⬅ חזרה לאינדקס

לימוד ניהול תיקים

🕒 פורסם בתאריך: 21/06/2020 13:52
היי, לא יודע אם זה הפורום המתאים, אבל מניח שיש פה אנשים שיוכלו לעזור לי.

אז ככה, אני חייל משוחרר שנה, שהשתחררתי נכנסתי קצת לכל העולם של שוק ההון (לקחתי קורס באחת המכללות) ואחרי לאט לאט התחלתי מאוד להימשך לנושא והבנתי שזה מה שמעניין אותי לעסוק בו. עכשיו הדילמה שלי היא בנוגע ללימודים, יש לי אופציה כרגע להתחיל ללמוד ניהול תיקים (שנה וחצי +9 חודשים סטאז') ואז לנסות להשתלב בתעשייה ואפילו יותר בצורה עצמאית, מצד שני ישנה אפשרות שאלך ללמוד תואר רלוונטי בתחום (מנהל עסקים לדוגמה) שאולי יותר יעזור לי למנף את עצמי. חשוב לי לציין שאני פחות רואה את עצמי כבנאדם שכיר ופחות מעוניין בתעודה שתעזור לי להתקבל למקומות עבודה אלא יותר מעוניין בידע שיעזור לי למנף את עצמי, אך, עדיין לניסיון יש משקל חשוב ואני לא רוצה ללמוד ניהול תיקים, לעבור את המבחנים אבל שלא אוכל לעשות עם זה כלום. השאלה שלי היא אם יש טעם ללמוד ניהול תיקים אם אין לך תואר או שהלימוד תיקים נהפך למיותר ללא התואר..?

בנוסף גם בנוגע ל-2 הכיוונים אני מעוניין בלימודים להתמקד יותר ואפילו אך ורק בבורסה ובשוק האמריקאי, העניין אם יש גוף בארץ שמתמקד יותר בשוק הזה מאשר בשוק הארצי?

תודה לעונים.
🕒 פורסם בתאריך: 21/06/2020 15:01
למיטב ידיעתי תואר ראשון למי שבאמת רוצה להתמקצע ולהתקדם בתחומים הנ"ל הוא כלכלה.

אני פחות מהתחום אז אולי הדברים השתנו מזמני אבל תואר ראשון במנהל עסקים נחשב רק קצת יותר מתואר כללי - כלומר לא נחשב.

ניהול תיקים לעומת זאת אני לא מכיר בכלל אבל ממה שהצלחתי למצוא בגוגל (כלומר לפי הטענות של מי שמשווק את זה אז תוסיף לפחות קצת מלח) אפשר לעבוד עם זה בבנקים בתחום ניהול תיקים. מדובר ביום יום בעבודה עם קהל/בטלפון בו אתה מנסה לשכנע אנשים לעשות את מה שחופף בין מה שטוב להם ומה שטוב לבנק אז הדבר הכי קרוב שאני יכול למצוא לזה הוא איש מכירות / בנקאי עם התמחות בשוק ההון, אם זה נראה לך מה שמעניין אותך והכיוון בחיים ובהנחה שזו באמת הדרך להגיע לשם אז בהצלחה :) .

ואדגיש שוב אני מדבר מתוך ידע כללי והבנה כללית בלבד של התחום ולא מתוך ידע אישי.