⬅ חזרה לאינדקס

אסטרטגיה לאחר עליה למכור את ההשקעה במניה

🕒 פורסם בתאריך: 09/06/2020 09:11
רוב הכסף מושקע בVOO

אבל יש לי הקצאה למניות בודדות

למשל במשבר רכשתי ת.סל תעופה ובואינג, בראיה שאם הענף יקלע למשבר בסוף הוא יצא ולא אכפת לי להמתין כמה שנים.

האם כדאי למכור את העלות ולהשאר באחזקה רק עם הרווח ו"לשכוח מזה" כיון שבטווח הרחוק זה יעלה עוד

או להשאר עם כל הכמות כי הראיה היא לטווח הרחוק

המחשבה למכור זה שהעליות לא משקפות את מצב החברות, אלא את האופטימיות, ואז אין פה השקעת ערך, אלא ספקולציה. ואת הרווח להשאיר מושקע

אם אמכור אעביר את החלק הזה לVOO
🕒 פורסם בתאריך: 09/06/2020 09:34
זה לא משנה איך תנסח את השאלה שלך, היא בסוף שקולה לשאלה "האם כדאי להשקיע עכשיו במניות תעופה?".

אני בספק אם תקבל פה תשובה לשאלה הזאת.
🕒 פורסם בתאריך: 09/06/2020 09:38
לא הבנת

אני השקעתי וכבר ברווח של 70% בתעופה, ו90% בואינג

השאלה אם למכור כל אחזקה בסכום ההשקעה הראשונית או להשאר עם כל הסכום

אחדד את השאלה, האם האסטרטגיה לאחר רווח למכור את ההשקעה ולהשאיר אחזקה רק של הרווח טובה?

או שזה לא צריך להיות שיקול
🕒 פורסם בתאריך: 09/06/2020 09:41
הבנתי מצוין. תקרא שוב מה שכתבתי, אני חושב שאתה לא הבנת.
🕒 פורסם בתאריך: 09/06/2020 10:23
אתה שואל אותנו למה קנית אותם?
🕒 פורסם בתאריך: 09/06/2020 11:19
מבחינתך אין אסטרטגיה ופשוט להשקיע בת.סל עולם/S&P או כל דבר כללי אחר. (תקן אותי אם אני טועה)

אני שואל, אם אני מקצה אחוז מסוים מהתיק למניות ספציפיות, האם לאחר שהן עלו, למכור את עלות הרכישה, ולהשאר עם הרווח, או שלא ולמה.

זה שעדיף להשקיע במדד זה אני יודע ועושה, אבל נהנה לשחק עם אחוז קטן מהתיק ב"הימור" על מניות/ענפים ספציפיים
🕒 פורסם בתאריך: 09/06/2020 11:20
אם הבנתי נכון אז אתה שואל - נניח שקנית 100יחידות ב 100 והיום ה 100 יחידות שוות 200, אז האם למכור שווה ערך של 100 שזה [לצורך האילוסטריציה] 50 יחידות?
🕒 פורסם בתאריך: 09/06/2020 11:20
לא, אני יודע למה קניתי

קניתי כי הימרתי שהן יעלו חזק, והימרתי על אחוז קטן מהתיק שמוקצה לזה
🕒 פורסם בתאריך: 09/06/2020 11:21
בדיוק,

והדיון הוא על זה שאני עושה עסקאות כאלה על אחוז קטן מהתיק, רוב התיק בVOO וחלק בנאסדק
🕒 פורסם בתאריך: 09/06/2020 11:22
אז מה השאלה? אם קנית במטרה שיעלו ואז למכור, אתה כבר יודע מה רצית לעשות.

ואם קנית במטרה שיעלו ולהמשיך להחזיק לטווח ארוך, כנ"ל.

זה סכום שאתה משחק בו, רק אתה יודע מה המשחק.
🕒 פורסם בתאריך: 09/06/2020 11:24
השאלה איזה אסטרטגיה אתם הייתם עושים?

אני חושב למכור את החלק שהשקעתי, ולהשאר עם השאר

זה לצורך הדיון, לפתוח את הראש לרעיונות נוספים, לא שחור ולבן
🕒 פורסם בתאריך: 09/06/2020 11:29
שאלה נוספת, על איזה אחוז מהתיק אתה מדבר וסכום ההשקעה שלך בתעופה ובואינג?
🕒 פורסם בתאריך: 09/06/2020 11:30
רובנו כאן משקיעים לטווח ארוך ולא בסקטורים ספציפיים.

אם החלטת לשחק במטרה לגרוף רווח מתנודה גדולה בפרק זמן כלשהו, אתה הגדרת את המשחק.

נזרום איתך עם הרעיון למכור רק עלות הקנייה ולהשאיר את הרווח: על הסכום שתמכור תשלם מס, והרווח שיישאר מושקע יכול לרדת (כמו שעלה).

