⬅ חזרה לאינדקס

תיק השקעות דולרים ושקלים וESPP

🕒 פורסם בתאריך: 09/06/2020 22:46
היי,

לאחר שינוי אסטרטגיה החלטתי לקנות אך ורק ניירות ערך בלאק רוק של מדדים גיאוגרפיים בשקלים.

אבל, מכיוון שבחברת הייטק שאני עובד יש תוכנית ESPP ואני נהנה מ10 אחוז הנחה בקנייה, אז לאחר מספר רכישות בESPP אני מוכר כדי לקנות עם הכסף מדדים.

1. האם אתם הייתם משנים אסטרטגיה וקונים ESPP כדי להנות מ10 אחוז הנחה ומוכרים כל כמה רבעונים למרות שחשופים לזמן קצר למניה בודדת?

2. במידה ואצמד לאסטרטגיה ואמכור כדי להקטין חשיפה לזמן רב למניה בודדת, מה אעשה עם הדולרים? להמיר לשקלים יש עלות גבוהה.. וקנייה של ניירות ערך בלאק רוק נוספות בדולרים תביא כפילות של ניירות ויהיה יותר קשה לנהל ולאזן..

כי יהיו לי גם ניירות בלאק רוק שקליות ואותן ניירות גם בדולרים..

3. האם יש בעיתיות מסויימת שחצי מהתיק בדולרים וחצי בשקלים? מבחינת מס, עלויות שצריך לחשוב עליהם בארץ?
🕒 פורסם בתאריך: 09/06/2020 23:53
לא רואה בעיה עם לקנות בדולרים קרנות אמריקאיות או איריות ולהחזיק כפילות של מדדים בארץ ובחו"ל חוץ מאשר אי נוחות קלה בקריאת התיק. לעניין כמה זמן להחזיק ESPP, זאת החלטה שלך, אבל בעיני מהרגע שניתן למכור את המניה, אי מכירתה דינה כקניה של אותה מניה בודדת בשוק, וזה סותר את הגישה שלך לפיזור במדדים עולמיים. אני נהגתי למכור אוטומטית מיד כשהיה אפשר.
🕒 פורסם בתאריך: 10/06/2020 10:46
שקלת לאסוף אותם ולהתייחס אליהם כקרן לשעת חרום, ואז להשתמש ביותר מיתרת השקלים שלך במזומן לרכישת הניירות השקליים של בלאקרוק?
🕒 פורסם בתאריך: 10/06/2020 11:03
לא בהכרח, במידה ויש רווח הון אז אתה מוותר על דחיית המס שנוצרה לך אם אתה בוחר למכור. אתה משלם במס תמורת פיזור.
🕒 פורסם בתאריך: 10/06/2020 11:57
אבל אם אתה מוכר מיידית בכל מקרה אין רווח הון (מבחינת מיסוי) אלא רק "הטבת מעסיק". ואת המס הזה אתה משלם מיידית בכל מקרה, בלי קשר לשאלה אם מכרת או לא.
🕒 פורסם בתאריך: 13/06/2020 01:31
אז בעצם רוב האנשים בפורום שמחזיקים בתיק שלהם מדדים של בלאק רוק ויש להם גם דולרים פשוט מחזיקים ניירות כפולים?
🕒 פורסם בתאריך: 13/06/2020 06:55
לא. אני מעביר הכל ל ib וקונה בדולרים. עלות המרה משקל לדולר זניחה.

יוצא לי שעל סכומים קטנים של עשרות אלפי דולרים עדיף לי לבקש מהנאמן להמיר לשקלים, אז הדרך ל ib בשקלים היא בחינם, וב ib אני ממיר חזרה לדולר. בסכומים גדולים שעוברים את תקרת ההפקדה וההעברה של דולרים בבנק, אני מבקש מהנאמן להשאיר בדולרים ומעביר כך ל ib.

בכל מקרה לא מחזיק תיק בארץ.

אבל במקרה ואתה כן, מה הבעיה להחזיק חלק מהיחידות של הקרן שרכשת בשקלים וחלק אחר שרכשת בדולרים? אלה לא נירות כפולים אלא אותן יחידות של אותה קרן אז למה חשוב לך מטבע הרכישה?
🕒 פורסם בתאריך: 13/06/2020 11:22
כי קרנות בלאק רוק נסחרות בארץ בשקלים ואם אקנה את אותן יחידות בדולרים אשלם דמי המרה....
🕒 פורסם בתאריך: 13/06/2020 13:59
זה כמובן תלוי דרך מי אתה קונה.

בבתי ההשקעות בארץ, ונדמה לי שגם בבנקים בד"כ אין דמי המרה, אבל יש הפרשי שער שיכולים להגיע לחצי אחוז.

