⬅ חזרה לאינדקס

התייעלות במדיח הכלים

🕒 פורסם בתאריך: 09/06/2020 12:18
שמעתי פעם שאפשר להשתמש באבקת כביסה במקום טבליות למדיח הכלים.

יש מישהו פה שעושה את זה, אם כן, האם הכלים יוצאים נקיים (בדגש על לא שומניים)

כמו כן, אשמח לשמוע ממישהו שמשתמש באבקת כביסה כבר תקופה ארוכה, האם זה יצר אצלכם בעיות במדיח(סתימות/חלודה או כל תקלה אחרת שלדעתכם נבעה מזה)?
🕒 פורסם בתאריך: 09/06/2020 13:13
כמה עלה לך המדיח וכמה אתה מוכן להוציא על ביקור טכנאי?

נכון, באבקת כביסה ובקפסולת המדיח יש אנזימים שמפרקים שומן אבל אבקת כביסה יוצרת קצף, לא הרבה אבל מספיק שלאורך זמן יתיבש וישב בצנרת.

אם אתה חושב שחסוך כסף אז תשכח מזה. חבל על הזמן להתעסק עם זה כי אבקה למדיח היא זולה יותר מאבקת כביסה.

שים לב שכתבתי אבקה למדיח ולא טבליות. טבליות לא מתמוססות בשטיפה קצרה.

הטיפ הטוב ביותר שאני יכול לתת לך זה לקרוא את ספר ההפעלה, היצרן יודע טוב יותר מכל החכמולוגים שמנסים לחסוך שני גרושים.
🕒 פורסם בתאריך: 09/06/2020 14:40
למען האמת לא הכרתי את האפשרות של אבקה למדיח, נשמע כמו חלופה זולה וטובה לטבליות

אם אני מבין נכון, זה אותם חומרים בדיוק כמו בטבליות רק בצורה שונה(אבקה) ככה שאין סיבה שזה לא יתאים לדגם מסויים של מדיח או יצור את הבעיות שציינת, נכון?
🕒 פורסם בתאריך: 09/06/2020 14:43
בכמה אתה רוצה להוזיל?

אני קונה טבליות במבצעים בעלות של כ 0.5₪

מפעיל פעם-פעמיים ביום

כ 25 ₪ בחודש

לא חושב שהמאמץ לחיסכון יוביל להרבה כסף
🕒 פורסם בתאריך: 09/06/2020 14:45
אני פעם קניתי אבקה למדיח..

היא הייתה במבצע והספיקה לי להמון זמן.

יכול להיות שזה יותר משתלם מטבליות.
🕒 פורסם בתאריך: 09/06/2020 14:48
המהדרין מוסיפים גם את הכביסה לכלים במדיח וחוסכים אפילו יותר
🕒 פורסם בתאריך: 09/06/2020 21:22
לא ניסיתי אבקה, אבל כן ניסיתי לחסוך בעלויות.

מצאתי בוואלה שופס 5 קופסאות של פיניש עם משהו כמו 70 טבליות כל אחת, עלה בסביבות 120.

זה אמור להספיק למשך שנה - שנה וחצי.

יש לא מעט מבצעים כאלה שקונים בכמויות, שווה לבדוק
🕒 פורסם בתאריך: 09/06/2020 21:33
מוכרים בצורה קבועה בכל מיני חנויות (KSP בין השאר) "מבצע" של 5 חבילות של 70 (350 יחידות) באיזור ה-130 ש"ח.

אגב - בדקתי את זה פעם, גיליתי שעם אבקה אני שם הרבה יותר חומר מאשר משקל של טבליה, אז אפילו אם תיאורטית המחיר של אבקה ביחס לטבליה יותר טוב (מבחינת עלות ל100 גרם), זה לא משנה כי המשתמש שם יותר אבקה.
🕒 פורסם בתאריך: 10/06/2020 14:02
OK, נעזוב לרגע את עניין החיסכון, אני עדיין טוען שאבקת כביסה יקרה מאבקה למדיח, אבל,

האם אתה חושב שאבקת כביסה בשימוש במדיח טובה/יעילה יותר מאבקה או קפסולות יעודיות למדיח ולא גורמת לנזק למדיח?
🕒 פורסם בתאריך: 10/06/2020 14:58
אני חושב שלשים אבקת כביסה במדיח זה כמו למלא חומץ במקום דלק
🕒 פורסם בתאריך: 11/06/2020 21:09
זה נשמע כמו רעיון גרוע להפליא.

אלו לא אותם כימיקלים, אתה לא רוצה אותם בכלי האוכל שלך ואתה בוודאות תהרוס את המדיח.

פשוט תקפיד על הפעלה מלאה של המדיח והתאמה של הטמפרטורה לרמת הלכלוך (גבוהה לכלים עם שומן, נמוכה לכלים עם לכלוך מסיס במים).

ניקיון יסודי של המדיח אחת לכמה חודשים (פירוק מסננים וניקויים, ניקוי מתזים והסרת אבנים) תאריך את חיי המדיח משמעותית.

והכי חשוב: אל תתפתה לרחוץ ביד! זה הרבה יותר בזבזני וגוזל זמן יקר (:
🕒 פורסם בתאריך: 11/06/2020 21:37
מציע לפתוח עץ של ההצעות ההזויות שהיו פה. זה תופס מקום של כבוד עם דילול הפיירי והפרדת השכבות של הנייר טואלט.

גם אתרום הצעה. לעמוד עם בקבוק אחרי אנשים שממלאים דלק. בידית תמיד נשארות כמה טיפות.