כלומר רצית לנצל הזדמנות, ההזדמנות קרתה, ועכשיו אתה מתלבט אם לנצל אותה (שזאת כנראה היתה התוכנית המקורית שלך) או לחכות שיהיה יותר או פחות רווח. אתה מבין למה השאלה שלך לא הגיונית?
🕒 פורסם בתאריך: 09/06/2020 11:30
@Nool , מה שאתה מבקש זו המלצה ואזור לנו להמליץ.

Having said that, אם המניות הללו הם ממילא חלק קטן בלבד מהתיק שלך, אז זה לא כל כך ישנה אם תמכור או תשאיר.

מה שכן אוכל להמליץ זה שתקבע רף עבור אותן "השקעות משחק" כ- x% מהתיק. כך, אם המניות יצמחו ואחוזן בתיק יעלה, תדע מתי למכור.
🕒 פורסם בתאריך: 09/06/2020 16:11
כ3% מהתיק

תודה לשאר
🕒 פורסם בתאריך: 09/06/2020 17:02
כפי שכבר ענו לך, פרט לשיקולי מס, אין שום הבדל אם הרווחת או הפסדת על פוזיציה מסוימת. זה כלל לא משנה אם הרווחת על מניה שקנית, הפסדת על מניה שקנית, או שלא קנית ואתה שוקל אם לקנות עכשיו. אם אתה חושב שהמניה תעלה, תקנה\אל תמכור. אם אתה חושב שהיא תרד, תמכור\אל תקנה.
🕒 פורסם בתאריך: 10/06/2020 21:43
לשאלתך מה אנחנו עושים עם פלח ה'משחקים' (למי שיש),

אז אני משקיע חלק מהתיק (יחסית קטן אבל לא זניח) במניות סלקטיביות שבחרתי ע"פ מום והאסטרטגיה שלי היא להחזיק גם אותם לטווח ארוך מאוד ומה שיהיה יהיה. בגדול, אם מניה בודדת תגיע לפרופורציה של 10%+ מכלל נכסי התיק, משהו שיכול לקרות אחרי מאות אחוזי רווח, התוכנית היא להתחיל לאזן אולי עם סטיות כאלה ואחרות.

לא יודע אם זה עזר לך או לא.

בגדול תנסה להבא לחשוב לפני הקניה איך אתה מגיב לתרחישים מסוימים, אם אתה מגיב, זה יכול לחסוך צרות וזו גישה שיהיה הרבה יותר קל לך להתנהל בתוכה, אחרת אנשים מגיעחם למצב שהם יורים באפלה ומקבלים הרבה יותר מידי החלטות וזה כמעט תמיד נגמר בתשואות חסר לאורך זמן, אפילו שהפעם תפסת מהלך יפה בינתיים.

עדיף שתהיה תוכנית לא אידיאלית מאשר שלא תהיה תוכנית בכלל, כי בתכלס מי יודע עכשו אם למכור אחרי 70% למעלה, חלק או הכל אם בכלל, ועד מתי ולמה. אלה דברים שצריך לענות עליהם מראש (למשל: האם אני בכלל מנסה לעשות 'סיבובים' על מניות? לפי איזה קריטריונים אני נכנס ומתי יוצא?) והם חלק מאסטרטגיה כללית ולא ברמת המוצר.
🕒 פורסם בתאריך: 10/06/2020 22:22
בדיוק יושב עם כמה חבר'ה מפטפטים על דא ועל הא.. (אני+3)

העלתי את השאלה שלך -האם כדאי לקנות או למכור כעת מניות תעופה-

במקרה יצא בסקר שלי 50% לכל צד. בדיוק מה שסקר שוק היה נותן לך..

--

מקוה שעזרתי במשהו
🕒 פורסם בתאריך: 10/06/2020 22:46
דעתי האישית היא שבכל מה שקשור להשקעות בחברות ספציפיות, יש טעם למכור את המניות כשהן עשו רווח שלהערכתך הוא מתקרב כרגע למקסימום האפשרי במצב הקיים ואז לחפש חברה אחרת שמחיר המניה שלה מתחת למחיר השוק לפי הערכתך.

הסיבה לדעתי היא כי בנקודת ההסתכלות שלי לבחור מניה של חברה מסויימת (לצורך תשואת עליית ערך ולא בגלל הדיבידנדים) דומה לבחירת דירה להשקעה (לצורך עליית ערך ולאו דווקא בגלל שכ"ד).

כשבחרת להקצות אחוז מסויים להשקעות ערך, האם קבעת לעצמך כללים מסויימים? למשל, לפי מה אתה בוחר איזו חברה לקנות? לפי מה אתה בוחר מתי למכור?

אם זה רק למשחק והימורים ואתה לא מתמקצע בהבנת השקעות ערך - אז לא משנה מה תבחר, זה רק משחק לא חשוב :)