⬅ חזרה לאינדקס

דיבור מול קהל

🕒 פורסם בתאריך: 22/10/2015 18:17
היי,

האם יש למישהו המלצה על ספר או תירגול לשיפור יכולת הדיבור בפני קהל?
🕒 פורסם בתאריך: 22/10/2015 19:19
לתפוס בני משפחה לתרגול. מישהו מהעבודה. לעמוד מול מראה.
🕒 פורסם בתאריך: 22/10/2015 21:33
פשוט לקפוץ למים ולדבר מול קהל. בהתחלה יהיה קשה, יהיו גמגומים אבל אם ממשיכים לתרגל, זה אפילו נהיה כיף.
🕒 פורסם בתאריך: 22/10/2015 21:58
אם את מתכננת להעביר הרצאה עם לוח, טיפ מדהים שקיבלתי ועובד כל פעם זה לתכננן (ממש לצייר) איך את רוצה שיראה הלוח כשאת מסיימת לדבר (אם תצטרכי למלא לוח, למחוק ולמלא שוב בחומר אחר אז ציירי לעצמך את שני הלוחות מראש) . זה עוזר להפריד בין עיקר לטפל, חוסך בזמן כתיבה (כי כשמתכננים מראש אז אפשר לבחור את צורת ההתנסחות הכי ברורה וקצרה שיש) ועוזר 'להרגיש' איך זה יראה מהצד של המקשיבים.

ועוד משהו, אני מוצא שההרצאות הכי פחות טובות שלי קורות כשאני פחות שולט בחומר שעליו אני מדבר, ולכן המסקנה היא שהרצאה טובה = הכנה מעולה, פשוט לדעת הכל כולל הכל על מה שמדברים.
🕒 פורסם בתאריך: 22/10/2015 23:49
התחלתי את השירות הצבאי שלי עם פחד קהל וסיימתי אותו בתור אחד ה"מרצים" המבוקשים.

בנוסף למה שנאמר -

1. תקפידי לא לאבד את הקהל. עם זה על ידי שאלת שאלות, יצירת קשר עין או כל דבר אחד שמשתף את הקהל בצורה כל שהיא בהרצאה.

2. תמיד תמיד - תבואי לפחות 15 דקות לפני ההרצאה, כי תמיד תמיד תמיד יש תקלות : המקרן לא עובד, השלט של המזגן לא עובד, המחשב לא עובד, אין סיסמה למחשב, התושים לא עובדים וככה בלי סוף.
🕒 פורסם בתאריך: 23/10/2015 00:59
טריק ששמעתי לגבי הרצאות: אפשר לשים "שתולים", אנשים שישאלו שאלות שאמרת להם מראש, בזמן שאמרת להם מראש. ככה יש לך תשובה מעולה מוכנה ואת יוצאת תותחית
🕒 פורסם בתאריך: 23/10/2015 07:44
מה שניקרא "הכנותי מראש"
🕒 פורסם בתאריך: 23/10/2015 10:47
כמה דברים:

1. תרגול

2. אם יש אפשרות להציג מצגת או דפים ממוקדים ולהשתמש בהם.

3. אם מדברים על נושאים שקשה להסביר או קשה להבין - כדאי לשלב את זה עם דוגמאות שקל להבין

3. לשלב הומור - כמובן תלוי בקהל היעד.

למשל - כשאני נשאל שאלה שאני יודע לענות עליה - אני אומר שזו שאלה מצויינת ושואל אם מישהו יודע מה ההבדל בין שאלה טובה לשאלה מצויינת (לשאלה מצויינת יש לי גם תשובה, בדיחה פופולרית בקרב מרצים באקדמיה).
🕒 פורסם בתאריך: 19/11/2015 12:14
תרגול תרגול תרגול, להתנדב ללמד חומר חדש את הצוות בעבודה, להתנדב להרצות על נושא שמכירים לנוער בסיכון וכדומה. רק תרגול יגרום באמת לשיפור. יש גם משהו שהשתתפתי בו פעם שנקרא פאוורפוינט קריוקי, עולים לבמה, נותנים לך נושא רנדומלי ומצגת רנדומלית, ערב שמספק הרבה מאוד צחוק ובידור.

היה לי פעם אחת שצילמו אותי מרצה בוידאו ולמדתי מזה המון (שפת גוף, מילים שחוזרות על עצמן יותר מדי וכו')

עוד משהו זה מצגת, אף פעם לא לקחת מוכנה אלא להכין בעצמך, כל כך הרבה פעמים זה הוציא אותי הרבה יותר מקצועית בגלל שהכרתי כל שקף ושקף במצגת, קרה לי בהרבה פגישות שמישהו שאל שאלה ואני בשיא האלגנטיות פשוט העברתי את המצגת לשקף הבא שהתחיל את התשובה. למרות שאני חייבת להגיד שאחרי כמה שנים הפסקתי להשתמש במצגות ועברתי לצייר על לוח (לא שיש לי כישרון ציור) אבל זה פשוט מאפשר הרבה יותר גמישות ויכולת לזרום עם הקהל על מה שמעניין אותו.
🕒 פורסם בתאריך: 27/11/2015 20:48
מהתשובות של רוב האנשים מתקבל הרושם שהשאלה לא הגיונית:

אם פותחת הדיון צריכה להרצות והיא רוצה להשתפר בזה, אז ההמלצה פה היא לתרגל (להרצות על אמת או להתאמן על יבש).

אבל זה לא נכון, כי כן יש ספרים / סדנאות / חומר אחר שקשור לצורה נכונה של הרצאה, אחרי הכל יש תארים שלמים שעוסקים בזה (למשל הוראת המדעים) ויש ספציפיקות לכל תחום ותחום.