⬅ חזרה לאינדקס

חוצפה של בנקים + עמלות על העברת מט"ח

🕒 פורסם בתאריך: 03/11/2015 12:14
שלום לכולם,

אתחיל בתלונה, בכל פעם שמתבצעת לחשבון הבנק שלי העברה של מט"ח מחו"ל יכולים לעבור שבועיים + עד שהכסף מתקבל בחשבון. בהתחלה הסבירו לי שלמרות שיש מחשבים ואינטרנט ומערכות סליקה משוכללות עדיין הם מעבירים את הכסף מבנק לבנק מבנק לבנק עד שהוא מגיע אליי ולכן זה לוקח כ"כ הרבה זמן.

לא כ"כ קניתי את זה ושוב ושוב נאלצתי להמתין לשווא לכסף שלי, עם הזמן שמתי לב שכל פעם שאני פונה לסניף, הם "מוצאים" את הכסף שלי ש"בדיוק היום היה אמור להיכנס..."

פעם בטעות טלפנית פלטה לי שהכסף מגיע לחשבון מט"ח של הסניף והם פשוט לא מבצעים את העברה הישירה אליי.

(בבדיקה עם קולגה שנמצא בבנק לאומי, מסתבר שהתופעה מתרחשת גם לו)

בכל מקרה אחרי עוד המתנה של שבוע על סכום אחר, אני רוצה לשנות את התנאים שלי בבנק.

א. להיכנס למנהל ולהתנות את ההישארות של פעילות המט"ח שלי בהפסקת הנוהג הזה .

ב. לשנות את העמלות קבלת מט"ח לחשבון. מישהו הצליח להוזיל כאן את עמלות קבלת המט"ח ולכמה?
🕒 פורסם בתאריך: 03/11/2015 20:21
הוראות של איסור הלבנת הון מכריחות אותם לא להעביר את הכסף ישירות לחשבונך. הם אמורים לבדוק מדי יום למי הועבר כסף , להתקשר אליו, לשאול אותו בגין מה, אם הכל בסדר להעביר. בפועל, חלק מהסניפים כל כך עמוסים שלא מספיקים להגיע לזה. אם יעבירו את הכסף מבלי לתעד בגין מה ויתברר שזה היה הלבנת הון או מימון טרור הם אחראים לכך מבחינה פלילית והבנק לא יעמוד מאחוריהם- בקיצור, עוד חוקים שבסוף מי שמשלם עליהם הוא האזרח
🕒 פורסם בתאריך: 03/11/2015 20:28
יכול להיות שזה המקור לסחבת המובנית, אבל בפועל מעולם לא נשאלתי על דבר כזה (וגם לא מי שביצע את ההעברה)....
🕒 פורסם בתאריך: 04/11/2015 00:22
זה בוודאי חלק מהעניין ואני נשאלתי בעבר לגבי מקור של כספים שנכנסו לחשבון מט"ח לפני שהם "שוחחרו" לחשבון שלי.
🕒 פורסם בתאריך: 04/11/2015 08:01
גם כשמפקידים צ'ק מט"ח תמיד שואלים אותי מה זה הכסף הזה, מאיפה הגיע ולכבוד מה. פעם אחרונה הפקידה אמרה לי שזו הסיבה שאי אפשר להפקיד צ'ק מטח במכונות, כי הם צריכים רישום מפורט.

אגב, העמלה על הפקדת צ'ק מטח בבנק שלי ירדה לאחרונה דרסטית ל-3 דולר. כמה עמלה דורשים ממך על ההעברה?
🕒 פורסם בתאריך: 04/11/2015 08:20
מעל 200$ הם (בנק הפועלים) גובים 0.19% עם מינימום 30$ ומקסימום 170$, לא סכומים צנועים בכלל.
🕒 פורסם בתאריך: 04/11/2015 09:20
וואו, זה באמת הרבה!

יש לך אפשרות אולי להעביר את הכסף בצ'ק? נראה לי שבמקרה הזה החסכון שווה את הטירחה...
🕒 פורסם בתאריך: 04/11/2015 09:22
כנראה, באמת ראיתי עכשיו את השינוי המהותי הזה (בפעם האחרונה שהפקדתי צ'ק מט"ח העמלה היתה דומה לעמלת העברת מט"ח) אבל לצערי לא בכל מצב זה אפשרי...

יש מישהו שהצליח להוריד את עמלות המט"ח?
🕒 פורסם בתאריך: 04/11/2015 10:07
אני רציתי להעביר סכום מחשבון מטח על שמי לבנק אחר, כשאני בעל שני החשבונות. יוצא שאני אצטרך לשלם מעל 1%!!!! על העברה כזו. לא ביצעתי אותה כרגע.
🕒 פורסם בתאריך: 04/11/2015 11:45
העברת מטח בארץ מחשבון לחשבון אחר על שם אותו בן אדם בפיקוח בנק ישראל, ומקסימום תעלה 10$.

לטובת פעילות שוטפת במטח כגון העברה לחול וקבלת מטח מחול, בנק הדואר נותן עמלות הכי טובות.
🕒 פורסם בתאריך: 21/09/2018 18:06
אז אנחנו ב-2018.

מה סדר הגודל של עלות העברת מט"ח בין חשבונות בארץ?

