⬅ חזרה לאינדקס

איך אתם מפרידים השקעות למטרות שונות אם בכלל

🕒 פורסם בתאריך: 21/10/2015 15:46
נאמר והוסכם (ביניכם לבין בן/בת הזוג או לבין עצמכם) על חסכון למטרות שונות עם אופק השקעה שונה, ונאמר שזו לא המטרה היחידה אליה רוצים לחסוך, האם אתם מפרידים את החשבונות / תוכניות החיסכון? או עושים רישום "רך" אצלכם שמתוך תיק ההשקעות הכללי סכום x צבוע ל-א' וסכום y צבוע ל-ב'?

או האם אתם בכלל לא מפרידים וכשיש הוצאה יותר משמעותית פשוט מוציאים מהחסכון הכללי?

מה מנסיונכם עובד יותר טוב ב"להציל את עצמכם מעצמכם"?
🕒 פורסם בתאריך: 21/10/2015 19:52
אצלי המצב הוא כזה:

כל ההכנסה הפנויה מופנית לחשבון ההשקעות באינטראקטיב ברוקרס.

בחשבון ההשקעות כל ההון הפנוי מופנה למניות דיבידנד תוך השארה של סכום קבוע עבור משחקים על אופציות (להיות משקיע דיבידנדים זה אחד הדברים הכי משעממים שיש - עוברים 3 חודשים עד שקורה משהו וגם אז זה לרוב מסתכם ב: "קיבלת משכורת/העלאה במשכורת" ושוב אין מה לעשות...).

אפילו איזון לא צריך בתיק דיבידנדים...
🕒 פורסם בתאריך: 21/10/2015 20:02
אני חושבת שכדאי להפריד בין מטרות לטווח הקרוב/בינוני/רחוק ואז להתאים את תיק ההשקעות. עוד יותר טוב אם יודעים פחות או יותר כמה כסף דרוש לכל מטרה.
🕒 פורסם בתאריך: 21/10/2015 20:44
מתיק ההשקעות עצמו יש לי מטרה אחת - תזרים מזומנים יציב וגדל כולל בעיתות משבר.

הסכום שאני משחק איתו על אופציות נמצא באותו החשבון אבל זהו סכום קבוע כך שהוא לא באמת נחשב כחלק מההשקעות שלי אלא יותר כמו כסף לקולנוע/בתי קפה/מסעדות (אני לא הולך למקומות כאלו בשגרה).
🕒 פורסם בתאריך: 21/10/2015 20:58
אני מנחש שהבנק/ברוקר שיצא ראשון עם האפשרות "לצבוע" כסף יקח קופה די גדולה.

וכל מה שצריך לעשות זה לנהל רשימה של מטרות (סתם מחרוזת של תווים) ולאפשר להצמיד אותה לסכום מזומן, תוכנית חיסכון, פקדונות ונירות ערך.
🕒 פורסם בתאריך: 21/10/2015 21:11
אינטראקטיב ברוקרס מאפשרים לך לשכפל את חשבון המסחר שלך (ללא עלות וללא הוספת שם משתמש נוסף) ובכך להפריד את הדברים שלך לתיקים שונים.

כך בדיוק אני מנהל את תיק דיבידעת ואת התיק המלא שלי תחת אותו שם משתממש באינטראקטיב בלי לספוג אף עלות חודשית.

ואחרי שראית שהם מספקים את הסחורה - אתה רוצה לעבור?
🕒 פורסם בתאריך: 21/10/2015 22:58
לכל תיק כזה אני יכול לתת שם?

אפשר לקנות את אותו נייר הערך בשני תיקים שונים?
🕒 פורסם בתאריך: 21/10/2015 23:09
אני ביצעתי את זה בבנק שבו אני מנהל את חשבון ההשקעות שלי,

כאשר אנ ינכנס לאתר הבנק מוצגים לי שני חשבונות השקעות

בכל אחד מהם אפשר לעשות מה שרוצים בלי קשר לאחר
🕒 פורסם בתאריך: 21/10/2015 23:23
בוודאי :)

לתיק הראשי שלי קוראים Main ולתיק דיבידעת קוראים DiviDaat כמובן :)

אתה גם יכול להדפיס דו"חות שונים לתיקים שונים ולצרף לדו"ח רק את השם של התיק בלי הפרטים המזהים שלך כגון שם ומספר חשבון.

