⬅ חזרה לאינדקס

שירותי בריאות

🕒 פורסם בתאריך: 15/06/2020 15:42
היי, אני חבר במכבי שלי - ביטוח די יקר. האמת שבמקום המגורים שלי, מאוד התרשמתי ממכבי והעדפתי לעבור אליהם אחרי הצבא(שאז זה היה שנה חינם) ונשארתי.

לאחרונה התקשרו אליי מלאומית, הקופה שהייתי חבר בה לפני, והציעו לי לחזור ללאומית זהב - מהלך שחוסך לי כחצי מהתשלום החודשי.

מצד אחד, במכבי היה שירות מעולה והמקום עצמו הרבה יותר נוח. מצד שני, אני משלם כפול וכנראה שלא צריך את זה.

יכול לעבור ללאומית, ובהפרש לרכוש ביטוח פרטי שכנראה יעזור לי יותר ממכבי שלי.

מישהו היה בדילמה דומה?

תודה רבה!
🕒 פורסם בתאריך: 15/06/2020 15:53
אתה יכול לבטל את "שלי" ולחזור למגן זהב
🕒 פורסם בתאריך: 15/06/2020 15:55
אני לא מכיר את הכיסויים שיש בלאומית זהב, אבל התכנית הזו מקבילה למכבי שלי או למכבי זהב? כי מכבי זהב זולה בהרבה ממכבי שלי.
🕒 פורסם בתאריך: 15/06/2020 15:56
הדילמה שלך לא נכונה מהבסיס.

לא בוחרים קופת חולים על פי הביטוח המשלים שהיא מציעה, אלא על פי הכיסוי הרגיל שהיא אמורה לתת.

אם אתה מרוצה ממכבי, הייתי נשארת במכבי. ביטוח פרטי לא יתן לך תור לרופא משפחה שמכיר אותך בהתראה של יום, לא יתן לך מרפאה ליד הבית שאפשר לעשות בה בדיקות דם, לא יתן לך אחות להתייעץ איתה אם אתה צריך.

אני אישית עברתי מלאומית למכבי- וזה פשוט עולם אחר. אין מה להשוות.

אגב, אם אני טועה שמישהו יתקן אותי, אבל אני חושבת שאתה לא חייב להיות חבר בקופת חולים כדי להצטרף לשירות שב"ן שלה.

כלומר, אפשר להיות חבר מכבי אבל לעשות לאומית זהב

ואם זה לא ככה- אז תבטל את מכבי שלי, תישאר במכבי ותעשה ביטוח פרטי

***לא מייעצת, זו רק דעתי
🕒 פורסם בתאריך: 15/06/2020 20:17
הם משווקים, לפחות מהחוויה שלי, את "מכבי שלי" כאילו זה ביטוח אקסטרה כזה, בלי קשר לביטוחים משלימים כמו כסף וזהב. זה מתבטא גם בהצגת התעריף, אתה משלם על זהב ועל "מכבי שלי" עוד תוספת. השאלה העיקרית האם יש פה איזה משהו נוסף, מעבר לרפואת שיניים, ש"שלי" כדאית. לדוגמה באתר כתוב שיש השתתפות במימון ניתוחים בחו"ל. האם זה טוב יותר מביטוח פרטי או שאין קשר?

לאומית זהב מקבילה למכבי זהב, ומכבי שלי היא כמו משהו מעל זה. כמו שפרטתי למגיב הראשון, לפחות בחוויה שלי. בשלי אתה משלם תוספת על זהב.

שותף לתחושות, באמת עולם אחר. החסרון היחיד זה זמני המתנה, אבל מניח שכמעט בכל מקום זה ככה. אבדוק את מה שאמרת, נשמע מעניין.

תודה לכם על התגובות :)
🕒 פורסם בתאריך: 15/06/2020 20:30
יש הוזלה במחירים של טיפולי שיניים, רוב השאר לא דברים חשובים ממה שאני זוכר.

כנס לאתר של מכבי ותראה שם את כל ההבדלים ואם התוספות רלוונטיות אליך.
🕒 פורסם בתאריך: 15/06/2020 20:46
כן אני חושב שאשווה אותו עם ביטוח פרטי אחר, ואראה מה יותר נוגע אליי. תודה רבה
🕒 פורסם בתאריך: 15/06/2020 20:47
עשיתי לאחרונה ביטוח פלטינום בכללית בשביל הנחה בטיפולי שיניים וגיליתי שבפרטי אצל רופא שיניים ערבי קבלתי מחיר זול יותר ושירות טוב... אני שוקל ביטול המושלם גם... המושלם עולה לי שש מאות ש"ח בשנה בשביל שיננית ובדיקה חינם של השיניים...