⬅ חזרה לאינדקס

איזון תיק והפקת לקחים מהמשבר

🕒 פורסם בתאריך: 13/07/2020 17:35
התיק שלי מורכב מ-50%-50% VTI VXUS

אני מאזן אחת לחצי שנה, בחודשים ינואר ויולי, על ידי הוספת כסף חדש שאני שם בצד מדי חודש.

השיטה נוחה לי, פשוטה, לא מצריכה מאמץ מיוחד. אני לא מסתכל על התיק שלי כמעט בכלל ונהגתי כך גם במהלך הירידות החזקות בתחילת המשבר. לפי המשקיעה לא כדאי בעת משבר לערוך שינויים באסטרטגיית ההשקעה, אני מסכים, דבקתי בזה והוכחתי לעצמי שסיבולת הסיכון שלי של 100% היא במקום כי לא דאגתי במיוחד לאור אופק ההשקעה הארוך ואולי גם בשל גודל התיק הקטן יחסית של 100K כך שידעתי שאני לא מפסיד מיליונים. בכל מקרה, אפשר להגיד שאני מרוצה בפן הפסיכולוגי.

אני יודע שהמשבר לא הסתיים ואנחנו בדרך לגל שני וכולי, אבל היום הגיע יום האיזון. הפקדתי כספים, המרתי לדולרים והוצאתי הוראות קנייה ל-2 הניירות. אני אתרכז כרגע ב-VTI. המחיר של VTI היום גבוה ממחיר האחזקה שלי ולאחר הקניה עלה מחיר האחזקה הממוצע שלי. התחושה שקיבלתי היא שלמעשה לא ניצלתי את המשבר לטובתי. כלומר לא קניתי סחורה בזול ובעצם "הפסדתי" את הירידות רק בשביל לקנות סחורה במחיר גבוה.

כחלק מתהליך הפקת לקחים, אני רוצה לדעת האם יכולתי לעשות משהו אחרת? האם יש כללים אחרים שאני לא מכיר שאולי כדי להחיל. או האם כדאי להמשיך בדרך הזו ולאורך השנים דברים יתאזנו, ביולי או ינואר 2022 כן אצליח לקנות סחורה זולה, כי כרגע מאז פתיחת התיק המחיר של VTI רק עולה וכל קניה של הנייר הזה יותר יקרה מהקודמת.

סורי על החפירה, תכננתי שייצא קצר יותר.
🕒 פורסם בתאריך: 13/07/2020 17:46
בהזנחת עמלות, ככל שתפקיד לעתים קרובות יותר כך מחיר הקניה הממוצע יתקרב למחיר הממוצע של המדד על פני תקופת הזמן הרלוונטית. אם לדוגמה היית מפקיד כל חודש, לא היית מפספס את הירידות. שים לב שאולי עכשיו אתה מאוכזב, אבל גם במקרה ההפוך שבו היו עליות ״מוגזמות״ שירדו חזרה מהר למחיר הקודם, גם את זה היית מפספס.

מה שאני מציע לך זה שני דברים:

1. לגבי מה שהיה - תשכח. מבחינתך הירידות האלה פשוט לא היו.

2. לגבי העתיד, תניח כמה הנחות (נניח עלייה שנתית ממוצעת שך %X) ותבדוק אם החיסכון בעמלות שווה את ההפסד של ההמתנה, בתוחלת. אם לא - תתחיל להפקיד לעתים קרובות יותר ו״תזכה״ גם במחיר קנייה ממוצע שעוקב טוב יותר אחרי המדד. אם כן - תחשוב אם שווה לך להפקיד לעתים קרובות יותר בכל זאת כדי למזער את התסכול שאתה חווה עכשיו.
🕒 פורסם בתאריך: 13/07/2020 20:36
תודה על ההסבר חבר.

בהפקדה שנתית כרגע של 20K לא ישתלם לי לחלק לרבעונים אז אשאר כרגע עם ההפקדה החצי שנתית.
🕒 פורסם בתאריך: 13/07/2020 21:04
עוד אפשרות (אבל דורשת יותר מאמץ) -

לשלב בכללי האיזון גם כלל שאם התיק יוצא מאיזון של יותר מ-X%, אתה מבצע איזון בכל מקרה, גם אם לא הגיע מועד האיזון החצי שנתי.

זה אולי פחות רלוונטי לאיזון בין VTI/VXUS, אבל בתיק מניות\אג"ח זה משמעותי.

זה דורש ליצור מנגנון מעקב והתראות.
🕒 פורסם בתאריך: 13/07/2020 21:22
אתה לא מרוצה מהעובדה שאתה מרוויח ?
🕒 פורסם בתאריך: 14/07/2020 09:22
אם זה מה שהבנת מהטקסט, אשריך.