ב ib קונים בשער רציף, ודמי המרה הם 2 דולר. לי זה נראה זניח.
🕒 פורסם בתאריך: 13/06/2020 15:38
לא הבנתי. דרך מי אתה קונה? אני לדוגמא עובד דרך הבנק. יש לי חשבון שקלי וחשבון דולרי. אין שום בעיה מבחינתי לקנות קרן בלקרוק מחקה SP500 בשקלים ובאותו יום לקנות בדולרים קרן מחקה SP500 אחרת בדולרים. אתה יכול לקנות אמריקאית כמו VOO לדוגמא או אירית כמו המקבילה של בלאקרוק שקנית בשקלים.
🕒 פורסם בתאריך: 13/06/2020 16:15
אני אישית מגדיר quick sale - כלומר המניה נמכרת מיד לאחר הקנייה. ככה אני לא חשוף למניה.

תבדוק מה בדיוק העמלה של הנאמן שלך. יכול להיות שהיא תהיה שווה לך את הכאב ראש (מזכיר - זו עמלה חד פעמית).

אם אתה ממש רוצה לחסוך, אתה יכול לנסות להעביר את המניות (או את הדולרים) לברוקר שלך ואז להמיר. דמי ההמרה של ברוקרים בארץ לא כ"כ גבוהים, ואת ההמרה הזאת תצטרך לבצע במוקדם או במאוחר גם ככה (מניח שמתישהו תמכור את המניות/קרנות ותצטרך להמיר את הדולרים לשקלים. גם אם זה יהיה בפנסיה...).

לא ממש, חוץ מחוסר נוחות, ואולי קצת יותר כאב ראש בחישוב המס. אבל אם אתה עובד עם ברוקר ישראלי גם ככה הוא מחשב ומנכה את המס בשבילך. אז החיסרון היחיד שאני יכול לחשוב עליו הוא קצת חוסר נוחות עבורך במעקב אחרי התיק.
🕒 פורסם בתאריך: 11/07/2020 21:55
האם ישנה אפשרות להעביר דולרים ישירות מESOP לחשבון בIB?

תוכל לפרט איך זה מתבצע? כי דיברתי עם נציג מESOP ולטענתו העברות יכולות להתבצע רק לחשבון אשר נמצא על שמי ולהבנתי בIB החשבון לא משויך אלי.
🕒 פורסם בתאריך: 11/07/2020 23:41
לא. אני מעביר דרך חשבון הבנק שלי. לכן העמלות.
🕒 פורסם בתאריך: 18/08/2020 18:01
מה העלות של ההמרה לשקלים שהנאמן מבצע?
🕒 פורסם בתאריך: 18/08/2020 19:59
לא זוכר בדיוק. נדמה לי הפרשי שער של 0.3% מהרציף. לא זוכר שראיתי את זה רשום בשום מקום כי זו לא עמלה מפורשת. זה מה שנראה לי מהשער שהם נתנו לנו.
🕒 פורסם בתאריך: 20/08/2020 07:31
תיקון. הסתכלתי עכשיו על דוח מכירת RSU. את התמורה קיבלתי בדולרים אבל מופיע שם שער המרה לעובד, ככל הנראה לצרכי חישוב המס בשקלים.

בכל אופן הדוח נשלח ב-18.8 והשער ש-ESOP השתמשו בו הוא 3.3882.

השער היציג הידוע בעת שליחת הדוח היה של ה-17.8, שהוא 3.4090.

זה כבר נראה כמו עמלה של 0.6% מהיציג. מאוד גבוה, אבל לא בלתי מתקבל על הדעת.

כנראה שבכל סכום עדיף לי להעביר דולרים לבנק, ואם אני רוצה להמיר לשקלים, לעשות את זה דרך IB.
🕒 פורסם בתאריך: 20/08/2020 10:24
קח בחשבון שאם הם מעבירים את הדולרים לבנק שלך בישראל אז העברה שלהם ל IB תיהיה יקרה יחסית
🕒 פורסם בתאריך: 20/08/2020 10:29
מה עלויות ההעברה של דולרים מהבנק ל- IB?
🕒 פורסם בתאריך: 20/08/2020 10:30
עלות העברה בינ"ל של דולרים (+קוריספונדט). משתנה לפי ההסדר שלך עם הבנק. בד"כ כמה עשרות בודדות של דולרים אם אני זוכר נכון
🕒 פורסם בתאריך: 20/08/2020 12:06
ידוע למישהו האם ניתן לקבל פנקס צ'קים דולרי מהבנקים בארץ?
🕒 פורסם בתאריך: 20/08/2020 15:26
העמלה הרשמית בבנק לאומי אם אני זוכר נכון:

0.175% על הפקדה נכנסת.

0.225% על העברה יוצאת.

זה סהכ 0.4%, אבל יש לי הנחה של 50% בעמלות ותקרה של 100$.

מלבד זאת הנאמן גובה 25$ על העברה דולרית, והקורספונדנט זה עוד 20$ שמשום מה תמיד יורדים בדרך אפילו כשאני מבקש ours.