בוודאי - אין לך מגבלות בכלל בין התיקים השונים (אולי למעט מגבלה של נתינת הוראה הפוכה בשני התיקים - לא בדקתי זאת - כגון לקנות את SPY בראשון ולמכור אותו בשני).

התיקים מופרדים אחד מהשני אבל אתה רואה את שניהם באותה מערכת מסחר בלי צורך להתנתק ולהתחבר מחדש (וניתן גם לראות אותם בו זמנית כתיק אחד אם רוצים).

אתה יכול גם להעביר נכסים (ניירות וכסף) מתיק אחד לשני במהלך המסחר ללא עלות כלשהי כאוות נפשך.

האם הם גובים ממך עלות מסויימת על התענוג?
🕒 פורסם בתאריך: 21/10/2015 23:31
לא,

פשוט ניגשתי לפקידה ( יועצת ההשקעות ) וביקשתי לפתוח חשבון השקעות נפרד בכדי להפריד כסף לשני תיקים.

היו בהתחלה מבטים מוזרים אבל לא מעבר.
🕒 פורסם בתאריך: 21/10/2015 23:37
איך אתה יכול להעביר נכסים (וכסף) מתיק אחד לאחר?

האם זה כרוך בעלויות נוספות?

אם למשל נגיד שאתה רוצה לרכוש מניה/תעודה עבור שני התיקים אבל לא רוצה לשלם פעמיים עמלות מינימום.

האם אתה יכול לרכוש אותה בתיק אחד ואז בכמה לחיצות כפתור באינטרנט להעביר חלק מהיחידות שרכשת בחינם בזמן אמת לתיק השני?

אותו כנ"ל לגבי כסף, אם גילית שחסר לך כמה מאות שקלים באחד החשבונות בשביל לרכוש משהו האם אתה יכול להעביר את הכסף בחינם בזמן אמת מתיק אחד לשני?
🕒 פורסם בתאריך: 21/10/2015 23:47
לא בדקתי את זה,

לשני התיקים אופי שונה, בתיק אחד אני מבצע הפקדות שוטפות ויש רכישות, בתיק השני אני לא נוגע

שני החשבונות מקושרים לחשבון העו"ש שלי בבנק , כך שרכישה מתבצעת באותו אופן רק אני צריך לומר לאיזה תיק לרכוש,

כנראה אפשר גם להעביר ניירות בין החשבונות אבל אין לי נסיון בזה
🕒 פורסם בתאריך: 22/10/2015 00:05
לא מדובר בהעברה בין תיקים אלא העברה בין חשבונות.

ניתן לפתוח יותר מחשבון אחד בבנק ובכל אחד לנהל תיק שונה.

העברת כסף בין התיקים היא למעשה העברת כסף בין חשבונות וזה מתבצע במיידי.

גם העברת ניירות מחשבון אחד לחשבון אחר מתבצעת ללא תשלום וללא ארוע מס, בהינתן שבעל החשבון זהה בשניהם, אם כי זו פעולה שעלולה לקחת מספר ימים.
🕒 פורסם בתאריך: 22/10/2015 00:15
במקרה של אינטראקטיב גם הניירות וגם המזומן מופרדים וכך ניתן לדעת איך כל תיק מתנהג כולל התשואה שהוא ייצר ותזרים המזומנים שלו.

כל זאת ועדיין ניתן להעביר ניירות ומזומן בזמן אמת ללא עלות מתיק אחד לאחר.

בצורה הזו ניתן לייעד לכל תיק "אסטרטגיית פעולה" משלו כגון "תיק הארי בראון", "תיק שוקולד מריר", "תיק מניות דיבידנד", "תיק אג"ח" וכו' ועדיין להנות מהיכולת לשנות את תמהיל התיקים ולהעביר דברים מיידית וללא עלויות.
🕒 פורסם בתאריך: 22/10/2015 01:50
לשאלתך, אצלי אני בוחר קרן מסויימת אשר יש לה מטרה שאני הגדרתי ואני לא נוגע בה עד לתאריך בו התחייבתי לעצמי לגביה (מלבד הפקדות פעם בשנה שאני מבצע אליה). את הרישום של המטרה שלה אני מבצע אצלי בקובץ פרטי.
🕒 פורסם בתאריך: 22/10/2015 03:09
כמשקיע נדל״ן, לנכסים שונים יש מאפיינים שונים ואני מייעד אותם למטרות שונות. חלק מאפשרים נזילות וחלק לטווח רחוק, חלק מכוונים לתזרים מזומנים וחלק לעליית ערך. בקיצור, כל נכס והמטרות שלו.
🕒 פורסם בתאריך: 24/10/2015 23:27
איך בדיוק אתה עושה את זה? אני מדבר איתם במשך 3 ימים כבר והם טוענים בתוקף שזה בלתי אפשרי.

