⬅ חזרה לאינדקס

מה כדאי לעשות עם הרבה זבל אורגני ביתי?

🕒 פורסם בתאריך: 12/10/2015 17:28
היי לכולם,

בהיותינו משפחת מכרסמים הניזנים בעיקר מפירות וירקות, אנו מייצרים יום-יום דיי הרבה זבל אורגני. זה יכול להגיע גם ל-2 קילו ביום. אני בטוחה שאפשר לעשות עם כל זה משהו קצת יותר מועיל, מאשר סתם לזרוק לפח (גם אם זה פח לפסולת אורגנית). הדבר היחיד שעולה לי בראש זה להפוך אותו לקומפוסט ולמסור / למכור למישהו שזקוק לזה (לצערי אין לי כרגע אפשרות לגדל בעצמי). יש לי חברים וקרובי משפחה שגרים ממש קרוב אליי, ואם הייתי מבקשת מהם - היו מספקים לי עוד 2-3 קילו פסולת אורגנית ביום.

האם יש דרך זולה לעשות קומפוסט בבית? כמה זמן לקוח התהליך ומה בערך העלויות? האם יש לכם עוד רעיונות, חוץ מקומפוסט?
🕒 פורסם בתאריך: 12/10/2015 18:34
לגדל תרנגולות. חיה חמודה, שקטה, ומטילה ביצים, לא צריך שטח גדול והם אוכלות הכל. אבל הכל.
🕒 פורסם בתאריך: 12/10/2015 19:43
יש לך חצר? כי עם כן קומפוסט זה אחלה, אבל צריך לטפל בו יפה
🕒 פורסם בתאריך: 12/10/2015 19:48
@DiverGirl

יש בעיקרון דרך הפקת אנרגיה מביו-גז על ידי שימוש בזבל אורגני מפירות וירקות (אפשר גם בשר, אבל המערכת למיטב ידיעתי אינה מסתדרת עם זה טוב).

חברת Homebiogas עוסקת בפיתוח וייצור של המכשיר הנ"ל (צירפתי סרטון למטה), היא חברה ישראלית ובפעם האחרונה שבדקתי זה עלה 8,000 ש"ח למכונה.

המכונה מייצרת ביוגז אשר יכול לשמש כמקור אנרגיה לבישול או לחשמל ביתי (אם את מחברת אותו לגנרטור גז), כל זה תלוי כמובן בכמות הזבל האורגני שאתם מייצרים. בנוסף על כך המכונה גם הופכת את שאריות הזבל לקומפוסט לאחר הוצאת הביוגז משאריות המזון.

זה מתאים בעיקר לבתים פרטיים, עדיין לא יצאה גרסה שמותאמת לבתי דירות.

כתבתי על זה מאמר בזמנו בלימודים "כיצד אפשר להפוך בתים פרטים לחופשיים כלכלית על ידי אימוץ אנרגיות מתחדשות", המרצה נתן לי על זה 65 ואמר שאני הוזה בחלומות וזה בחיים לא יקרה :roll:
🕒 פורסם בתאריך: 12/10/2015 20:18
מדהים
🕒 פורסם בתאריך: 12/10/2015 20:30
@זאב, מרקתק! מקווה שעם הזמן מחיר המככונה ירד...

@הדס, אין לי חצר כרגע, לצערי...
🕒 פורסם בתאריך: 12/10/2015 20:30
מעניין מאד, תודה על הרעיון. כרגע הוא לא יישים, אבל טוב לדעת לעתיד.
🕒 פורסם בתאריך: 12/10/2015 22:17
בירושלים לפחות יש מיכלי קומפוסט ציבוריים במספר לא קטן של גינות ציבוריות וקהילתיות. אני מגיע לקומפוסטר לא רחוק מהדירה שלי כמה פעמים בשבוע, משאיר את הפסולת האורגנית במיכל ומכסה אותה בעלים. יש מתנדבים שמדי כמה שבועות עושים קצת סדר (נועלים מיכל כדי לתת לפסולת להתבשל, מפזרים בגינה את התוצרים וכו'). חפשי גם בקרבת מקום מגורייך.
🕒 פורסם בתאריך: 12/10/2015 23:45
קונים תולעים אדומות+מיכל שמתאים להם והן מייצרות מזה הומוס תולעים.

הומוס תולעים עולה בחנויות בערך 5-6ש"ח לקילו.
🕒 פורסם בתאריך: 13/10/2015 00:02
גם קומפוסט תולעים היה לנו. גם בהן צריכים לדעת לטפל (שלנו כבר ז"ל , לא בטוחים למה. חזרנו לקמפוסטר הציבורי שאליו עושים טיול אופניים עם הפעוט והשאריות האורגניות )