בסכומים קטנים, האם עדיף פשוט להמיר לש"ח?
🕒 פורסם בתאריך: 21/09/2018 18:11
העברת דולרים מבנק הפועלים לבנק הפועלים עלתה לי 5 ש"ח.
🕒 פורסם בתאריך: 21/09/2018 18:15
ובין בנקים שונים?

(ולמה הם לא יכולים לכתוב מה העמלות ישירות בעמודים הרלוונטיים כשמחוברים לחשבון...)

למשל, במזרחי כתוב 10$ על "5.10 העברת מט"ח בארץ ומבנק אחר בארץ" (משתמע גם על קבלה?) ל/מחשבון "אותו לקוח", אבל קשה יותר למצוא מה העמלות אחרי "הטבות".
🕒 פורסם בתאריך: 08/10/2018 02:53
אם יש לכם חשבון השקעות בחברת IBI העברות מט"ח לחשבונכם הן ללא עלות. הוצאת מט"ח מהחשבון עולה 25 דולר, אבל אז ההעברה היא בתוך הארץ והבנק הישראלי יגבה מינימום על זה.
🕒 פורסם בתאריך: 08/10/2018 07:18
אני לא בטוח שבית השקעות יכול לקבל כספים מחו"ל בגלל חוק הלבנת הון. כל בתי ההשקעות שאני דיברתי איתם לא נתנו לי להעביר אלהם ישירות כסף מחו"ל אלא רצו שהכסף יעבור דרך חשבון עו"ש בארץ.

לגבי עמלות, אני לא משלם עמלות מט"ח (הכנסה והוצאה של כסף מהחשבון), אבל זה בגלל שאני עובד בחברה שיש לה הסדר עם רוב הבנקים בארץ.
🕒 פורסם בתאריך: 08/10/2018 09:57
כלומר אם רוצים להעביר כסף מברוקר בארה"ב לחשבון בנק ישראלי הדרך הזולה היא:

1. לברר בבנק את העמלות על צק מט"ח ולקוות לטוב

2. לבקש מהברוקר להעביר את הכסף בצ'ק

3. להחזיק אצבעות שדואר ישראל לא יאבד את הצק ושהוא יגיע תוך חודשיים או לחילופין לשלם "עמלה" של כ 20$ לשירות שליחויות

4. לבקש מרואה חשבון מכתב שהמס שולם או ישולם (עוד עלות?)

5. ללכת עם הצק והמכתב באופן אישי לבנק ולהפקיד את הצ'ק.

פיספסתי משהוא?

לחילופין אפשר לבקש מהברוקר להעביר את הכסף ישירות בשקלים.

* משער שהברוקר גובה אחוזים על ההמרה

* שקלים או דולרים - זה עדיין העברה מברוקר בחו"ל. מה סד"ג עמלת העברת שקלים מחו"ל?
🕒 פורסם בתאריך: 08/10/2018 10:12
יכול.

גם לחו"ל.
🕒 פורסם בתאריך: 08/10/2018 10:15
מה שרשמת זאת אופציה אחת.

אופציה אחרת היא לפתוח חשבון ב IB. אם אתה מעביר הרבה כספים זה יכול להיות משתלם.
🕒 פורסם בתאריך: 06/02/2021 15:56
מעלה שוב את השאלה ב-2021

כמה אתם משלמים עמלה בבנק על העברת מט"ח לחשבון שלכם בבית ההשקעות?

במקרה שלי, כמו שצויין קודם לכן, העמלה של בנק הפועלים על כל דולר שיוצא/נכנס הינה 0.19% עם מינימום 30$ ומקסימום 170$ ואני תוהה אם יש בנק שנותן תנאים טובים יותר. לפי מה שהבנתי מהבנקאית שלי העברה לבית ההשקעות זה לא בפיקוח בנק ישראל (סכום קבוע של 10$).
🕒 פורסם בתאריך: 06/02/2021 16:03
עלה לי 25$ *לקבל* מט"ח לחשבון הבנק (העברה מהברוקר), מאז אותה סאגה אני לא מתנהל במט"ח בבנק בכלל.
🕒 פורסם בתאריך: 07/02/2021 13:19
כן, אצלי זה בד״כ מינמום 30$ להעביר/לקבל מט״ח לחשבון.

מה האופציות למקרה שיש דולרים בחשבון עו״ש ואני רוצה להשקיע בדולרים דרך בית ההשקעות?

האם מישהו הצליח להתמקח עם הבנק ולהוריד את העמלה הזאת?
🕒 פורסם בתאריך: 07/02/2021 15:35
כמו שכבר אמרתי:
🕒 פורסם בתאריך: 17/01/2023 23:09
יש לי כ-18,000 ב E-Trade.

אין לי חשבון ב IB.

לפי בדיקה שעשיתי אלא אם כן אני ״מחנה״ את הכסף ב Wise, הרי שמעבר דרכם רק יוסיף עמלה של $4.5~ על קבלת הכסף לחשבון הבנק. על המרה לשקלים כבר אין מה לדבר. לפחות עם דולרים בחשבון בנק אני יכול להעביר לברוקר ישראלי או לקנות ניירות.

אני באמת כבר בשלב שאני אומר שכדאי שיהיה לי תיק קטן ב IB רק בשביל המרות המט״ח אבל זה לא פתרון לטווח ארוך אלא אם כן אני מעביר חלק נכבד מהפעילות ל-IB. (אני צפוי לקבל 10-12,000 דולר בשנה וממש לא בא לי לשלם את העמלות המופקעות של הבנקים).