אתה בחשבון רגיל פרטי?
🕒 פורסם בתאריך: 24/10/2015 23:34
חשבון רגיל דרך מתווך ישראלי.

אם אתה עובד ישירות עם אינטראקטיב אז אולי הם לא מספקים לך את השירות וזו הטבה עבור הגוף המתווך בלבד.
🕒 פורסם בתאריך: 24/10/2015 23:56
כל מה שאפשר דרך מתווך אפשר גם ישירות מולם.

אגב כל אחד גם יכול להיות מתווך.
🕒 פורסם בתאריך: 24/10/2015 23:58
זה למעשה ההבדל בין העולם המפותח - ארה"ב - לעולם המתפתח - ישראל. ממש לא הפתיע אותי לשמוע שאפשר לעשות הפרדה לוגית של כספים ב-IB בהתחשב בעובדה שבארה"ב כבר מזמן אפשר לשלוח לבנק מייל ופה בארץ עדיין מתעסקים עם פקס.

וכן, אותי כבר מזמן שכנעת לעבור. פניתי כבר לקוואנטום ואפילו אצלם כבר קיבלתי שירות כמו שלא רואים פה בארץ בכל יום, גם במגזר הפרטי.

כמעט שכחתי להירשם דרך הלינק שלך ולקבל הנחה.
🕒 פורסם בתאריך: 25/10/2015 00:02
זה פשוט הזוי אני מתקשקש איתם כבר כ"כ הרבה זמן בקשר לזה, רמת התמיכה בIB זה כאילו אתה מדבר עם ילד בכיתה ב'.

הם טוענים שכדי לעשות כזה דבר אני חייב להיות חברה ולא אדם פרטי.
🕒 פורסם בתאריך: 25/10/2015 00:41
לא מאוחר מידיי לדבר עם קובי :)

וזה מסתדר בדיוק עם מה שאמרתי שזו הטבה של המתווך וסותר את מה שאתה אמרת:

בכל אופן ישנם הטבות נוספות שניתנים ללקוחות שמגיעים דרך הגוף המתווך כגון פטור מעמלת אי-פעילות ללא דרישת שווי תיק של 100,000 דולר ותמיכה ממש מעולה בעברית (בניגוד לתמיכה הקטסטרופלית באנגלית).
🕒 פורסם בתאריך: 25/10/2015 01:46
שאתה אומר "תיק אחר" זה חשבון אחר בIB או תיק אחר באותו מספר חשבון? (U123456) ?

איך בדיוק ה"תיק האחר" נקרא שם?

אם פותחים דרך מתווך הניירות מוחזקים על שמם או על שימך?

מנכים מס במקור?

יש להם גישה לחשבון?
🕒 פורסם בתאריך: 29/10/2015 23:55
אחרי שהכנתי לאשתי מצגת והסכמנו על כל המטרות השונות לכסף שלנו (קרן חרום, חיסכון ילדים וכו') אני מנהל את הכל תחת חשבון מסחר עצמאי + IRA (אני מתייחס לכל החשבונות ביחד מבחינת שווי התיק הכולל), ומבחינת מטרות ההשקעה אני מנהל כל אחת באקסל שונה או בSHEET שונה. אישית אני מעדיף ככה להפריד לגמרי. ובדף נפרד שמסכם את כל השווי הכלכלי שלנו.

התלבטתי רבות אם לעשות ממש חשבון נפרד לכל מטרה, או למטרות הגדולות, אבל זה לא שפוט לי כבר היום לאזן ולחשב בין המסחר העצמאי לבין הIRA, ועל זה להוסיף גם עלויות ניהול חשבון נוספות.

הסיבוכיות באיך שאני מנהל היא חלוקה של נכסים בין שני החשבונות לפי אחוז התיק שקבעתי לכל מטרה. לדוגמה בגלל ההגבלות של עד 10% משווי תיק IRA למניה ואני רוצה נגיד 20% מנכס כלשהו, אז אני משלים את הקניה בחשבון העצמאי (בדוגמה הזו קניה של 11% כדי לא להיות על הסף של המגבלה).

