיוון אחד.

ממוצע ייתן לך את החסרונות של שניהם, עדיף להבין לעומק מה כל מוצר נותן ומה מזה רלוונטי לך אישית.

בהכללה גסה אך מדויקת לטעמי - אין פה עניין של מיצוע או פיזור סיכונים, אלא העדפה ועלויות.
🕒 פורסם בתאריך: 07/06/2020 21:55
אני לא בטוח. יש יתרון לבלאקרוק בחשבון פטור ולקרן אמריקאית (בהנחה ומשקיעים לפחות מ30 שנה) בחשבון ממוסה. כמו כן מרוויחים גם פיזור מטבע (חלק שקל וחלק דולר), ואולי גם פיזור זניח אך קיים בשוני במניות בין הקרנות העולמיות.
🕒 פורסם בתאריך: 07/06/2020 21:56
ממש לא.
🕒 פורסם בתאריך: 07/06/2020 22:01
מקבל את התיקון^
🕒 פורסם בתאריך: 14/06/2020 19:51
התיקון הוא כי גם בשקלי מגולם בסופו של יום שער הדולר (כי מדובר במניות לא ישראליות)?

בנוסף, זה נכון שאני לוקח את החסרונות של שניהם, אבל אני לא גם לוקח באותה מידה את היתרונות של שניהם?

כלומר, אני מקטין בחצי את מה שאני עשוי לאבד עוד עשרות שנים על מס ירושה, וגם מקטין בחצי את דמי הניהול הקצת יותר גבוהים של בלאקרוק.

אוסיף ואומר שהשאלה נובעת בין היתר מכך שאני מתחיל לתהות אם ההחלטה שלי לרוץ עם VT הייתה מוצדקת, בהינתן שבלאקרוק רק קצת יותר יקרים ויותר נוחים+אין חשש למס ירושה. אני עוד צעיר ויש לי עוד לא מעט זמן לדאוג לזה, אבל אם אני בונה תיק על עשרות שנים עם VT ופתאום צריך למכור את כל הרווחים ולגרור אירוע מס מיותר במקרה הטוב ולשלם לאמריקאים מס כבד יותר, אולי כדאי לקחת על עצמי את ההפרש בדמי הניהול.
🕒 פורסם בתאריך: 14/06/2020 21:40
לא. התיקון הוא כי בשני המקרים אתה מחזיק מניות ולא מטבעות.

ברור שאם כבר יש לך יחידות של קרן מסויימת, וההפרש בעלות (ושאר הדברים) בינה לבין הקרן השניה הוא קטן, אין סיבה למכור אותם כדי לעבור לקרן החדשה.

אתה יכול פשוט להתחיל לקנות מעכשיו והלאה יחידות בקרן החדשה שאתה רוצה.

אגב, במקרה כזה גם אין בעיה לפצל ולקנות קצת פה וקצת שם. כמו שאמרת, במקרה שלך ההבדל ביניהם קטן גם ככה, ואין לך באמת מושג מה יהיה בסוף עדיף לך.
🕒 פורסם בתאריך: 15/06/2020 20:21
אציין שאולי שווה לך להמשיך עם VT למשך כמה שנים ואז לעבור לבלאקרוק. ככה אולי תקבל עוד כמה שקלים על LIFO סינטטי (מוזמן לחפש בפורום את הביטוי).