⬅ חזרה לאינדקס

שאלה לגבי תנודות בני"ע אמריקאי שלא מובנות לי

🕒 פורסם בתאריך: 09/06/2020 10:16
היי אנשים,

אז החלטתי שאני קונה ני"ע אמריקאי פעם ראשונה לפני כמה חודשים:

- קניתי את BND בשער 85.59 ורכשתי 140 יחידות ממנו

- באותו התאריך (26/3) שער הדולר היה שער הדולר 3.624

ולמרות שהשער של BND היום הוא 87.42 אני רואה שאני בהפסד של משהו כמו 2.5% בנייר.

למה זה קורה בעצם? האם זאת טעות אצל הבית השקעות או שאני צריכה לקחת בחשבון דברים אחרים כמו שער הדולר היום או משהו כזה? מערכת ה ordernet אני רואה שכל הסכומים הם בש"ח.

תודה!
🕒 פורסם בתאריך: 09/06/2020 10:18
בדיוק. אורדרנט מראה לך את התשואה בש״ח.

כמו כן, BND מחלקת לך קופון (ריבית) פעם בחודש וגם זה לא נכלל בחישוב התשואה (כלומר, התשואה גבוהה יותר ממה שאורדרנט מציגה לך).
🕒 פורסם בתאריך: 09/06/2020 10:25
כלומר אם אני היום רוצה למכור את הנייר הזה אז בפועל אני באמת אהיה בהפסד של 2.5% בגלל ששער הדולר היום נמוך יותר ואקבל פחות על השקלים שלי? לעומת זאת אם אחכה ששער הדולר יהיה גבוה ושער המכירה יהיה גם גבוה ממה שקניתי אז התשואה שלי תהיה חיובית?

לגבי הקופון - שמתי לב באמת שיש איזה שורה שם של "דולר ארה"ב" שלא הבנתי מאיפה הגיעה :)
🕒 פורסם בתאריך: 09/06/2020 10:28
כן וכן (אבל רק במידה ואת צריכה את הכסף בשקלים).

קחי בחשבון שהוא יכול להיות גם נמוך יותר ואולי לשנים רבות. שערי מט״ח זה משהו מאוד לא צפוי.

אפשר לשאול מה מטרת הרכיב הזה בתיק שלך?

תתחדשי! תמיד כיף לגלות שקיבלת כסף :)
🕒 פורסם בתאריך: 09/06/2020 10:35
מבחינה שקלית כן. מבחינה דולרית לא.

השאלה היא "הפסד יחסית למה?"

אם תחכי ששער המכירה (יחסית ליחידת המידה שמעניינת אותך) יהיה גבוהה יותר אז מן הסתם גם הרווח שלך (יחסית לאותה יחידת מידה) יהיה גבוהה יותר
🕒 פורסם בתאריך: 09/06/2020 10:44
המון תודה לשניכם, נרגעתי!

מטרת הרכיב באמת לאזן את התיק. רק התחלתי ויש לי כמה ני"ע שקניתי בהתחלה שבדיעבד אני מצטערת עליהם (ת"א 35 באחוז גדול מהתיק, בערך 50%) ולכן החלטתי שאני אתחיל מחדש ואלך על תיק הרבה יותר פשוט של 60/40 אבל אז גם התחיל כל הבלאגן ובסופו של דבר BND זה הדבר היחיד שקניתי בינתיים.

לגבי העניין של השקל/דולר - אני מניחה שפקודת מכירה אוטומטית מחזירה לי את הכסף לש"ח. או שהם שומרים את זה בדולר בחשבון אלא אם כן אני מבקשת ספציפית להמיר בחזרה?

@roneng לגבי הדבר האחרון שאמרת - אני מבינה מזה שבעצם שער הדולר ירד יותר מאשר שהני"ע עלה. אם זה היה הפוך אז דווקא הייתי רואה תשואה חיובית (אולי קטנה יותר בגלל ירידת הדולר). אכן כן?
🕒 פורסם בתאריך: 09/06/2020 11:14
אם הרכיב המנייתי יסחר גם הוא בדולרים אז BND יעבוד טוב. אם הוא יסחר בשקלים אז נראה לי שההמרות לשם האיזון יעלו לך הרבה כסף כל פעם וחבל. אם את מעדיפה רכיב מנייתי שנסחר בשקלים אז אולי שווה לך להסתכל על קרנות האג״ח של הבלקרוק המשווקות בארץ ובכך תוכלי לחסוך לעצמך את ההתעסקות ואת העלות של המרות מט״ח כל פעם.

דרך מי את סוחרת?

אני מאמין שברוב (אולי כל) הברוקרים זה נשאר בדולרים.

כן.
🕒 פורסם בתאריך: 09/06/2020 11:30
יש לי עוד ני"ע של קרן מחקה ישראלית על ה SP500 שהיא לא מנוטרלת מטח. מניחה שזה לא בדיוק אותו הדבר כמו לקנות עם ההמרה לדולר. הכוונה בכל מקרה היא לסיים עם הקרנות הישראליות, גם בלאקרוק ולעבור לקרנות אמריקאיות של וואנגראד אבל כרגע אני צריכה לחכות עד שהם יעלו כדי לא לממש הפסד. לצערי קניתי בשיא גם את 500 וגם את תא35 ממש לפני שהבלאגן התחיל.

תודה על ההסבר והסבלנות :)

סוחרת דרך אקסלנס עם מערכת אורדנרט ספארק אם אני זוכרת נכון את השם.
🕒 פורסם בתאריך: 09/06/2020 11:55
את לא מממשת הפסד אם המטרה שלך היא פשוט להחליף קרנות. את תמכרי בפחות וגם תקני בפחות כי את מבצעת את המכירה והקניה באותו זמן (או בהפרש של יום-יומיים). נהפוכו, מכיוון שאת פשוט מחליפה קרנות אז אפילו עדיף לך למכור בהפסד כי כך תצברי מגן מס ותוכלי להשתמש בו כאשר תרצי למכור ברווח ובכך לחסוך בתשלום מסים.

אין מה להצטער. אם את משקיעה לטווח ארוך אז זה לא ממש משנה.

בשמחה :)
🕒 פורסם בתאריך: 09/06/2020 12:08
חשוב להדגיש שזה ידרוש הגשת דו"ח כל שנה. אחרת זה כן הפסד פרמננטי (בשיעור של 25% מההפסד ברגע המכירה).
🕒 פורסם בתאריך: 09/06/2020 12:15
נכון מאוד. אבל אני לא חושב ש @tuli דיברה על ההפסד הזה כשהיא פחדה מ״מימוש הפסדים״.
🕒 פורסם בתאריך: 09/06/2020 12:31
לגבי: "את לא מממשת הפסד אם המטרה שלך היא פשוט להחליף קרנות."

אבל אני קונה קרנות שונות לחלוטין. נגיד אמכור עכשיו את תא35 ואקנה מיד את VTI לדוגמא. האם זה לא לממש הפסד בני"ע על מנת לקנות ני"ע אחר? הרי זה לא אומר שאקנה אותו בפחות.
🕒 פורסם בתאריך: 09/06/2020 12:47
סיבה עוד יותר טובה פשוט לבצע את ההחלפה. אם את לא מעוניינת להשקיע בתא35 אלא בVTI אז למה להמשיך להשקיע בתא35?

ואם עוד חצי שנה תא35 ירד עוד יותר וVTI יעלה?
🕒 פורסם בתאריך: 09/06/2020 12:52
כן, אין לי תשובה טובה על זה :)