מה שכן, אני מנהל את שני החשבונות באותו בית השקעות והתגלה לי שאם אני רוצה לקנות/למכור את אותו הנכס לשני החשבונות, בית ההשקעות רואה את זה כקניה אחת ומפצל בין שניהם בעלות קניה אחת ולא מחייב פעמיים. אם כי דבר כזה דורש קניה דרך חדר המסחר ולא דרך התוכנה.

יש לי חבר שלא מאמין בכלל ב"להפריד חשבונות ומטרות" כיוון שבסופו של דבר זה מלאי ההון שיש לו ומזה הוא יחיה/יפריש למטרה שצריך. הטענה שלו שאם נגיד יש לך חיסכון לילדים "סגור" שמיועד אך ורק אליהם (ונניח שיש לך המשמעת לא לגעת בכסף הזה), אם נגיד הילדים יצטרכו בעתיד עוד עזרה - לא תעזור לילדים שלך? ומאיפה יגיע הכסף הנוסף? בדיוק, מאותו POOL. אז הוא מסתכל על 100% מההון שלו ומנהל את כולו כמקשה אחת. זה בהחלט מפשט הרבה מההתעסקות עם מטרות שונות.

לגבי העברת מניה מחשבון אחד לחשבון שני, מכרתי בחשבון IRA מניה שעברה הרבה מעבר ל-10% המותר ובמקביל קניתי אותה בערך באותו מחיר בחשבון השני. ביום למחרת התקשרו אלי מחדר המסחר ואמרו שרשות ני"ע האמריקאית ביטלה את שתי הפקודות כי אסור לבצע קניה ומכירה מחשבון לחשבון של אותו אדם.

אז הפיתרון של IB הוא טוב, כל עוד לא מלהטטים עם ה-IRA.
🕒 פורסם בתאריך: 30/10/2015 07:59
מהסקרנות, אילו מטרות שונות יש לכם למשל?

אצלנו יש:

לימודים גבוהים לכל אחד מהמפלצות, חיסכון כללי לפרישה (לא בהכרח מוקדמת) ושדרוג הדיור (או בשכירות או בקנייה - בהתאם לנסיבות) בעוד כ-5-10 שנים.
🕒 פורסם בתאריך: 30/10/2015 08:36
אני חושבת שהטענה הזאת נכונה רק בחלק מהמקרים - מי שיעזור לילדים בכל מקרה יכול להשתמש בטענה הזאת, אבל מי שמבחינתו העזרה לילדים היא לא על חשבון היכולת שלו לחיות בפרישה, בהחלט יגביל (אני מקווה) את העזרה לילדים לכמה שהוא יכול להרשות לעצמו. כמובן תמיד יש יוצאים מן הכלל: אם מישהו למשל יזדקק לטיפול רפואי מציל חיים, כל התכנונים והמטרות לא יהיו רלוונטיים. אבל מטרת התכנון היא להתמודד עם מהלך חיים סביר, לא עם מקרי חירום שבהם כל הכללים נשברים בצדק.

לגבי השאלה המקורית, אני לא ממש מפרידה מטרות, כי אין לי כרגע שום דבר שאני חושבת שאהיה חייבת להוציא עליו סכום גדול בעתיד. בפועל הוצאות גדולות יהיו תלויות במצב. למשל, אם נוכל להרשות לעצמנו שיפור דיור בלי לפגוע במצבנו בפרישה, אולי נעשה זאת. אם הייתי יודעת שאני בודאות מתכננת להוציא סכום כסף גדול בעוד מספר שנים, הייתי מחשבת את אחוזי המניות והאג"ח בתיק בהתאם. למשל: אם לפרישה אני רוצה 70% מניות ולמטרה הקרובה יותר אני רוצה 30% מניות, אפשר לחשב מה אחוז המניות הכולל צריך להיות, לפי סכום הכסף שאני רוצה להקצות לכל מטרה.
🕒 פורסם בתאריך: 01/11/2015 16:13
את יכולה להרחיב? איך מתבצע החישוב?
🕒 פורסם בתאריך: 01/11/2015 19:00
אם אני לא טועה, דוגמא להמחשה

לפרישה זקוק מיליון- שזה 700 אלף

ולמטרה הקרובה 10k- שזה 3 אלף

יוצא יחד 703 אלף מוקצים למניות
🕒 פורסם בתאריך: 01/11/2015 20:33
ואז כשמגיע זמנה של המטרה המסויימת את מנזילה את החלק שלה מההשקעה הכללית?
🕒 פורסם בתאריך: 05/11/2015 18:27
כן, זה מה שהייתי עושה.