⬅ חזרה לאינדקס

תהייה לגבי מועדי הפקדות לתיק

🕒 פורסם בתאריך: 29/10/2015 10:33
עלתה לי תהייה קטנה לגבי הפקדות חדשות לתיק ואיזון.

התהייה היא כזאת:

כל חודש יש לי כספים חדשים שאני יכול להפקיד לתיק ההשקעות.

מה שאני עושה: שם את הכספים החדשים בקרן כספית דרך הבנק וככה צובר כספים בקרן כספית עד סוף הרבעון.

בכל סוף רבעון אני מוכר את הקרן הכספית, מפקיד את הכסף לתיק ההשקעות וקונה, מאזן וכו'

הסיבה להתנהלות הזו, היא שאני אישית מעדיף להיכנס לתיק ההשקעות שלי רק פעם ברבעון ע"מ לקבל אינדיקציה טובה יותר על התקדמות התיק מאשר צפייה יומית + להקטין משמעותית את הסיכון שלי לבצע טעויות בתיק.

העניין הבעייתי הוא שאני מפסיד פוטנציאל לתשואה על הכספים החדשים למשך רבעון.

בהפקדה חודשית למשל, אני מממש את הפוטנציאל לתשואה, אבל מגביר את הסיכון לטעויות בתיק.

חשוב לי לציין שאני אישית חושב שלא אעשה יותר מידי טעויות בהתעסקות גדולה יותר עם התיק, אבל מצד שני לא תמיד אפשר לדעת מראש מתי ואם יקרו טעויות ואיך התגובה שלי תהיה למשבר כמו 2008.

מה דעתכם על הנושא? איך אתם מפקידים?
🕒 פורסם בתאריך: 29/10/2015 10:41
למה אתה מתכוון שאתה אומר "טעויות בתיק"?

אם יש לך תוכנית השקעה - הוספת כסף חדש כל חודש היא עניין טכני, לצורך עניין מחשב יכול לעשות זאת ללא שום קבלת החלטות.

למעשה איזון פעם ברבעון מגדיל את הסטיה שלך על פני הרבעון מהתוכנית המקורית (בגלל תנודתיות).
🕒 פורסם בתאריך: 29/10/2015 10:50
אתה מרויח את זה בחזרה בכך שאתה משלם פחות עמלות אז לא באמת הפסדת הרבה.

אני אישית מחנה את הכספים בפק"מ במהלך הרבעון לפני שאני מעביר אותם לחשבון ההשקעות.
🕒 פורסם בתאריך: 29/10/2015 11:35
בהנחה שההפקדות שלך הן בהתאם לתוכנית מוגדרת מראש, ואלא אם אתה משלם עמלת מינימום, אז עדיף להשקיע כל חודש.
🕒 פורסם בתאריך: 30/10/2015 12:00
הכוונה ב"טעויות בתיק", היא (לדוגמא) להתפתות למכור ברגעי משבר / לשנות הרכב לא בהתאם לתוכנית וכו'

למשקיע שבודק את התיק פעם בחודש יש פי 3 יותר סיכוי לעשות טעויות ממשקיע שנכנס רק פעם ברבעון (נכנס 12 פעמים בשנה לתיק במקום 4)

אגב, למשקיע שנכנס כל יום יש פי 91.25 סיכוי לעשות טעויות ממשקיע רבעוני :)

כמובן שכל זה תלוי בין היתר בעיקר בתוחלת הסיכון האישית של כל משקיע. הבעיה שאני עוד לא הייתי במשברים קיצוניים (כמו 2008), ככה שנכון לרגע הזה התגובות שלי לפאניקה עדיין לא ברורות במלואן, מעבר לעובדה שאני משער שלא אמכור במשבר.

לגבי הסטייה מהתוכנית - אתה צודק לגמרי.

מה שמעניין אותי אם זה מחיר ששווה לשלם ע"מ להפחית את הסיכון לעשות טעויות בתיק.

איזה עמלות נחסכות בקניה מרוכזת פעם ברבעון?
🕒 פורסם בתאריך: 30/10/2015 13:00
אם אתה קונה פעם ברבעון אז טענת שאתה מפסיד "תשואה של רבעון".

האלטרנטיבה היא לקנות פעם בחודש ולשלם עמלות פעם בחודש.

בקניה פעם ברבעון אתה חוסך את העמלות של "פעם בחודש".

אישית אני רוכש מניות דיבידנד כשיש לי מספיק כסף לביצוע הפעולה עם עמלה סבירה.

מבחינתי אני לא מסתכל על שווי התיק אלא על יציבות הדיבידנד כך שאין לי בעיה להסתכל בחשבון ההשקעות כל הזמן אם זה מסקרן אותי.

הנקודה היא שהדברים החשובים לא משתנים גם אם המחיר משתנה.
🕒 פורסם בתאריך: 30/10/2015 13:17
אז לפי הבנתי, אין עמלות מיוחדות שנחסכות.

הרי העמלות מחושבות כאחוז מסוים מהכסף שמושקע, אז זה לא משנה אם החודש אשלם עמלת קניה 1% על 1000 ש"ח נניח (10 ש"ח), או אם אני אשלם 1% בסוף הרבעון על 3000 (30 ש"ח).

לגבי עמלות העברה בנקאית, אני לא משלם אז פחות רלוונטי לי.

ונכון, למניות דיבידנד יש את היתרונות שלהם :)

אני משקיע במדדים ובמדדים השיקול של שווי השוק יותר רלוונטי.
🕒 פורסם בתאריך: 30/10/2015 13:25
שכחת את נושא עמלות המינימום.

עריכה: דרך אגב, איך אתה לא משלם על ההעברה? ומה לגבי עמלת המרת מטח?
🕒 פורסם בתאריך: 30/10/2015 13:32
צודק. יש פה חיסכון מסוים בהתחשב בזה.

ויש לי "הסדר" עם הבנק לגבי זה :)

עלמת המרת מט"ח לא רלוונטית לי, משקיע בברוקר ישראלי (מיטב) ובמוצרים ישראליים.
🕒 פורסם בתאריך: 30/10/2015 13:43
+ עמלת מינימום שיכולה להיות גבוהה יותר מעמלת הקניה, אלא אם יש לך פטור מעמלת מינמום.

[doc29 הקדים אותי]
🕒 פורסם בתאריך: 13/11/2015 14:38
אגב, שים לב שאחרי דמי הניהול, ובחלק מהקרנות הכספיות גם דמי הוספה, יכול להיות שבכלל משתלם יותר להשאיר את הכסף במזומן לתקופה כל כך קצרה.
🕒 פורסם בתאריך: 14/11/2015 22:12
דעתי - עזוב אותך משטויות.

אתה משקיע לטווח של שנים. ההבדל בין להשקיע פעם בחודש או בפעם ברבעון הוא זניח. כל התנודתיות בטווחי זמן האלה בלתי נראית כשמסתכלים על שנים רבות. תשקיע בשוק במועדי זמן קבועים ואפילו אל תסתכל על המחיר. לפעמים זה יהיה יקר, לפעמים זה יהיה זול - בממוצע זה לא משנה. תעשה מה שבא לך, רק תהיה עקבי.
🕒 פורסם בתאריך: 18/11/2015 15:41
מה מה מה? יש פה הנחה מוזרה שמספר הפעמים שבדקת את התיק פרופםורציונאלי למספר הטעויות שאתה עושה?

יש פה הנחות סמויות לא סבירות. אני מכיר לא מעט אנשים שבודקים את התיק שלהם כל יום אבל מבצעים פעולת קנייה בסכום המתאים לעמלת המינימום.

ידוע שאנשים שבודקים הרבה את התיק שלהם בדרך כלל גם נוטים להגיב באופן אמוציונאלי, אבל קורלציה אינה קוזציה. הרי ברור שאדם שקול, שיש לו תכנית פעולה מסודרת, יכול לבדוק את התיק שלו כמה שהוא רוצה, וזה לא יזיז אותו.
🕒 פורסם בתאריך: 18/11/2015 16:45
הוא מניח שמספר הפעמים שאתה בודק את התיק פרופורציונאלי לסיכוי לטעות (כל פעם שאתה בודק את התיק יש לך סיכוי לבצע פעולה כלשהי שלא היית מבצע אם לא היית בודק את התיק).
🕒 פורסם בתאריך: 18/11/2015 17:00
הבנק מהווה בשבילי HUB ולא מקום להשקעות.

בשום אופן לא הייתי משקיע כספים בקרן כספית. הייתי חוסם את כל המסחר בני"ע בבנק וחוסך שם עלויות למינימום (אצלי 0).

אז נשאלת השאלה למה לא להפקיד כל חודש לבית השקעות.

בהנחה סבירה שאין עמלה על העברת כספים לבית ההשקעות (ואם יש לך, אתה פראייר), העמלה היחידה שרלוונטית היא עמלת המינימום.

ברור שאם ההפקדות שלך הן מעל לעמלת המינימום אז ברור שאין הפסד בלעשות את זה כל חודש.

אם ישנה עמלת מינימום הייתי למשל כל חודש מפקיד לאפיק אחד מתוך האפיקים שהכי סוטה מאיזון מושלם כדי לשלם רק עמלת מינימום אחת ולא יותר.

לגבי עמלת מינימום אחת, נראה לי ששווה לך להפסיד 3 שקלים (בערך) לחודש בשביל הסדר הטוב.

הטקסט לעיל מתיחס להשקעות בבתי השקעה בארץ ובמיוחד השקעות בני"ע בארץ. לגבי ברוקר בחו"ל הטרטור החודשי לא מוצדק לדעתי.
🕒 פורסם בתאריך: 21/11/2015 02:49
זה לא הנחה, ביצעו על זה מחקרים אקדמיים ומצאו 2 דברים עיקריים:

עודף חשיפה למידע מוביל לעודף פעולות שמוביל לתשואות נמוכות יותר.

ככל שפלוני בודק את התיק שלו יותר ככה התשואה שלו נפגעת, עוד הפעם: כתוצאה מעודף פעולות.

צר לי שאני לא זוכר את מי ומתי ביצעו את המחקר אבל תוצאותיו זכורות לי היטב.

לא סתם אומרים שהדרך הטובה ביותר להרוויח ממניות זה לקנות אותם ולשכוח מהם...
🕒 פורסם בתאריך: 21/11/2015 09:58
אני בטוחה שגם מחקר יראה שככל שההכנסה יותר גבוהה ההוצאות יותר גבוהות, ובכל זאת יש לא מעט אנשים בפורום הזה שאצלם זה לא כך. מחקרים התנהגותיים זה טוב כדי לחזות מה אוכלוסיה כללית תעשה בממוצע, אבל כאן לא מדובר על אוכלוסיה כללית אלא על מישהו שהחליט להיות משקיע פסיבי. אם היה מחקר שמראה שמשקיעים פסיביים עושים יותר פעולות ככל שהם בודקים יותר את התיק שלהם, זה היה יותר משכנע. סתם כדוגמא: אני עשיתי אפס פעולות בתיק שלי במשך תקופות ארוכות, וזה למרות שידעתי מה מצבו ברמה שבועית לפחות. למה? כי ידעתי שזה לא בתוכנית שלי לעשות עכשיו פעולות, וכי הכרתי את המחקרים האלה...
🕒 פורסם בתאריך: 21/11/2015 10:45
כן, זה באמת קשקוש. לכל משקיע מספיקה טעות אחת (ע"ע מכירת התיק בפאניקה) בשביל לחרבש לעצמו תשואות של כל תקופת ההשקעה.

במובן הזה, זה לא משנה אם תבדוק פעם ברבעון ב - 25 שנות תיק (100 פעמים), או אם תבדוק את התיק 100 פעמים ביום.

אם אתה מועד לפורענות, אתה תטעה. אם לא - לא.
🕒 פורסם בתאריך: 21/11/2015 15:21
האם בדיקת התיק או פעולה בתיק נתפסת כריגוש או כטורח?

אם היא נתפסת כריגוש, אז באמת עדיף להתרחק מהתיק, כשם שכדאי להתרחק מממתקים בעת דיאטה.

אם היא נתפסת כטורח, אז גם אם התיק ייבדק כל יום, זה ייעשה מתוך פיהוק, וכעבור רגע הכל יישכח... וזה לא ישנה כלום.
🕒 פורסם בתאריך: 21/11/2015 15:29
קוראים לזה הנחה מבוססת על מחקר, זו עדיין הנחה.

אתה מסוגל לצטט מחקר אחד שטוען שיש קוזציה, ולא סתם קורלציה מובנת מאליה...?
🕒 פורסם בתאריך: 05/10/2021 12:01
מצטער על החייאת הפוסט אחרי 6 שנים כמעט..

אבל הדעות חלוקות לגבי מועד הפקדה לתיק השקעות

חכמת ההמונים- הפקדה רבעונית או חודשית? (כמובן לא ייעוץ ו/או המלצה, רק חכמת המונים)

תודה מראש
🕒 פורסם בתאריך: 05/10/2021 12:18
אני חושב שהנקודות העיקריות הוזכרו כאן כבר בפוסט.

נותר רק להחליט.
🕒 פורסם בתאריך: 05/10/2021 12:49
לא צריך להתנצל, לגיטימי..
🕒 פורסם בתאריך: 05/10/2021 14:19
בהפקדה חודשית- מרוויחים את התשואה, מפסידים דמי טיפול

הפקדה רבעונית- "מרוויחים" את דמי הטיפול, חשופים פחות לביצוע טעויות

ז"א שהשיקול הוא בין להרוויח את התשואה לבין תשלום דמי טיפול?
🕒 פורסם בתאריך: 05/10/2021 14:23
נכון.

ובכל מקרה ההבדלים הם סביב רבע אחוז (חד פעמי) על השקעה שבסופו של דבר תניב מאות אחוזים, כך שזה לא משנה.